fbpx

01Portal

Od ponoći u srijedu, 3. travnja na području cijele Hrvatske, a tako i Policijske uprave zagrebačke, provodit će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Iz Policijske uprave zagrebačke pozivaju sve građane da od sutra pa do subote, 30. ožujka, na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dostave lokacije na kojima žele da se nadzire brzina.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Srbije zbog počinjenog kaznenog djela „Izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstva za krivotvorenje“.

Sumnja se da je u nedjelju, pri ulasku u Republiku Hrvatsku na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bregana, s teretnim vozilom bugarskih nacionalnih oznaka uhvaćen u posjedu jednog skimmer uređaja koji služi za neovlašteno presnimavanje i pohranu podataka s magnetskih traka važećih platnih kartica. Također, kod osumnjičenog je pronađeno devetnaest kartica raznih izdavača, za koje se sumnja da bi poslužile za počinjenje kaznenih djela računalnih prijevara.

Isto tako, prilikom pretrage u teretnom vozilu pronađen je i specijalni alat koji služi za provale u stanove ili u osobna vozila.

Iz Policijske uprave zagrebačke javljaju kako se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Objavljeno u Samobor

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe (27, 25, 22, 31) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe na štetu poduzeća iz Trstenika Nartskog.

Sumnja se da su između 12. i 16. ožujka teretnim automobilom dolazili do umjetnog jezera u Trsteniku Nartskom u Zagrebačkoj ulici, gdje se uz obalu nalazio plovni bager te su brenerom rezali željezne dijelove. U subotu, ih je uočio čuvar poduzeća i zadržao ih do dolaska policijskih službenika.

Šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 20 tisuća kuna.

Objavljeno u Rugvica

Kradljivac iz kemijske čistionice u Dubravi nakon što je iz poslovnog prostora ukrao više stotina kuna, nije uspio ostati nekažnjen. U trenutku uzimanja novca iz blagajne, u čistionicu je došao 48-godišnji vlasnik, nakon čega se provalnik dao u bijeg.

Po izlasku počinitelj je uzeo bicikl koji je bio naslonjen na ogradu, pri čemu ga je sustigao oštećeni i rukom uhvatio za jaknu kako bi ga zadržao ali ga je ovaj odgurnuo pa je vlasnik pao na tlo, a on se biciklom dalje uputio preko ulice. U tom trenutku je uočio poznanika kako šeta sa psom gdje mu je rekao da zaustavi nepoznatog počinitelja na biciklu jer mu je otuđio novac, što je on i učinio.

O navedenoj razbojničkoj krađi obavijestili su policijske službenike, koji su 34-godišnjaka priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine. Naime, policijski službenici su u Sesvetama u Bjelovarskoj ulici uočili 48-godišnjaka koji je iz unutrašnjosti kioska koji ne posluje nudio na prodaju dvije plastične vrećice u kojima se nalazilo otprilike 1,5 kilogram duhana.

Nakon što su policijski službenici došli do 48-godišnjaka on im je pokazao unutrašnjost kioska u kojem je držao duhan i cigarete te je u kiosku pronađeno ukupno 29,6 kilograma duhana koji je bio pakiran u plastične vrećice težine po 500 grama i 200 grama i 44 šteka različitih vrsta cigareta i 9 kutija cigareta koji su potom oduzeti od osumnjičenog. Duhan koji je pronađen nepoznatog je podrijetla i bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Nekoliko auta sudarilo se na zagrebačkoj obilaznici (A3) u blizini Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman. Jedan je automobil tom prilikom završio na krovu, a prema prvim informacijama ima i ozlijeđenih.

-Zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Kosnica, u smjeru Lipovca kolona je oko 2 kilometra- javlja HAK.

Objavljeno u Grad Zagreb
Subota, 16 Ožujak 2019 16:33

Iz trgovine ukrale više od 70 čokolada

U trgovini na Donjim Sveticama tri ženske osobe otuđile su više od 70 komada čokolada. S otuđenim su čokoladama, izašle iz trgovine gdje ih je zaustavila zaštitarka kada su dvije, s dijelom otuđenih predmeta, pobjegle, dok je treća u pokušaju bijega rukama odgurnula zaštitarku, ali je spriječena u bijegu te zadržana do dolaska policije.

Osumnjičena 23-godišnjakinja privedena u službene prostorije na daljnje kriminalističko istraživanje.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na Trnju u Ulici Grada Vukovara, na ulici ispred noćnog kluba, policijski službenici koji su bili u redovnoj ophodnji, uočili su više muških osoba u međusobnom naguravanju. Približavanjem toj skupini, policijski su službenici uočili da je jednog mladića koji je klečao na tlu drugi mladić udario nogom u glavu.

Iako se grupa tada razbježala, odnosno počeli su se udaljavati s mjesta događaja, policijski je službenik zapamtio napadača, locirao vizualno njegov smjer bijega i krenuo za njim. Na ponovljene zapovijedi da se zaustavi, a koje je policijski službenik izdao mladiću, on nije reagirao već je nastavio bježati zbog čega je, policijski službenik, nad njim uporabio tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Utvrđeno je da se radi o alkoholiziranom 24-godišnjaku, dok je ozlijeđenom liječnička pomoć pružena u KB Dubrava.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na državnoj cesti D-1, između Pojatnog i Jakovlja, jutros oko 5,50 sati došlo je do sudara kamiona i osobnog automobila. U prometnoj nesreći je jedna osoba poginula.

Zbog policijskog očevida, promet se odvija usporeno.

 

 Matija Habljak/ PIXSELL

 

Objavljeno u Zaprešić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio osam kaznenih djela teške krađe provaljivanjem, od kojih su tri u pokušaju.

Sumnja se da je u ožujku, lipnju, rujnu, listopadu i prosincu 2018. godine te u veljači ove godine provalio u tri stana i dva ureda, dok je u dva stana i jedan ured pokušao provaliti. Osumnjičeni je nasilno otvarao kućna vrata te otuđivao pronađene stvari. Iz stanova je otuđivao novac i higijenske potrepštine, dok je iz ureda otuđivao novac i novčanike.

Ukupna šteta nastala ovim kaznenim djelima iznosi oko 1500 kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 15

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti