DARKO KRALJ, načelnik Općine Luka: Očekujem kako će Županija osigurati sredstva za početak gradnje nove škole

Općina Luka nije odgodila ni jedan planirani projekt za ovu godinu, a uskoro kreću i građevinski radovi na određenim komunalnim infrastrukturnim objektima, rekao nam je načelnik Općine Luka Darko Kralj

Općina Luka nije odgodila ni jedan planirani projekt za ovu godinu, a uskoro kreću i građevinski radovi na određenim komunalnim infrastrukturnim objektima, rekao nam je načelnik Općine Luka Darko Kralj.

Koliki je zapravo financijski udar pretrpio općinski proračun ovog časa još je rano za govoriti, ali ono što se za sada sigurno zna je da povećanih troškova izazvanih epidemijom nije bilo. Dapače, čak su neki troškovi bili manji, poput dotacija za dječji vrtić, jer je značajnijim djelom uskočila i država.

Načelnik Kralj rekao je kako su u tijeku pripreme za proširenje groblja u Žeincima i proširenje parkirališta na groblju u Krajskoj Vesi, a korona virus nije zaustavio te aktivnosti jer procedura otkupa zemljišta i čišćenja vlasništva ionako traje dosta dugo. Ipak, ono što je već pri kraju, odnosno sve bliže početku, je gradnja nogostupa prema Žeincima i prema Krajskoj Vesi. Dokumentacija je pri samom završetku, a uskoro se očekuje raspisivanje natječaja za izvođača radova i sam početak radova. Isto je i s projektom nove osnovne škole, ali budući da taj projekt vodi zagrebačka županija rokovi načelniku Kralju nisu detaljno poznati.

-Očekujem da se na sjednici Skupštine Zagrebačke županije, koja je planirana krajem mjeseca, kroz rebalans Proračuna osiguraju sredstva za početak gradnje nove škole. Natječaj je prošao, izvođač je izabran i vjerujem da bi do kraja lipnja mogli početi radovi koji bi trebali završiti kroz dvije godine- rekao je načelnik Kralj.

Vrijednost nove škole je oko 18 milijuna kuna s PDV-om, a do tada će se učenici snalaziti u staroj zgradi koja je oštećena u potresu, ali i sanirana te sigurna za nastavak školovanja lučkih učenika.

Udruge s područja općine nisu previše izgubile u vrijeme blokade radi epidemije. Nogometaši su prekinuli natjecanja ali su nastavili s održavanjem objekata, umirovljenici su ostali uskraćeni za druženja, dok su individualno radili taekwondoisti, a ovih dana aktivnosti su nastavili i lovci. Prvi zadatak im je zamijeniti azbestne ploče na krovištu novim pokrovom…