fbpx

01Portal

Obilježavanje blagdana sv. Josipa u Zaprešiću započelo je svečanim koncertom u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva Jelačić iz Zaprešića. U Muzeju Matije Skurjenija ugostili su učenike muzičkih škola Vatroslav Lisinski iz Zagreba i Zlatko Baloković iz Zaprešića, a svoj prilog proslavi imendana bana Jelačića dali su i sami organizatori.

Koncert pod nazivom „Što Bog dade i sreća junačka“ tradicionalni je koncert HPD-a Jelačić kojim se obilježava ovaj blagdan, a odlično je bio posjećen i ove godine. 

 

Objavljeno u Događanja

Prvi samostalni koncert sinoć su u Rugvici održala grupa E.N.V.I.. U šatoru postavljenom ispred općinske zgrade okupio se pozamašan broj Rugvičana i njihovih gostiju koji su mogli uživati u više nego odličnoj svirci grupe E.N.V.I..

Osim što su se svi dobro zabavili, koncert je imao i humanitarnu notu, jer sav prihod s koncerta namijenjen je za pomoć djevojčici Lauri Hader koja boluje od Lajmske borelioze.

Kako zvuče rokeri E.N.V.I.-ja poslušajte sami.

Objavljeno u Događanja
Srijeda, 17 Listopad 2018 14:21

Priprema se Šimunovo u Lisinskom

Na konferenciji za novinare ispred Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljen je koncert Šimunovo u Lisinskom. Koncert su uz gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića najavili i glazbenici Šima Jovanovac, Rajko Suhodolčan, Marina Tomašević, te MPS Starotopoljani i predstavnici Zajednice folklornih amatera grada Zagreba.

Šima Jovanovac je naglasio kako će na dan koncerta proslaviti i svoj imendan te da publiku očekuje prekrasno druženje s vrhunskim izvođačima.

-Ove godine slavim i 51. godinu uspješne glazbene karijere i pripremamo vam šokački spektakl- kazao je Šima Jovanovac.

Publika će na koncertu, koji će se održati 28. listopada moći uživati u mnogobrojnim hitovima: Treba mi ruka tvoja, Šta kog' briga kako živim, Zajedno smo ostarjeli, Slavonac sam, time se ponosim…

Objavljeno u Grad Zagreb

Prvi koncert ove sezone iz ciklusa U ozračju tambure, Tamburaškog orkestra HRT-a, održat će se u nedjelju, 14. listopada u 20 sati u studiju Zvonimir Bajsić (HRT). Gost na ovome koncertu bit će Krunoslav Kićo Slabinac, jedan od naših najpoznatijih pjevača zabavne i tamburaške glazbe.

Od rock-sastava preko festivala zabavne glazbe do tamburaške glazbe, Krunoslav Kićo Slabinac je tijekom karijere duge više od pola stoljeća zaslužan za mnoge omiljene hrvatske evergreene. Hit Zbog jedne divne crne žene priskrbio mu je status jednog od najpopularnijih pjevača nekadašnje države, a nakon što se usmjerio na narodnu glazbu, nezaboravnim izvedbama ovjekovječio je neke od najljepših slavonskih i tamburaških pjesama. Osim sjajnih izvedbi i svestrane glazbeničke osobnosti, publiku privlači i jedinstvenim humorom kojim su redovito popraćeni njegovi nastupi.

Posebna glazbena gošća bit će Ivana Kindl.

Objavljeno u Grad Zagreb

Radojka Šverko, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac i Martina Tomčić gošće su Zagrebačkoj filharmoniji na humanitarnom gala koncertu Revijalnog orkestra Zagrebačke filharmonije & 4 dive koji nas u petak, 19. listopada u 19,30 sati očekuje u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

-Zaista mi je čast biti dijelom ove prekrasne humanitarne glazbene priče u društvu uvaženih kolegica i Zagrebačke filharmonije. Koncert će biti ispunjen vrlo raznolikim repertoarom od klasične glazbe, filmske glazbe, domaćih autora, dueta, kvarteta- izjavila je glazbena diva Radojka Šverko na predstavljanju nadolazećeg koncerta.

Renomirani glazbenici ovim humanitarnim gala koncertom pomažu oboljelima Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. Prihod od ulaznica namijenjen je za liječenje i poboljšanje kvalitete života oboljelih te podizanju svijesti o ovoj iznimno opasnoj bolesti koja zahtjeva cjeloživotnu terapiju i angažman.

-Zagrebačka filharmonija pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog posjetitelje će razveseliti skladbama Proljeće, Vilo moja, Projdi vilo i brojnim drugima. Pozivam sve da nam se pridruže u ovoj prekrasnoj humanitarnoj večeri kojom stvaramo bolje i kvalitetnije društvo te ono najvažnije, pomažemo onima koji nas trebaju – izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

Humanitarnim koncertom, Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice koja je referentni centar za bolesti štitnjače Ministarstva zdravstva RH, ujedno obilježava i 55-godišnjicu svoga osnutka i rada. 

-Postoji multidisciplinaran pristup u liječenju i terapiji bolesti štitnjače, ali i nažalost puno alternativnih pristupa te je upravo edukacija opće populacije vrlo bitna. Ovim koncertom šaljemo poruku da oboljeli i njihove obitelji nisu sami, a upravo tu vrstu psihosociološke pomoći društvo pruža. Moram se zahvaliti divama koje će sudjelovati u koncertu i dati jedan široki, opći društveni značaj cijelom događaju– izjavio je akademik Zvonko Kusić, počasni član predsjedništva Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, koji kao specijalist radioterapije i nuklearne medicine već godinama liječi brojne oboljele od bolesti štitnjače.

Humanitarni koncert za pomoć oboljelima od bolesti štitnjače održava se u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u suradnji s Hrvatskim društvom za štitnjaču, te uz podršku Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice. Suorganizator koncerta je Zagrebačka filharmonija, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva. 

-Grad Zagreb i ovaj put prepoznaje potrebe naše zajednice te kontinuirano pomaže bolesnima u njihovim svakodnevnim borbama. U Zagrebu djeluje više od 12 000 udruga i Grad uistinu nastoji pomagati svima. Posebno smo senzibilizirani za udruge koje se bave prevencijom i liječenjem bolesti te se uvijek nastojimo aktivno uključiti i pomoći u organizaciji, pa tako i podrškom ovog humanitarnog koncerta– zaključila je zamjenica Gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr te u KD Vatroslav Lisinski na blagajni Zagrebačke filharmonije po cijenama od 90 i 120 kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Rekonstruirani prostor Tvornice kulture otvorit će svoja vrata i započeti novu koncertnu sezonu u petak, 21. rujna. Nova, poboljšana i povećana Tvornica kulture moći će primiti do 2200 posjetitelja čime postaje najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj.

Odmah po završetku zadnjeg koncerta u proljeće započelo je višemjesečno preuređenje kluba u Šubićevoj. Tri mjeseca kasnije kraju se privode radovi u obje dvorane – Velikom i Malom pogonu - kako bi sve bilo spremno za veliko dvodnevno otvaranje. Ideja koja je vodila preuređenje Tvornice bile je stvaranje prostora koji će jednako dobro funkcionirati za koncerte, partyje, predstave, evente, festivale i različite kulturne manifestacije, prostora koji će se moći lako i brzo transformirati i prilagoditi svim potrebama te koji će biti u funkciji za dnevna i noćna događanja.

Specifičnost Velikog pogona bit će u mogućnosti pregrađivanja prostora kako bi se mogao prilagoditi koncertima i manifestacijama od 300 do 2200 posjetitelja. Kapacitetom iznad Tvornice ostat će tako samo dvorane koje su prvenstveno sportski objekti. Mali pogon će također doživjeti preinake, ali zadržati kapacitet do 300 ljudi. Unutar kompletnog prostora napravljeno je mnoštvo arhitektonskih zahvata kako bi se povećale garderobe, šankovi i backstage, a upgrade će doživjeti i rasvjeta i zvuk obe pozornice.

