FOTO: Do kraja travnja OŠ Dubrava zasjat će novim sjajem

Župan Stjepan Kožić zajedno sa suradnicima obišao je danas radove na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Dubrava. Radovi koji su započeli u srpnju prošle godine pred završetkom su, a kako se moglo čuti za vrijeme obilaska sve bi trebalo biti završeno do 30. travnja.

Osim energetske obnove koja je obuhvaćala izmjenu stolarije i fasade, na školi je izvedena nova stropna konstrukcija čime su izmijenjene drvene konstrukcije, a zamijenjene su stare dotrajale električne instalacije, čime je škola dobila osam potpuno obnovljenih učionica, te učionicu za informatiku.

-Svi učenici i zaposlenici škole s uživanjem i veseljem sada rade i prate nastavu. Sada nam je puno udobnije i funkcionalnije. Mi često kažemo kako školu ne čine zidovi, nego učenici i djelatnici, tako da je zajedničkom sinergijom pridonosimo daljnjem boljitku škole. Ovime je cijela zajednica na dobitku- istaknula je ravnateljica Marijana Kemenović Kozumplik.

Također, u završnoj su fazi i radovi na novoj kotlovnici na biomasu, čime će se uvelike smanjiti i troškovi grijanja, kao i električne energije.

Investicija kojoj se raduje cijela zajednica

Ovo je jedna od najvećih investicija u povijesti Dubrave, tako da se potpunom završetku radova raduje cijela zajednica.

-Bit će to potpuno novi objekt s obzirom na ono što se pokazuje. Zagrebačka županija godinama ulaže u kapitalnu izgradnju, ali i druge potrebe u školstvu kako bi obrazovanje bilo primjereno. Ja se nadam da će đaci biti zadovoljni kada sve ovo bude gotovo, a ja se ovim putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovome- rekao je župan Stjepan Kožić. 

Obilasku se pridružio i načelnik Tomislav Okroša koji se tom prilikom zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ove značajne investicije za Općinu Dubravu.

-Izuzetno nas veseli što je tako velika investicija odobrena za našu školu koja ima izuzetno dugu tradiciju školstva. Škola je nažalost prije bila u derutnom stanju, te je ovo zaista bio zadnji čas za njenu obnovu. To jako puno znači za učenike i djelatnike škole koji će sada imati bolje uvjete koji će im vjerujem pripomoći u postizanju još boljih rezultata- ispričao je načelnik Tomislav Okroša.

Investicija od skoro sedam milijuna kuna

Ukupna vrijednost investicije energetske obnove Osnovne škole u Dubravi iznosi gotovo 7 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstava Europskog Fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iznose 2,7 milijuna kuna, dok preostali dio od 4,2 milijuna kuna financira Zagrebačka županija vlastitim sredstvima.

Školu u Dubravi danas u 18 razrednih odjeljenja pohađa 326 učenika, a prošle godine proslavljeno je 230 godina školstva.