fbpx

01Portal

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom i 45-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, policijski službenici su tijekom redovnih poslova obilazili područje Črnomerca te su 15. veljače u večernjim satima u Bračunovoj ulici zatekli 38-godišnjaka koji je kod sebe imao tri plastične vrećice ukupne težine 13,1 gram heroina i mobitel, dok je kod 45-godišnjaka pronađeno 1300 kuna i mobitel.

Protiv osumnjičenih, nadležnom državnom odvjetništvu biti će podnesena kaznena prijava redovnim putem.

Objavljeno u Grad Zagreb

Dvojica nepoznatih počinitelja u večernjim satima proteklog su petka počinili razbojništvo na benzinskoj postaji na Zagrebačkoj cesti u Velikoj Mlaki. Uz prijetnju vatrenim oružjem počinili su razbojništvo nad 54-godišnjim zaposlenikom od kojeg su zatražili novac, koji su na kraju i otuđili.

Počinjena šteta iznosi više tisuća kuna.

Objavljeno u Velika Gorica

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo. Sumnja se da je 31. siječnja osumnjičenik počinio razbojništvo u trgovini u Draškovićevoj ulici tako da je maskiran kapom i šalom preko lica prijetio pištoljem 26-godišnjoj zaposlenici, uhvatio ju za ruku, ponovno zaprijetio na što mu je ona izvadila i predala novac iz blagajne.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi 2 100 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće.

Objavljeno u Crna kronika
Nedjelja, 17 Veljača 2019 12:23

Maša pronašla četiri kilograma marihuane

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 38-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Kroz redovan rad policije na suzbijanju opojnih droga, u Lučkom u Puškarićevoj ulici, u subotu oko 2 sata zaustavljen je osobni automobil marke Mazda 626 zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnjak, a 38-godišnjak je bio suvozač.

S obzirom na sumnju policije, da je u vozilu sakrivena droga, Maša, službeni policijski pas, obavila je unutarnji i vanjski pregled vozila, te je pozitivno odreagirala na prisutnost droge kod zadnjih vrata osobnog automobila. Tijekom dana, temeljem naloga, pregledano je osobno vozilo kojim prilikom je pronađeno ukupno 4358 grama marihuane pakirane u 16 paketa, a koji su bili sakriveni u oplati lijevih i desnih vrata osobnog automobila.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak i 38-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

Objavljeno u Grad Zagreb
Nedjelja, 17 Veljača 2019 12:17

Nedozvoljeno trgovali duhanom na Trešnjevci

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom i 53-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo, nedozvoljene trgovine te nad 76-godišnjakinjom i 66-godišnjakom zbog prekršaja označavanje duhanskih prerađevina markicama. Policijski su službenici temeljem rada na terenu posumnjali da se 59-godišnjak i 53-godišnjakinja zajedno bave nedozvoljenom trgovinom duhanskih proizvoda na području Trešnjevke kao i da duhanske proizvode drže u stanu i drugim prostorijama u Ozaljskoj ulici.

Na temelju naloga suda policijski službenici su pretražili stambene prostorije koje koriste 59-godišnjak i 53-godišnjakinja i tom prilikom pronašli jednu vreću crne s 8,5 kilograma sitno rezanog duhana, jednu vreću plave boje s 19 kilograma sitno rezanog duhana, dvije prozirne vrećice u kojima se nalazilo po 250 grama sitno rezanog duhana i devet prozirnih vrećica u kojima je, u svakoj od njih, bilo po 500 grama također sitno rezanog duhana. Duhan koji je pronađen tijekom pretrage, nepoznatog je podrijetla i bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Također, pronađena je i jedna vaga na kojoj su se nalazili tragovi sitno rezanog duhana.

Ujedno, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 76-godišnjakinja od osumnjičenih ( 59, 53 ) kupila jedno pakiranje od 250 grama sitno rezanog duhana, a 66-godišnjak dva pakiranja od po 500 grama sitno rezanog duhana nepoznatog podrijetla i bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja protiv 59-godišnjaka i 53-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će protiv 76-godišnjakinje i 66-godišnjaka policijski službenici podnijeti obavijest Ministarstvu financija, Carinarnici Zagreb.

 

Objavljeno u Grad Zagreb

U pečenjarnici Pastuh Grill u Kustošijanskoj ulici 2 jutros je izbio požar. 12 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila izašli su na teren te su ugasili požar, radi kojega je promet ulicom jedno vrijeme bio blokiran.

Što je dovelo do požara, bit će poznato nakon očevida.

Objavljeno u Grad Zagreb

42-godišnjak pod utjecajem alkohola, a prilikom alkotestiranja izmjerena mu je koncentracija od 3,41 promila alkohola, koji je upravljao Peugeot 307 krivac je prometne nesreće koja se sinoć dogodila na križanju Škorpikove i Aleje Bologne.

Dolaskom do 150 metara istočnije od raskrižja s Ulicom Velimira Škorpika, vozilom je prešao ulijevo i naletio na prometni znak „Ploča za označavanje prometnog otoka“, koji se nalazi na središnjem dijelu razdjelnika južne i sjeverne trake Aleje grada Bologne. Nakon naleta nastavio se kretati dalje u smjeru istoka, prešao na lijevu stranu južne prometne trake Aleje Bologne koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera, te naletio BMW kojim je upravljao 39-godišnjak, a koji se kretao navedenom Alejom u smjeru istoka. Nakon sudara, Peugeot 307 zarotirao se i završio na desnoj traci južnog kolnika Aleje Bologne gdje je na njega naletio Hyundai ix35 kojim je upravljao 31-godišnjak.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 43-godišnji putnik iz Peugeota 307 kojem je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, dok su 39-godišnji vozač BMW-a i 31-godišnji vozač Hyundaija lakše ozlijeđeni, te im je liječnička pomoć pružena u KB Sveti duh.

42-godišnjem vozaču Peugeota 307 privremeno je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava, nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 57-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare.

Sumnja se da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo prijevare tako da je kao djelatnik trgovačkog društva iz Zagreba, s ciljem da pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica da stanuje na adresi izvan grada Zagreba, doveo u zabludu odgovorne osobe trgovačkog društva tako da je u više navrata dostavio potvrde autoprijevoznika i potvrdu o prijavi boravišta te izjavu kojom, pod materijalnom i kaznenom odgovornošću, potvrđuje da prebiva na toj adresi te da svaki dan putuje na posao i s posla navedenim autoprijevoznicima. Takvim lažnim prikazivanjem činjenica naveo je trgovačko društvo da mu u razdoblju od siječnja 2009. godine do kraja ožujka 2018. godine na ime naknade vanjskog prijevoza, isplate novčanu naknadu od oko 128 tisuća kuna, iako je stvarno prebivao na području grada Zagreba. U istom vremenskom razdoblju stekao je i protupravnu imovinsku korist kao razliku u obračunu prireza u ukupnom od oko 5 750 kuna.

Također, sumnja se da je i 57-godišnjakinja počinila kazneno djelo prijevare tako da je kao djelatnica trgovačkog društva iz Zagreba, s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da stanuje na adresi u mjestu izvan grada Zagreba, dovela u zabludu odgovorne osobe trgovačkog društva tako da je u više navrata dostavila potvrde autoprijevoznika te izjavu kojom pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potvrđuje da prebiva na toj adresi te da svaki dan putuje na posao i s posla autoprijevoznicima. Takvim lažnim prikazivanjem činjenica navela je trgovačko društvo da joj u razdoblju od studenog 2009. godine do kraja veljače 2014. godine na ime naknade vanjskog prijevoza isplate ukupnu novčanu naknadu u iznosu od oko 69 tisuća kuna, iako je stvarno prebivala na području grada Zagreba. Isto tako, stekla je i protupravnu imovinsku korist kao razliku u obračunu prireza u ukupnom iznosu od oko 5 750 kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela ubojstvo u pokušaju i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da se osumnjičenik 1. veljače, u Čikoševoj, prvo verbalno, a onda i tjelesno sukobio s 24-godišnjakom kojeg je teško ozlijedio i to tako da mu je nožem zadao više ubodno-reznih rana po vratu, glavi i ruci. U sklopu kriminalističkog istraživanja pretragom stana i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni, pronađeno je jedno prerađeno vatreno oružje s dvije neužlijebljene cijevi, spremnik za kratku strojnicu, plinski revolver te više komada streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 56-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, a Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljena je kaznena prijava.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 14 Veljača 2019 10:39

Petorka noć iskoristila za pravljenje nereda

Pet mlađih počinitelja među kojima je bio i jedan maloljetnik noć su proveli u policijskoj stanici na kriminalističkom istraživanju. Svoj pohod u kojem su uništavali imovinu započeli su u Strojarskoj ulici gdje su razbili stakla na dva uređaja za dojavu požara.

Nakon toga, na parkiralištu zgrade oštetili su nekoliko osobnih automobila, a potom su otišli do autobusnog kolodvora gdje su ispred jednog ugostiteljskog objekta vikali i bacali inventar. Tamo su ih zatekli policijski službenici koji su ih doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta za sada nije neutvrđena.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 12

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti