FOTO: Križ sljedeće godine dobiva novi vrtić

U Križu su u punom zamahu radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića

U Križu su u punom zamahu radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića. Izvođač radova, tvrtka Mato el-d iz Ivanić grada svakodnevno intenzivno radi kako bi se ispoštovali svi terminski planovi po pitanju izgradnje, kako bi novi vrtić bio završen u prvoj polovici sljedeće godine.

-Zadovoljni smo ovom dinamikom radova i vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja kako bi vrtić bio završen kada je to predviđeno- istaknuo je za današnjeg obilaska načelnik Marko Magdić.

U Križu su trenutno u funkciji dva objekta predškolskog odgoja, a završetkom ovoga novog objekta Općina će dobiti jedinstveni objekt koji će pohađati 150 mališana.

-Izgradnjom jednog objekta na jednoj lokaciji obuhvaćamo kompletne kapacitete predškolskog standarda, na način da zbrinjavamo svu djecu s našeg područja, a istovremeno prenamjenjujemo postojeće objekte- rekao je načelnik.

Vrijednost projekta je oko 13 milijuna kuna, pri čemu je oko 6 milijuna kuna povučeno iz Europskih sredstava preko mjere 7.4.1, 1,5 milijuna kuna osigurano je preko Ministarstva za demografiju, dok je ostatak sredstava osiguran u općinskom proračunu.