fbpx
01Portal

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, 28-godišnjakom, 31-godišnjakom i 35-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela prijevare na štetu 12 osoba starosti od 53 do 80 godina.

Naime, sumnja se da su osumnjičeni od listopada 2016. do listopada 2018. na području Zaprešića i Grada Zagreba oštećene susretali na ulici i lažno im se predstavljali te oštećene nagovarali da na svoje ime s mobilnim operaterima zasnuju pretplatničke ugovore na rok od 24 mjeseca i pri tome kupe mobilne uređaje na obročnu otplatu. Lažno su navodili da će potom sve ugovorne obveze prebaciti na svoja trgovačka društva iako to nisu imali namjeru učiniti, kao što nisu imali namjeru niti podmiriti proizašle ugovorne obveze, a tako su oštećene doveli u zabludu.

Oštećeni su pri kupnji mobilne uređaje predavali osumnjičenima, koji su ih dalje preprodavali.Ukupna materijalna šteta iznosi oko 95 tisuća kuna.

Objavljeno u Zaprešić
Četvrtak, 13 Prosinac 2018 10:08

U Velikoj Gorici izgorio BMW X6

Na parkiralištu stambene zgrade u ulici Slavka Kolara 75 noćas je izbio požar na osobnom automobilu BMW X6, a požar je zahvatio i dva Audija.

Policija još uvijek radi očevid, nakon čega bi trebao biti poznat uzrok požara.

 

Objavljeno u Velika Gorica

U Masleničkoj ulici kod kućnog broja 42 u Velikom Polju izgorio je Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka. Požar s Mercedesa se proširio i na susjedni automobil, marke Volkswagen Golf.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici II. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila 106 kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je od 6. rujna 2015. do 14. veljače ove godine počinila 106 kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju na štetu osiguravajućeg društva iz Zagreba i poduzeća u kojem je radila na prodaji polica od automobilske odgovornosti i kasko polica osiguranja vozila za osiguravajuće društvo. Postupala je suprotno svojim zaduženjima na radnom mjestu savjetnika za osiguranje te preuzetu kupovinu od kupaca u gotovini nije predavala na račun osiguravajućeg društva, već je gotovinu zadržala za sebe. Materijalna šteta iznosi oko 200.000 kuna.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog protiv osumnjičene podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

U Policijskoj upravi zagrebačkoj održana je konferencija za medije povodom održavanja Adventa u Zagrebu te mjera i radnji koje će se od strane policije poduzeti tijekom osiguranja. O mjerama i radnjama te posebnog regulaciji prometa govorili su načelnik Sektora policije Davor Posilović, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Tihomir Svatoš i voditelj Službe prevencije Velimir Tišma.

Od 1. prosinca pa sve do 6. siječnja 2019., zbog posebnih mjera sigurnosti Grad Zagreb donio je rješenje o zatvaranjima i regulaciji prometa i te režimu dostave u centru grada o čemu više možete doznati OVDJE.

-S tim u svezi, preporučujemo svim građanima da za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba- poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 29 Studeni 2018 08:29

Eksplozija u centru Zagreba, ozlijeđenih nema

U centru Zagreba, u Domagojevoj ulici rano jutros odjeknula je eksplozija. Policija je dojavu o eksploziji dobila u 6,20 sati. U tijeku je očevid, te je ulica zatvorena za promet.

Ozlijeđenih osoba nema. Šteta je nastala na automobilima, te zgradi na kojoj su popucala stakla.

Objavljeno u Grad Zagreb

U zagrebačkom naselju Struge, u obiteljskoj kući zagrebačka je policija danas poslije podne pronašla dva mrtva tijela. Sumnja se da je riječ o nasilnoj smrti. Prema prvim informacijama, ubijena je 77-godišnja žena i njezin 51-godišnji posinak.

Policijski očevid traje već satima.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom radi osnova sumnje da je počinio 11 kaznenih djela razbojništava. Kaznena djela počinjena su u vremenskom periodu od 20. travnja 2017. godine do 22. studenoga ove godine u šest pekara, dvije poslovnice pošte, dvije ljekarne i jednom kiosku na području zagrebačkih naselja Novi Zagreb i Trnje.

Osumnjičeni 28-godišnjak kaznena djela počinio je tako da je maskiran povezom ili maramom preko lica ulazio u pekare, poslovnice pošta, ljekarne i kiosk gdje je najčešće uz verbalnu prijetnju, ali i prijetnju plastičnim ili plinskim pištoljem od djelatnika otuđivao novac koji je najčešće trošio za vraćanje dugova nastalih kockanjem. Materijalna šteta počinjena navedenim kaznenim djelima iznosi oko 34 tisuće kuna.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o policijskom službeniku PU Zagrebačke te je rješenjem načelnika Policijske uprave privremeno udaljen iz službe. Osumnjičeni 28-godišnjak u zakonskom roku će biti predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije u zajedničkom postupanju s carinskim službenicima Sektora za mobilne jedinice Carinske uprave temeljem sudskog naloga obavili su pretragu skladišnog prostora na području Zagreba.

S obzirom na to da u navedenom prostoru nitko nije zatečen obavljen je nasilni ulazak te je utvrđeno da se skladište sastoji od tri međusobno povezane prostorije unutar kojih se nalazi jedan stroj za sitno rezanje duhana, dva prijenosna ovlaživača prostora, više dozatora punjenja, stroj za plastificiranje te 23 palete omotane celofanom s po 80 kutija u kojima se u svakoj nalazi po 110 paketa rezanog duhana mase 50 grama. Iz navedenog proizlazi da u svakoj kutiji ima 5,5 kilograma sitno rezanog duhana, a na svakoj paleti 440 kilograma sitno rezanog duhana, odnosno ukupno 10 120 kilograma sitno rezanog duhana pripremljenog za transport i prodaju.

Radi se o dosad najvećoj zapljeni duhana na području PU zagrebačke.

Objavljeno u Grad Zagreb
Petak, 23 Studeni 2018 07:55

Kod King Crossa poginuo biciklist

U prometnoj nesreći koja se sinoć oko 21,30 sati dogodila kod trgovačkog centra King Cross na Jankomiru, smrtno je stradao biciklist na kojeg je naletio osobni automobil. Od siline udarca biciklist je preminuo na mjestu nesreće.

Očevid o uzrocima i okolnostima nesreće provodi Općinsko državno odvjetništvo.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 6

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti