Jaskanska Ljetna igraonica obara rekorde!

IMG_4265

Ljetna igraonica ponovno je oborila rekord broja polaznika. Naime, više od 550 mališana ove je godine uključeno u 28 aktivnosti projekta koji je kao takav, već ranije postao zaštitni znak Jastrebarskog – grada prijatelja djece. Perjanicu Ljetne igraonice, Školu plivanja, pohađa čak 170 veselih klinaca i klinceza, a njih su danas posjetili zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, Krešimir Šamija, u društvu gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela i njegovih suradnika, te predsjednice Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikoline Ribarić.

Grad Jastrebarsko nadaleko je poznat po projektu kojeg više nego uspješno provodi već 16. godinu zaredom, a broj polaznika koji je iz godine u godinu sve veći dokaz je njegove kvalitete, ali i da je isti obožavan od strane onih koji su budućnost grada, a to su naša djeca.

-Projekt iz godine u godinu raste i to je ono što mene kao gradonačelnika čini izuzetno ponosnim. Davno smo prepoznali kvalitetu projekta koji se svake godine nadograđuje i dodatno razvija prema potrebama i željama naše djece- rekao je gradonačelnik Novosel te poručio:

„Najvažnije je bilo postići povjerenje roditelja u svezi sigurnosti djece, a što smo i postigli upravo zahvaljujući stručnosti i marljivosti svih voditelja igraonica, na čemu im se ovim putem zahvaljujem. Sami broj polaznika dokaz je da mališani ovaj projekt naprosto obožavaju i zato ćemo i dalje nastojati podržavati ga, razvijati i provoditi na zadovoljstvo svih naših sugrađana, naročito onih najmlađih i njihovih roditelja“.

Škola plivanja na kojoj naši mališani uče ili usavršavaju plivačke tehnike ove godine također ima rekordan broj polaznika, njih čak 170 s područja grada Jastrebarskog, i po prvi puta s područja općine Klinča Sela. 

-Na svestrano zadovoljstvo ostvarena je suradnja između udruge Društvo naša djeca Jastrebarsko i općine Klinča Sela koja je ove godine odlučila sufinancirati projekt Škole plivanja i obuke neplivača za djecu polaznike OŠ Klinča Sela i dječjih vrtića DIDI i Leteći medvjedići- rekla je Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko i dodala: „Izuzetno nam je drago što ove godine projekt Škole plivanja i obuke neplivača sufinancira Središnji državni ured za šport, kao i Zagrebačka županija, na čemu im se zahvaljujem!“.

U ime državne tajnice, Janice Kostelić, u posjet malim plivačima stigao je njen zamjenik, Krešimir Šamija, rekavši kako Središnji državni ured za šport podržava sve dobre projekte.