FOTO: Premijer Plenković u Velikoj Gorici otvorio novi sortirni centar Hrvatske pošte vrijedan 350 milijuna kuna

Premijer Andrej Plenković danas je u Velikoj Gorici otvorio novi sortirni centar Hrvatske pošte u koji je uloženo 350 milijuna kuna. Cijela ova investicija započela je u svibnju 2017. godine i predstavlja najveću stratešku i kapitalnu investiciju Hrvatske pošte u njezinoj povijesti.

Novi sortirni centar, osim imati skladišni prostor dovoljnih kapaciteta, smješten je na prometno izvrsno povezanoj lokaciji, što će Hrvatskoj pošti omogućiti bolji, brži i kvalitetniji prijenos pošiljaka, budući da je centar smješten na ulazu u Veliku Goricu, blizu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, autoceste te brze gradske prometnice.

Davor Puklavec/PIXSELL

-Na ovaj način Hrvatska pošta, koja je u 100-postotnom vlasništvu Republike Hrvatske, pridonosi i ukupnim ulaganjima, koje u ovom trenutku kao poluga rade društva u većinskom državnom vlasništvu- izjavio je Premijer Andrej Plenković uz kojega je bio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva Darko Horvat te ministar državne imovine Mario Banožić.

Davor Puklavec/PIXSELL

-Hrvatska pošta pokazuje da se sjajno nosi sa svim izazovima upravo kroz ovakve investicije koje su preduvjet za daljnji razvoj i garancija osiguranja liderske pozicije na tržištu- rekao je Butković. 

Direktor HP-a Ivan Čulo poručio je kako je ova investicija i prostor jedna platforma i odskočna daska na Hrvatska pošta bude još kvalitetnija i bolja u u svojoj usluzi građanima i hrvatskom gospodarstvu.

Davor Puklavec/PIXSELL

Sortirni centar površine je 38.200 četvornih metara, a u kompleksu radi više od 1500 radnika i to u sortirnici, poštanskoj logistici, paketskoj logistici, prijevozu i voznom parku, IT i podatkovnom centru te podršci poslovanju. 

Davor Puklavec/PIXSELL