FOTO: Glazbena škola Jastrebarsko energetski obnovljena, najavljena obnova Doma zdravlja

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Glazbene škole Jastrebarsko privedeni su kraju. Tijekom ljetnih mjeseci izvedeni su tako radovi na kompletnoj rekonstrukciji zgrade koji su obuhvaćali stavljanje fasade, izmjenu kompletne stolarije te rekonstrukciju krova, a sve s ciljem smanjenja potrošnje energije, koja bi na godišnjoj razini trebala biti od najmanje 50 posto. Ukupna vrijednost projekta bila je nešto manja od 1,8 milijuna kuna, od čega je putem Europske unije osigurano nešto više od 880 tisuća kuna.

-Ovo nisu prazne riječi; svi ovi zidovi i milijuni koji su uloženi nemaju smisla ako u ovoj zgradi ne živi život. Srećom, ljepšeg života za zgradu od djece nema. Ono što ja želim vjerovati je to da ova škola ima svijetlu budućnost. Na kraju krajeva, ima svijetlu i lijepu fasadu, a vanjština ponekad odaje i ono što je iznutra- kazao je na završnoj konferenciji gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, dok je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak istaknula kako je ovo drugi objekt koji je na području Jastrebarskog energetski obnovljen, dok bi kroz desetak dana trebala krenuti i energetska obnova Doma zdravlja.

Glazbena škola Jastrebarsko osnovana je 2002. godine kada se započelo s radom u Centru za kulturu, da bi se sve većim brojem djece prešlo u „lijevo krilo“ sadašnje zgrade, u kojoj su sada stvoreni još kvalitetniji i bolji uvjeti za rad.

-Sada kada je sve izmijenjeno to je jedno prekrasno zdanje koje je idealno za funkcioniranje ove Glazbene škole. Sada imamo 19 prostorija, 18 nastavničkih kabineta i zbornicu, ali i dvije dvorane; veliku i malu- kazao je ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko Dragutin Fabijanić.

Otvaranje obnovljene Glazbene škole Jastrebarsko bila je i prilika da se okupljeni upoznaju i s malim dijelom glazbenog opusa polaznika škole.