Novi Veliki pogon prvi će testirati dva velika imena domaće glazbene scene na velikom dvodnevnom otvaranju. U petak, 21. rujna Neno Belan i njegovi Fiumensi izvest će pjesme grupe Đavoli. U subotu će na pozornicu najvećeg zagrebačkog kluba sletjeti Let 3, na svoj prvi cjelovečernji tvornički koncert nakon šest godina.

Objavljeno u Grad Zagreb

U subotu 15. rujna odat ćemo počast čovjeku u crnom koji je svijet zadužio glazbom – velikom Johnnyu Cashu, a na vama je da zaplešete i zapjevate uz 'I walk the line', 'Hey porter', 'Folsom prison blues', 'Ring of fire', 'Cry, cry, cry'... i dobro se zabavite. Glasovna interpretacija hrvatskog Casha, kako nazivaju mladog kantautora Tomislava Malagurskog, u kombinaciji sa renomiranim glazbenicima, nastupe benda WANTED MEN čini uvijek jedinstvenim i zanimljivim, kako vrsnim poznavateljima opusa i rada Johnny Casha, tako i svim ljubiteljima live glazbe. Uz tradicionalni Cash repertoar inače Wanted Men svira i country fazu te se dio repertoara odnosi na pjesme iz American Recordings faze – 'Hurt', 'Personal Jesus', 'I wont back down', 'Rusty cage'...

Johnny Cash američki country glazbenik i pjevač. Mnogi ga glazbeni znalci i kritičari smatraju jednim od najutjecajnjih američkih glazbenika dvadesetog stoljeća. Cash je bio poznat po svom dubokom, jedinstvenom basbaritonu, tutnjavi svog pratećeg sastava The Tennessee Three, ponašanju i crnoj odjeći zbog koje je dobio nadimak "Čovjek u crnom". Svoje je koncerte obično počinjao riječima "Hello, I'm Johnny Cash".

Većina Cashove glazbe, posebno one iz kasnijega razdoblja njegove karijere, zazivala je teme tuge, moralne patnje i iskupljenja. Najpoznatiji je po pjesmama "I Walk the Line", "Folsom Prison Blues", "Ring of Fire", "Get Rhythm" i "Man in Black". Snimao je i pjesme humorističnoga sadržaja, poput "One Piece of a Time" i "A Boy Named Sue", te pjesme o željeznici, primjerice "Rock Island Line". Snimio je i duet sa svojom drugom suprugom June Carter nazvan "Jackson".

Cashu je 1997. dijagnosticirana neurodegenerativna bolest zvana Shy-Dragerov sindrom. Kasnije je dijagnoza promijenjena u autonomnu neuropatiju popraćenu dijabetesom. Bolest je prisilila Casha da skrati turneje. 1998. hospitaliziran je s teškom upalom pluća, koja mu je poprilično ugrozila zdravlje. Albumi American III: Solitary Man (2000.) i American IV: The Man Comes Around (2002.) bili su Cashov odgovor na bolest u obliku pjesama tužnijeg tona u odnosu na prva dva albuma.

Snimljen je videospot za "Hurt", pjesmu Trenta Raznora iz Nine Inch Nailsa, prilagođenu Cashovu pogledu na svoju prošlost i osjećaje pokajanja. Taj se videospot danas smatra njegovim "epitafom", a osvojio je i kritičare i publiku.

June Carter umrla je 15. svibnja 2003. u 73. godini. Prije smrti rekla je Johnnyju da nastavi raditi, pa je on nastavio snimati te čak dvaput nastupio u memorijalnom centru obitelji Carter u Bristolu u državi Virginia. (Koncert 5. srpnja 2003. bio je njegov posljednji javni nastup). Na koncertu 21. lipnja 2003., prije nego je otpjevao "Ring of Fire", Cash je pročitao izjavu o svojoj pokojnoj supruzi koju je napisao neposredno prije tog nastupa. Rekao je da ga Junein duh gleda i da ga je došla posjetiti prije nego što stupi na pozornicu. Jedva je uspio otpjevati pjesmu. Unatoč slabom zdravlju, govorio je da se raduje danu kada će opet moći hodati i baciti svoja invalidska kolica u rijeku pokraj svog doma. Johnny Cash umro je nepuna četiri mjeseca nakon svoje supruge, 12. rujna 2003., u bolnici u Nashvilleu u državi Tennessee. 

