fbpx

01Portal

Nakon iznenadnog odlaska Josipa Mesnika s pozicije trenera seniorske i kadetske ekipe ŽRK Udarnik, gdje je u pola godine ostavio iznimno značajan trag pred Upravom kluba bio je zadatak da pronađe adekvatno rješenje na klupi.

Josipa Mesnika koji karijeru nastvlja graditi u Lokomotivi naslijedio je Nikola Živković, koji je poznat sportskoj javnosti Velike Gorice i Zagreba, jer je krajem 90-tih godina svoj trenerski put započeo upravo u Velikoj Gorici radeći u omladinskom pogonu HRK Gorice, dok je početkom 2000-tih godina bio i u omladinskom pogonu ŽRK Gorice. Uz šefa omladinskih pogona goričkih klubova, vodio je i mlađe seniorske ekipe oba kluba, te omladinski pogon i seniorsku ekipu zagrebačkog Metalca.

-Nikoli je ovo povratak u gorički rukomet, a mi mu želimo puno sreće i uspjeha u radu našeg kluba- priopćili su iz ŽRK Udarnik.

Objavljeno u Sport
Utorak, 12 Lipanj 2018 11:38

HRK Gorica- Bila im je dobra

Redovna izvještajna sjednica skupštine Hrvatskog rukometnog kluba Gorica održana je proteklog petka u Čičkoj Poljani u izletištu Odranski ribič.

Predsjednik kluba Neven Karas u izvješću za 2017. godinu sažeto je članstvu i gostima predočio natjecateljske aktivnosti svih 7 selekcija, od dječje do seniorske. Ostvareni rezultati očekivani su i realni, iako teško da nismo očekivali i Ligu za prvaka, uvijek je jedna lopta otišla na stranu protivnika, što nije bio slučaj minulih godina. Europski izlet ipak je bio dominanto događanje, a ono je vrlo vjerojatno i razlog nešto slabijeg plasmana.

Prošlogodišnji financijski plan realiziran je sa nešto više od 1.250.000 kuna i označen je kao rekordan (jedan od razloga je i sudjelovanje u europskom natjecanju EHF-a). Za 2018. godinu financijski plan je približno jednak prošlogodišnjem. Sva izvješća za prošlu i planovi za tekuću godinu usvojeni su jednoglasno i bez rasprave. 

Pred rukometašima i njihovim vodstvom vrijeme je odmora, a onda već tradicionalno ‘sukanje rukava’ i ‘glancanje planova’. Njima je to uvijek kvalitetno ‘polazilo od noge’. Poneki odlasci već danas govore o ipak kratkoj listi prinova koje moraju težiti da budu i pojačanja, a ojačani rukovodeći kadar – novi je direktor kluba Vlado Malbašić – mora za dolazeće aktivnosti još više prionuti pronalaženju financijskih sredstava.

Objavljeno u Sport

Na kvalifikacijama Erste Plave lige u Zagrebu za plasman u finale borilo se 406 učenica i učenika iz 83 osnovne škole glavnog hrvatskog grada te iz Zaprešića, Donje Stubice, Lipovljana, Karlovca, Hodošana, Kutine, Marije Bistrice...

Osmoškolci zagrebačke regije i ove su se godine na stadionu Mladosti uz Savu natjecali u utrkama na 60, 300, i 600 metara, u skoku u dalj i vis te bacanju kugle i vortexa. Najboljom školom proglašena je OŠ Ljube Babića, a po dvoje najboljih natjecatelja u svakoj disciplini i kategoriji plasiralo se u finale Erste Plave lige koje će biti održano 4. rujna, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

"A sada idemo po obranu naslova ukupnih pobjednika lige!", jedinstveni su u najavi svi finalisti. Upravo su osmoškolci zagrebačke regije, naime, lani bili najbolji u finalu.

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već šestu godinu zaredom organizira Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima.

Natjecanja u Erste Plavoj ligi nastavljaju se u srijedu 25. travnja kvalifikacijama u Zadru.

