Damir Fašaić: Vrijeme prolazi, a vi pričate priče o poljoprivredi, ali ništa ne realizirate

Damir Fašaić već je jednom ove godine gradonačelnika Denisa Kralja upitao što se planira uraditi kako bi se unaprijedila poljoprivredna proizvodnja, kao što je to učinjeno na području Općine Dubrava, gdje je osnovana Poljoprivredna zadruga Dubrava.

-Pročitao sam kako oni svoje proizvode i prodaju putem zadruge u trgovačke lance. Mi i dalje imamo projekt poljoprivredno- poduzetnički inkubator „Kaj su jeli“. Projekt za koji je planirano 250 tisuća kuna u proračunu i dalje stoji. Njegova realizacija je nula. Vrijeme prolazi, a vi pričate priče o poljoprivredi, ali ništa ne realizirate- kazao je vijećnik Fašaić napomenuvši kako poljoprivrednicima nije dovoljno samo dati potporu, nego im osigurati i tržište.

Gradonačelnik Denis Kralj poručio je vijećniku Fašaiću kako su se primili i posla oko poljoprivredno- industrijskog inkubatora.

-Poslali smo zahtjev u ministarstvo državne imovine, koji se koliko raspolažemo informacijama obrađuje. Dakle, mislimo na naše poljoprivrednike za koje smo na gradskom vijeću donijeli i tri mjere potpora; za krave prvotelke, pčelare te kontrolu mliječnosti krava. U ovom kratkom vremenu koliko smo ovdje mogu reći da se bavimo mnogim stvarima- odgovorio je gradonačelnik Kralj.