Tijekom uspješne 55-godišnje karijere prodao je više od 90 milijuna albuma i zauzeo "dominantnu poziciju u povijesti glazbe".

Objavljeno u Grad Zagreb

Mostar Sevdah Reunion najveće je regionalno ime world music scene, a nakon nekoliko godina pauze vraća se u Zagreb. U subotu, 22. rujna nastupit će u Boogaloou i tom prilikom promovirati novi album „The Balkan Autumn“ koji je svjetlo dana ugledao prije malo više od dva mjeseca. Publiku će prije i nakon koncerta zagrijati i rasplesati DJ Emir svojom provjereno kvalitetnom selekcijom world music i ethno hitova. Cijene ulaznica u pretprodaji su 95 kuna, a ako ih ostane na dan će koštati 110 kuna. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku (moguća i web kupovina) i Boogaloou.
 
-Izuzetno nam je drago da se ponovo vraćamo u Zagreb. Mislim da ćemo Zagrepčanima prirediti jedan nezaboravan koncert jer je dosta vremena prošlo od našeg zadnjeg koncerta. Osim naših standarda, imat će priliku poslušati i nove hitove. Uz to, dolazimo s novim vokalnim solistima - Milutinom Sretenovićem Sretom i Antonijom Batinić koji su unijeli pravo osvježenje u naše redove. Zagrebe, stižemo!- rekao je osnivač benda Dragi Šestić.
 
Mostar Sevdah Reunion ove godine slavi 20 godina postojanja tijekom kojih je nastupao širom svijeta i etablirao se kao jedno od važnijih imena world music scene u europskim okvirima. Nastupi u mjestima kao što su Queen Elizabeth Hall i Barbican Center u Londonu, Concertgebouw u Amsterdamu, Konzerthaus u Beču, Kremljski državni teatar u Moskvi, Palaču umjetnosti u Budimpešti, North Sea Jazz Festival, Nice Jazz Festival, WOMAD festival i mnoga druga najbolje svjedoče o tome, a o njima su snimljena čak četiri dokumentarna filmu. Dovoljno je reći da su njihovu glazbu hvalili i velikani kao što su Brian Eno i Peter Gabriel.
 
Sastav čine: Mišo Petrović (solo gitara), Sandi Duraković (ritam gitara), Senad Trnovac (bubanj), Ivan Radoja (violina), Marko Jakovljević (bas), Gabrijel Prusina (piano), Antonia Batinić (vokal) i Milutin Sretenović (vokal).
 
DJ Emir živuća je world music enciklopedija, voditelj radijske emisije Izvorišta i koncertnog programa Vrelo zvuka te strastveni navijač nekad velikih Chicago Bullsa. Odabirom hitova iz cijelog svijeta jamačno će kao i uvijek rasplesati publiku do kasnih sata te svojim nastupom zaokružiti ovu izuzetnu večer.


 

Objavljeno u Grad Zagreb
Srijeda, 12 Rujan 2018 05:50

Oridano Gypsy Jazz Band i Doringo u Saxu

U četvrtak, 20. rujna u zagrebačkom klubu Sax nastupit će  Oridano Gypsy Jazz Band i Doringo! Večer će biti obojana šarmantnim gypsy jazzom i swingom te  progresivnim jazz i rock instrumentalima tako da će svi ljubitelji ovih žanrova doći na svoje u Saxu koji ove godine slavi 20 godina postojanja. Ulaznice u pretprodaji koštaju 30 kuna, a mogu se kupiti u klubu od petka, 14.rujna. Na dan će koštati 40 kuna.
 
-Iznimno nam je drago da se nakon točno osam mjeseci vraćamo u Sax!, nama jedno od najdražih mjesta za svirku. Vrijedi napomenuti da smo na istom mjestu i započeli našu ovogodišnju turneju Swing of Swings, zbog čega pripremamo poseban koncert koji će poslužiti kao epilog našim ljetnim nastupima. Na kraju, što drugo reći nego najsrdačnije pozvati sve zainteresirane na koncert - vidimo se u Saxu na večeri gypsy jazza- rekao je Orjen Ridanović iz Oridano Gypsy Jazz Banda.
 
Priznati zagrebački glazbenik, fotograf, redatelj te audio i video snimatelj Doringo ponovno se vraća na glazbenu scenu. Nakon raspada instrumentalnog sastava "Šta ima?" 2013. godine Doringo (električna gitara, bas gitara) i Damir Mihaljević (bubanj) rade pod imenom "Transmigration" u formi dua uz poneki ulet trećeg člana. Povratkom basista Mihovila Jurdane 2016. band nastavlja kao trio, a ime benda logično dolazi samo od sebe: "Doringo". Ono što je započeto u vrijeme benda "Šta ima?" pa preko "Transmigrationa" se nastavlja i sada: vrlo melodični instrumentalni progresivni rock s primjesama world musica te naglaskom na nepravilnim mjerama. Mistična atmosfera glazbe odvlači publiku u krajeve i pejzaže daleko van zidova klubova, od Vrlike preko planina i pustopoljina Sibira pa sve do močvarne Kine. Sastav: Doringo (električna gitara, bas gitara) Damir Mihaljević (bubanj) i Mihovil Jurdana (bas gitara). Izdanja: "Infography" (2017) i "Termini" (2018).
 

Objavljeno u Grad Zagreb

Jedan od najvećih i najpopularnijih europskih psihodeličnih rock bendova Naxatras dolazi 3. listopada u Vintage Industrial Bar otvoriti novu sezonu programa Good Vibrations! Ovaj grčki trojac je prije godinu dana rasprodao KSET, a hrvatsku premijeru su imali na Tabor Film Festivalu 2016. Godine. Veliku jesensku europsku turneju započinju upravo u Zagrebu. Ulaznice po cijeni od 55 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, na dan će ako ih ostane koštati 70 kuna. Svi koji žele doći i na otvorenje broj 2 uz Soviet Soviet u Močvari u nedjelju, 7. listopada mogu kupiti ulaznice za oba koncerta po cijeni od samo 80 kuna uz napomenu da im je broj ograničen. Informacije o predgrupama bit će dostupne uskoro.
 
Naxatras je psihodelični hard rock bend iz Soluna, čine ga John Delias (gitara), Kostas Harizanis (bubnjevi) i John Vagenas (bas & vokal). Nastali su prije šest godina, a svoj prvi album maštovitog naziva „Naxatras“ objavili su 2015. godine i on danas broji preko 4 milijuna pogleda na youtubeu te se može reći da je jedno od najpopularnijih izdanja ovog žanra uopće. Dvije godine kasnije izdali su album "II" gdje su stilski više zagazili u eksperimentalni space rock. Kako to već obično biva, nakon “"II” uslijedio je "III” koji je također pokupio brojne pohvale kako od kritike, tako i od publike.
 
Da se grčka psihodelična/stoner scena i Good Vibrations vole javno, ukazuje činjenica da je ovo četvrti bend iz te zemlje jer su prije njih u sklopu programa nastupili 1000 mods, Planet of Zeus i Nightstalker.
 
Good Vibrations će vrlo atraktivan listopad uz već spomenutu post punk atrakciju Soviet Soviet zaključiti koncertom Monumentsa, britanskih prvaka eksperimentalnog i progresivnog metala. Promoviraju novi album “Phronesis” koji izlazi početkom listopada. Podršku im pruža danska četvorka VOLA – fantastičan miks progresivnog rocka, elektronike i industrial te extreme metala, te francuski progresivni metalci Kadinja.
 
Fb event: https://www.facebook.com/events/240137426732679/

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 10

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti