DERBI KOJI TO NIJE BIO – Cibona u nastavku razmontirala Zadar

Drugo kolo nacionalnog košarkaškog prvenstva donijelo je prvi ovogodišnji susret Cibone i Zadra, koji su u sezonu ušli pobjednički. U sinoćnjem susretu odigranom u Draženovom domu Cibona je slavila s uvjerljivih 90:71.

Dobro su se Zadrani držali u prve dvije četvrtine u kojima su imali zaostatak od tri poena (47:44), da bi igrači trenera Ivana Velića odigrali sjajnu treću četvrtinu (29:17), nakon koje su otišli na velikih +15.

-Igrali smo jako dobro. Prvo poluvrijeme dobro napadački, međutim, u onim trenucima kad smo imali plus 5-6 nismo imali promjenu ritma i vraćali smo Zadar u egal. Drugo poluvrijeme je to sve bilo puno bolje, poglavito u obrani gdje smo primili 21 poen- kazao je trener Cibone Ivan Velić .

Njegov kolega sa suprotne strane Ante Nazor kao ključan detalj podvukao je 22 izgubljene lopte, što je doveo do totalnog raspada sistema u drugom dijelu.

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Ivan Novačić s 21 poenom, Mate Vucić je dodao 17, a Shane Gibson i Matic Rebec po 12 poena, dok su dvocifreni u redovima Zadra bili Gregory Allen s 19 te Stefan Fundić s 12 postignutih poena.