Objavljeno u Sport

U Zagrebu je predstavljena šesta sezona Erste Plave lige, atletskog natjecanja osmoškolaca na kojem je u prvih pet godina sudjelovalo 19.279 učenica i učenika. U sklopu projekta 60minutaKRENI održana je i panel diskusiju 'Važnost šezdesetominutne tjelesne aktivnosti u svakodnevici djece - naša uloga i doprinos u realizaciji'.

-Naš je cilj utjecati na one koji se ne bave sportom jer su sport i rekreacija izuzetno važni i za društvo i za pojedinca. Pri tome težište stavljamo na bavljenje sportom djece jer je to naročito bitno za njihovo zdravlje. Nastojimo promovirati sport i vlastitim primjerom, pa smo zato pokrenuli i akciju 'Erste izazov' kojom podstičemo naše zaposlenike na bavljenje rekreacijom- rekao je član Uprave Erste&Steiermärkische banke Zdenko Matak.

Darko Vučić iz Središnjeg državnog ureda za šport rekao je da rad s djecom ima posebno mjesto i u nacrtu Nacionalnog programa sporta.

Strategija će biti donesena uskoro, a svakom djetetu treba omogućiti svakodnevno bavljenje sportom odnosno tjelesno vježbanje- najavio je Vučić.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša rekao je da HOO ima šet programa namijenjenih djeci koja se ne bave organizirano sportom u klubovima: „U 'Olimpijski festival dječjih vrtića' uključeno je 13.000 djece, a još 4000 ih sudjeluje u programu 'Odaberi sport'. Ukupno 40.000 ih je uključeno u naše programe. No, premali je broj sati tjelesnog odgoja u osnovnim školama, čija bi obaveza trebala biti i da sve djeca nauče plivati.“

Milan Čolić iz Gradskog ureda za sport i mlade rekao  je da Grad Zagreb financira više programa koji uključuju djecu u sport, ali skrbi i o sportskoj infrastrukturi: „Programom 'Vikendom u sportske dvorane' uključene su 52 škole i 11.000 učenika. Nastojimo podići infrastrukturu na višu razinu, pa smo na Zagrebačkom velesajmu uredili prvu atletsku dvoranu u Hrvatskoj, uskoro će u funkciji biti attletska dvorana na Klaki, a obnovit ćemo i stazu na Mladosti.“

U promociji sporta i bavljenja djece sportom važnu ulogu imaju i mediji

-Dužnost medija je privući što više mladih u sport, koji treba prikazati kao poželjnu i uzbudljivu aktivnost. Mi to radimo i kroz Kros Sportskih novosti i kroz školsko natjecanje 'Lino višebojac' kroz koje je prošlo 200.000 sudionika u Hrvatskoj i BiH. Odnos države prema sportu nije dobar. Djeca se ne bave sportom minimalnih 60 minuta dnevno nego svega 90 minuta tjedno. U Mađarskoj je, primjerice, obavezno pet sati tjelesnog tjedno u školama- rekao je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

Dijana Mayer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prezentirala je poražavajuće rezultate istraživanja koja su uključivala djecu od 11, 13 i 15 godina: „Među 11-godišnjacima se 39 posto njih umjereno bavi sportom, dok kod 15-godišnjaka to pada na zabrinjavajućih 25 posto. Očito je da mnogi koji se u osnovnoj školi bave sportom to potpuno zanemare kad krenu u srednju školu. Istovremeno srednjoškolske dvorane u popodnevnim satima uglavnom zjape prazne, a sve se sportske aktivnosti plaćaju.“

Stav zdravstvenih djelatnika prema sportu je sasvim jasan

-Veliko DA sportu, a još veće tjelesnoj aktivnosti! Ona je bitna i za mentalno i socijalno zdravlje, djeca koja se barem 60 minuta dnevno bave sportom odnosno nekim oblikom tjelesne aktivosti. Dajmo im to u osnovnim i srednjim školama kroz sport, ples, rolanje, trčanje... i dobit ćemo djecu i mlade s više samopouzdanja, samopoštovanja, koja lakše uče i lakše se nose sa stresom- rekla je Branislava Resanović iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Sanja Šalaj, prodekanica za znanost Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, također je istaknula problem nedovoljnog kretanja: „To se naročito odnosi na djevojčice i djevojke u adolescentskoj dobi. Sportu i rekreaciji se sve teže natjecati s informatikom i igricama. Moramo pronaći način kako sport napraviti jednako dostupnim. Djeca se vole baviti sportom, nije problem interes nego ponuuda i dostupnost sporta.“

S ponudom u dječačkoj dobi problema nije imao najbolji hrvatski bacač kugle Stipe Žunić, koji se bavio kickboxingom, boksom, košarkom, bacanjem koplja i kugle...

-Nastojim svojim stavom i ponašanjem zainteresirati mlade za sport i utjecati na njih. Družeći se s njima mnogi požele biti 'veliki i jaki kao Stipe'. No, važno je djeci reći i da im sport, osim što je bitan u njihovom životu i razvoju, može puno toga i dati. Meni je dao punu stipendiju na prestižnim američkim studijima gdje jedna godina košta 42.000 dolara, dao mi je obrazovanje, učenje stranih jezika, puno putovanja. Apeliram i na roditelje da razmisle o tome- rekao je Žunić koji je i ambasador Erste Plave lige, najavljujući usput i osvajanje medalje na Olimpijskim igama u Tokiju 2020.

Aktivne u radu s djecom su i dvije bivše vrhunske sportašice - Klaudija Bubalo i Marija Anzulović.

-Kineziolog sam pa radim s djecom u školi. Program 'Vikendom u sportske dvorane' provodi se cijelog tjedna, a vikendom su samo međurazredna i međuškolska natjecanja. Za djecu od 1. do 8. razreda to je potpuno besplatno i bitno smo time povećali zanimanje za sport. U ŽRK Lokomotiva imamo 130 djevojčica i djevojaka u pogonu, a u školi rukometa u 12 osnovnih škola još 300 djevojčica koje uzimamo već u prvom razredu- rekla je Klaudija Bubalo.

-Nama je u odbojci trenutačno najveći problem kako da zainteresiramo dječake. U natjecanjima Zagrebačkog odbojkaškog saveza sudjeluju 24 ženske ekipe, ali samo 3 muške. No, sve nam je teže zadržati i djevojčice. Mnoge vrlo rano odlaze na školovanje u SAD, dok one koje su extra potencijal odlaze u talijanske i turske klubove- kaže Marija Anzulović.

Ovogodišnja Erste Plava liga starta kvalifikacijskim natjecanjem u Makarskoj, u utorak 17. travnja.

Objavljeno u Sport

Skupštini Muškog rukometnog kluba između ostalih nazočio je i zamjenik gradonačelnika Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj, koji je bio u dvojakoj ulozi, budući da je on i dopredsjednik kluba. Na intenzivnije uključivanje u rad kluba nagovorili su ga kaže prijatelji kojima je trebala pomoć, što je on i prihvatio budući da se klub našao u određenim poteškoćama.

-Dali smo si truda i uspjeli smo većinu toga i odraditi. Klub je sada konsolidiran, a uspjeli smo povećati i broj djece što je meni najbitnije. Seniori su nam u Prvoj ligi, no najbitnije je da su to sve odreda naša djeca iz Ivanića koja nose taj seniorski dres čime se mi ponosimo. Dugoročni cilj nam je da ta djeca koja treniraju tu u Ivaniću da kasnije mogu igrati u respektabilnom rangu- ispričao nam je dopredsjednik kluba Tomislav Cuvaj.

Ivanić- Grad iz godine u godinu značajna sredstva ulaže u sportsku infrastrukturu, što u posljednje vrijeme u Grad privlači sve više reprezentativnih selekcija, jer nakon rukometaša, Ivanić- Grad su kao svoju bazu izabrali i hrvatski košarkaši, ali i košarkašice.

-Ivanić- Grad je definitno grad sporta. Mi smo postali dom rukometne i košarkaške reprezentacije i time se ponosimo. Mi sustavno ulažemo u sport, jer to su odreda mladi ljudi, a oni su budućnost i tu niti jedna kuna nije krivo i uzaludno potrošena- istaknuo je Cuvaj koji se posebno dotaknuo Sportskog parka Zelenjak koji bi kroz mjesec dana treba zasjati u punom sjaju.

-Tamo će se pojaviti niz novih sadržaja vezanih uz sport od odbojke i rukometa na pijesku, pa do badmintona i stolnog tenisa. Mi u gradu pokušavamo zastupiti sve vrste sporta, a ekskluziva koju vam mogu reći je da su nam se javili dečki koji bi osnovali ragbi klub. Mi kao Grad tu inicijativu podržavamo, jer čim se pojavi inicijativa da se netko želi baviti sportom mi to objeručke prihvaćamo i pomažemo koliko je to u našim mogućnostima- za kraj razgovora će Tomislav Cuvaj.

Objavljeno u Intervju

Uvjerljivom 36:25 pobjedom u četvrtfinalu Kupa Hrvatske nad momčadi Spačve, rukometaši Dubrave izborili su Final Four na kojem će imati priliku obraniti prošlosezonsku broncu. Vodeća momčad Premijer lige nije dozvolila iznenađenje na svom parketu, te je nakon izjednačenog prvog dijela stigla na kraju do uvjerljive pobjede.

U prvih trideset minuta rezultat je bio izjednačen, a najveća prednost bila je +2 za Dubravu (12:10). U takvom ritmu ušlo se i u nastavak, a nakon posljednjeg izjednačenja 19:19, igrači Vlade Šole postižu tri uzastopna pogotka, a nakon odlaska na 27:21 bilo je jasno kako je Spačva ostala bez šanse za povratkom u susret.

Kristijan Radoš sa sedam, te Ivan Vida i Nikola Grahovac sa šest zgoditaka bili su najuvjerljiviji igrači kod Dubrave, dok je strijelce Spačve predvodio Marko Nađ.

Uz Dubravu, završnicu turnira izborio je i Umag koji je s minimalnih 21:20 svladao Mladog Rudara. Preostala dva sudionika doznat ćemo nakon što se odigraju susreti između PPD Zagreba i Varaždina 1930, te Sesveta i NEXE-a.

Objavljeno u Sport

Protekle subote godišnju skupštinu održao je najuspješniji sportski kolektiv Općine Dubrava. Naravno da je riječ o Streljačkom društvu Dubrava 1094 čiji natjecatelji već godinama donose brojna domaća, ali i inozemna priznanja u svoj kraj. Izuzetak nije bila niti ova godina u kojoj su sjajni rezultati postignuti na 19. Svjetskom prvenstvu samostrelom. 

-U disciplini samostrela nastavljen je uspješan niz rezultata i plasmana zahvaljujući rezultatima naših istaknutih natjecatelja, kao i mlađih uz osvajanje medalja na međunarodnim i domaćim natjecanjima. Najvažnije natjecanje 2017. godine bilo je Svjetsko prvenstvo samostrelom, a za reprezentaciju je nastupilo sedam članova našeg društva,; Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek, Domagoj Pereglin, Marijan Kajfeš, Ivan Borak, Oliver Mofardin te Željko Tijan osvojivši ukupno šest odličja- istaknula je u izvješću predsjednica Marijana Kozumplik Kemenović.

Osim u samostrelu, dubravski su strijelci bili uspješni i zračnom serijskom puškom, a s dobrim rezultatima nastavili su i ove godine jer su bili najuspješniji na subotnjem Prvenstvu Zagrebačke županije koje je održano u Ivanić- Gradu. Prva mjesta tamo su osvojili junior Ivan Borak, juniorka Antonija Kasalo te seniorka Valentina Pereglin, dok su drugi bili juniorka Lea Domgjoni, seniorka Nikolina Krivanek.

-Na kraju posebno pohvaljujemo strijelce koji nose naše ime diljem naše domovine i svijeta te osvajaju medalje. Očekujemo i 2018. odlične rezultate s domaćih i međunarodnih natjecanja te Europskog prvenstva koje će se održati u Pärnuu u Estoniji- istaknula je predsjednica Kemenović.

Podršku klubu svojim prisustvom iskazalo je i vodstvo Sportske zajednice predvođeno predsjednikom Darkom Rajtarom, kao i općinsko vodstvo na čelu s Tomislavom Okrošom.

-To je zdravi sportski kolektiv koji u kontinuitetu godinama postiže najbolje rezultate na svim razinama natjecanja. Uz vrhunske sportske rezultate mladi strijelci su redoviti stipendisti Hrvatskog olimpijskog odbora- istaknuo je načelnik Okroša.

U ovom trenutku u Streljačko društvo Dubrava 1094 učlanjeno je nešto više od 40 članova od kojih je gotovo tri četvrtine aktivnih strijelaca, koje i ove godine očekuje pregršt natjecanja.

Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar primili su danas i čestitali na posljednjim uspjesima goričkim sportašima Ines Grdenić koja je na nedavnom Europskom karate prvenstvu mlađih seniorki osvojila treće mjesto, Velimira Šandora, Natašu Sobočan i Mariju Martinović koji su krajem prošle godine ostvarili zavidne rezultate na 7. IWAS svjetskim igrama koje su održane u portugalskom Vila Real de Santo Antonio te Marinu Drašković nekada aktivnu judašicu koja je svoj životni poziv pronašla osnivanjem Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji za što je nedavno nagrađena nagradom Ponos Hrvatske. 

-Velika je čast imati ovakve ljude u svome gradu, ali i prezentere grada i države na svjetskim borilištima. I da niste osvojilo medalje vi bi bili veliki pobjednici, jer ste nastupili na tim natjecanjima. Simbolika vašeg rada i nastupa puno je veća, no to daje energiju i dobar primjer svima kako se usprkos svim nedaćama može uspjeti i postići veliki rezultati- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić s kojim se složio i njegov zamjenik Ervin Kolarec.

-Svi mi imali smo cilj i strategiju po pitanju razvoja velikogoričkog sporta i to je definitivno urodilo plodom. Naš je cilj bio da stvorimo infrastrukturu što smo i napravili, to je bio preduvjet za rezultate, što vi sada unazad par godina i pokazujete. Vaši rezultati nas svrstavaju na vrlo visoko mjesto na sportskoj karti Hrvatske, zbog čega s ponosom ističemo kako ste vi i najbolji promotori Velike Gorice. Vi nas svojim rezultatima tjerate da još više ulažemo u sport- nadovezao se zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Upravo je ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan od preduvjeta koji su doprinijeli sve boljim sportskim rezultatima goričkih sportaša na svim razinama. Svjesni su toga i gradski oci koji su tom prilikom najavili i nova daljnja ulaganja u tom segmentu; gradski bazen koji je u završnoj je fazi, a kao novi projekti najavljeni su zatvoreno klizalište, kao i skijalište i sanjkalište za što se još uvijek traže rješenja.

Objavljeno u Velika Gorica
Nedjelja, 04 Veljača 2018 11:50

Sesvete pobjedom u Gorici među osam u Kupu

Nakon što su u prethodne dvije godine zaustavljeni u osmini finala Kupa Hrvatske, rukometaši Sesveta ove su sezone napravili korak dalje. Pobjedom u Velikoj Gorici od 34:32 izborili su četvrtzavršnicu ovog natjecanja. 

Bili su Sesvećani u vodstvu većim dijelom utakmice, domaći rukometaši tek na samom startu utakmice imali su tri pogotka prednosti (9:6), nakon čega je trener Sesveta Dario Zrnić zatražio minutu odmora nakon koje su njegovi igrači anulirali vodstvo Goričana, kojima više niti jednom nisu dozvolili da povedu.

Na odmor se otišlo s prednošću Sesvećana od 19:17, uspjeli su domaći rukometaši u početnim minutama nastavka poravnati. Bilo je to sve od njih, jer gostujući vratar Igor Totić spustio je rampu. Na krilima njegovih obrana sastav iz Sesveta odjurio je na nedostižnih šest pogodaka prednosti, nakon čega je pitanje pobjednika bilo riješeno.

-Politika kluba je takva da se u svakoj utakmici ide na pobjedu. Nismo stvarali toliki naboj pred utakmicu, igrali smo jaču pripremnu utakmicu, jer znam da će to idućeg vikenda biti puno drugačiji s naše, ali i njihove strane- rekao je trener Sesveta Dario Zrnić.

Pred trenerom Gorice Hrvojem Pekerom puno je još posla, kako bi do prvenstvenog starta posložio sve kockice na željeni način, jer vidljivo je kako Filipu Krstanoviću i Luki Marjanoviću nedostaje utakmica, dok se novopridošli Stipan Šimunović tek treba uklopiti u momčad.

-Nismo igrali obranu, primili smo previše golova. Nedorečeni smo bili u napadu. Sve se to osjetilo i vidljivo. Mi moramo nešto napraviti, jer ovo nije dobro izgledalo- o utakmici će trener Gorice Hrvoje Pekera.

Dobra partija Ivana Laljeka koji je za Goricu postigao šesnaest zgoditaka ostala je tako nenaplaćena, dok je prvi strijelac gostujućeg sastava bio Nikola Mirosavljević sa sedam zgoditaka.

Bila je ovo uvertira pred subotnji prvenstveni susret kada se ova dva kluba ponovno sastaju u Velikoj Gorici.

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE
HRK GORICA – MRK SESVETE 32:34 (17:19)
HRK GORICA: Lončar 1 obrana, Ceković 1, Marjanović 1, Laljek 16, Matić 1, Pušić, Nedić 1, Barišić 1, Šimunović 2, Ćavar 4, Krstanović 3, Sladoljev 6 obrana, Žarković 2, Goršeta 1, Hrvačić, Čuma. TRENER: Hrvoje Pekera
MRK SESVETE: Totić 10 obrana, Grgurić 4, Krndelj 2, Ćosić 2, Semren 4, Curiš 2, Šehić 1, Jurić, Šprem 5, Perković 4, Mirosavljević 7, Pandža, Mihaljević 2, Mudrinjak 5 obrana, Šušnja 1, Zadro. TRENER: Dario Zrnić

Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi igračice i vodstvo Ženskog akademskog kluba Mladost nakon osvajanja trećeg mjesta na Snow Rugby turniru u Tarviziju u Italiji.

-S turnira u Italiji, na kojem je nastupilo 20 muških i osam ženskih momčadi iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije, donijeli smo pehar. To je za nas izniman uspjeh jer se turnir, umjesto na travi igra na snijegu, i zato je puno zahtjevniji- naglasila je voditeljica ekipe Željka Butković, dodavši da je to ujedno bila prilika da pozovu klubove na Otvoreno prvenstvo grada Zagreba.

Gradonačelnik Bandić zaželio je igračicama puno uspjeha u budućim natjecanjima te im, umjesto dosadašnje 22 tisuće kuna godišnje, obećao 50 tisuća kuna kako bi mogle imati bolje uvjete za treniranje te mogle sudjelovati na što više međunarodnih natjecanja.

Zahvalivši na prijemu i podršci, gošće su gradonačelnika pozvale da otvori 4. Otvoreno prvenstvo grada Zagreba koje organizira njihov klub. Prvenstvo se održava u ožujku ove godine, a do sada su sudjelovanje potvrdili klubovi iz Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Slovenije i naravno Hrvatske. (www.zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 5

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti