EPILOG PENAVINOG IZLASKA: Raspuštena Gradska organizacija HDZ-a, Penava na izbore najvjerojatnije sa Škorom

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručio je kako napušta HDZ, a na parlamentarne izbore najvjerojatnije izlazi na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore

Dubravka Petrić/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručio je kako napušta HDZ, a na parlamentarne izbore najvjerojatnije izlazi na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore. Isto tako, do daljnjega će predstavljati neovisnu političku opciju u Vukovaru.

Pored Ivana Penave koji je zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, iz te stranke izlaze i nastavljaju djelovati neovisno predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara Damir Barna, svi zamjenici predsjednika, predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Šota, svi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću te svi predsjednici temeljnih organizacija.

-Ovo je za nas jedan izuzetno težak i emotivan trenutak. Da, napuštamo HDZ, to je svima jasno. To nam nije drago i mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege, odabrati, naravno, ovo prvo- rekao je Ivan Penava na konferenciji za novinare.

Čuvši za ovaj čin, Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije raspustio je sva tijela vukovarske Gradske organizacije HDZ-a i za povjerenika imenovao Nikolu Mažara.