fbpx
01Portal

Kako javlja N1, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas kako će do ponoći u Gradsku skupštinu dostaviti svoj prijedlog gradskog proračuna za 2019. godinu, o kojemu bi gradski zastupnici trebali raspravljati te ga prihvatiti ili odbiti na sjednici 13. prosinca.

Na pitanje zašto je sjednica Gradske skupštine pomaknuta sa 6. na 13. prosinca, Bandić je odgovorio kako to treba pitati predsjednika Gradske skupštine Andriju Mikulića, jer on saziva Skupštinu.

-Ja ću, koliko samo znam što je moja obaveza, danas do 24 sata predložiti prijedlog proračuna za 2019. godinu. To sam uredno obećao i ovih minuta ili kojih sat, dva će taj proračun biti dostavljen u Gradsku skupštinu- istaknuo je u Centralnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku, gdje je nazočio smotri vozila i opreme uoči početka zimske sezone.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Iz HVIDR-e su u ponedjeljak prozvali zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je prošlotjednim primanjem predsjednika Skupštine srbijanskog grada Jagodine Dragana Markovića Palme, kojega nazivaju "deklariranim četnikom", sramotno uvrijedio sve hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

"U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske oštro osuđujemo postupak gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, kojim je izvršio sramotno vrijeđanje svih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, kada je dana 2. studenoga u Gradskom poglavarstvu službeno primio deklariranog četnika Dragana Markovića Palmu", navode iz HVIDR-e u priopćenju.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 05 Studeni 2018 08:22

Milan Bandić odlikovan Redom prijateljstva

Na prigodnoj svečanosti u Kremlju, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću odlikovanje za zasluge na polju jačanja prijateljstva i suradnje među narodima - Red prijateljstva.

Riječ je o visokom odlikovanju što se dodjeljuje na temelju Ukaza predsjednika Ruske Federacije o dodjeli državnih odlikovanja i priznanja.

Predsjednik Putin zahvalio se dobitnicima odlikovanja na promicanju odnosa s Rusijom i ruske kulture. Gradonačelnik Bandić je uz zahvalu predsjedniku Putinu na odlikovanju istaknuo da očekuje još bolju suradnju dvaju naroda.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 01 Studeni 2018 15:53

VIDEO: Radnička cesta otvorena za promet

Nakon završetka četvrte etape radova sinoć je otvorena Radnička cesta. Novoobnovljenu cestu čija je rekonstrukcija u posljednjoj etapi koštala oko 50 milijuna kuna, u promet je vožnjom u autobusu s otvorenim krovom pustio gradonačelnik Milan Bandić.

Je li uistinu Radnička cesta sada jedna od najljepših prometnica u gradu kako je istaknuo gradonačelnik Bandić, pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Grad Zagreb
Utorak, 30 Listopad 2018 17:37

Zaposlenici Holdinga dobivaju božićnice

Kako javlja N1, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će svi zaposlenici Zagrebačkog holdinga sukladno kolektivnog ugovoru ove godine dobiti božićnice.

-Nikakva šteta nije nastala, niti će biti problema s kolektivnim ugovorom ove godine- rekao je Bandić na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine, odgovarajući SDP-ovu Mateju Mišiću na upit hoće li ove godine, za razliku od prošle, zaposlenicima Zagrebačkog holdinga biti isplaćene božićnice sukladno kolektivnom ugovoru.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je delegaciju crnogorske Općine Nikšić predvođenu predsjednikom Općine Veselinom Grbovićem.

Na sastanku u zgradi Gradske uprave potvrđena je daljnja suradnja dvaju gradova, osobito na području gospodarstva, a razgovaralo se i o regionalnoj suradnji u povodu Lučindanskih susreta koji će se održati u Zagrebu u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Zagreb te Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.

-Iskoristili smo priliku za razmjenu iskustava i nastavak dobrih odnosa između Hrvatske i Crne Gore. Samo Nikšić i Podgorica predstavljaju gotovo pola gospodarskih potencijala Crne Gore i drago nam je što smo uspostavili kvalitetnu suradnju s predstavnicima tih gradova- rekao je gradonačelnik Bandić, istaknuvši tom prilikom da su brojni znameniti građani crnogorskog podrijetla obilježili grad Zagreb i Hrvatsku na kulturnom, tehničkom i znanstvenom polju.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, predsjednik Grbović istaknuo je važnost gospodarskog povezivanja dviju zemalja, jer sastanku su prisustvovali i predstavnici crnogorskih tvrtki koje igraju značajnu ulogu u Crnoj Gori i susjednim zemljama.

-Trudimo se na ovom polju razviti suradnju i biti uspješni, jer i Hrvatska i Crna Gora su turističke zemlje koje imaju puno zajedničkih interesa- rekao je predsjednik Veselin Grbović koji je tom prilikom najavio i Lučidanske susrete koji će se održati sutra u Studentskom centru, a ove godine obilježavaju 140. godišnjicu Berlinskog kongresa i 160. godišnjicu Bitke na Grahovcu kojima su utvrđene međunarodne granice Crne Gore.

Manifestacija se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a ovogodišnji grad gost je Grad Nikšić.

Objavljeno u Grad Zagreb

Nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga danas su u prostorima Holding centra predstavili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZGH Ana Stojić Deban. Građani od danas većinu zahtjeva za administracijom usluga, koji su uglavnom i razlozi osobnih dolazaka u poslovnice podružnica i ovisnih trgovačkih društava, mogu generirati elektronički, pristupajući putem sigurnog internetskog sučelja namijenjenog korisnicima.

Identifikacija korisnika, a time i vjerodostojnost unosa, odnosno valjanost zahtjeva realizirat će se i potvrđivati kroz visoke sigurnosne protokole sustava e-Građani. Ovisno o vrsti zahtjeva, korisnici će ispunjavati elektroničke obrasce te s osobnog računala ili mobitela prilagati potrebne dokumente. Sustav će informirati podnositelja o uspješno predanom zahtjevu ili upozoravati na nedostatak određenog, konkretnog dokumenta. Implementacijom sustava značajno će se pojednostaviti odnosi s korisnicima, ubrzati procesi administracije te smanjiti opterećenje šaltera.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je da su Gradska uprava i Zagrebački holding istinski servis građanima koji se moraju prilagođavati svim kategorijama stanovnika, njihovim potrebama i vremenu u kojem živimo.

-Modernizacijom poslovanja i integracijom usluga građanima štedimo vrijeme, smanjujemo redove na šalterima i ubrzavamo administrativne procese. Ovo je još jedan korak u kojem Zagreb demonstrira ravnopravnost i brigu o svim građanima bez obzira na njihovu dob ili navike, a brzina i kvaliteta rješavanja problema – naša je osnovna zadaća- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban rekla je kako je digitalizacija poslovanja i integracija disperziranih procesa, kroz organizacijska i aplikacijska rješenja prioritet Zagrebačkog holdinga, a sve u svrhu operativnijeg djelovanja i veće dostupnosti.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na središnjem zagrebačkom trgu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu župana Varaždinske županije Radimira Čačića otvorio je manifestaciju Garantirano z Varaždinske županije, na kojoj poljoprivredni proizvođači i najbolji OPG-ovi predstavljaju građanima Zagreba svoje gastronomske proizvode te turističku i ugostiteljsku ponudu.

-Drago mi je da nakon Krapinsko zagorske županije svoje proizvode tijekom današnjeg dana predstavlja i Varaždinska županija- rekao je gradonačelnik te dodao da očekuje da ova manifestacija postane tradicionalna, a sve sugrađane pozvao je da posjete Trg bana Jelačića i kupe najbolje proizvode koje nude Varaždinci te se upoznaju s njihovim običajima.

-Po prvi put se sa svojim autohtonim proizvodima predstavljamo u glavnom gradu Hrvatske i zahvaljujemo gradonačelniku Bandiću na podršci- istaknuo je župan Čačić.

Uz šezdesetak OPG-ova i obrtnika, na središnjem zagrebačkom trgu bila je i povijesna konjička postrojba –Varaždinski husari, a građanima se predstavila i Glazbena škola Varaždin.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce sportašice i sportaše koji su tijekom ove godine postigli iznimne rezultate na sportskim borilištima diljem Europe i svijeta.

-Radujemo se s vama kad postižete vrhunske rezultate i promovirate Zagreb i našu domovinu. Ponosni smo i divimo se vašoj upornosti, čvrstoj volji, neizmjernom trudu, disciplini i sportskim vještinama- rekao je gradonačelnik te istaknuo da su ti rezultati nemjerljiv doprinos i poticaj mladim naraštajima za uključivanje u sport.

-Želim vam sreću i zdravlje i još puno sportskih uspjeha- poručio je Bandić za kraj.

U ime sportašica i sportaša gradonačelniku je na, kako je istaknula, kontinuiranoj dugogodišnjoj podršci, zahvalila najuspješnija atletičarka Sandra Perković.

Objavljeno u Sport

Na današnjoj konferenciji održanoj na livadi između zgrade Gradske uprave i Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, gradonačelnik Milan Bandić i arhitekst Nenad Fabijanić govorili su o Spomeniku za domovinu koji bi se trebao graditi na Trgu Stjepana Radića. Vrijednost projekta čija bi realizacija trebala krenuti na proljeće sljedeće godine je 21 milijun kuna.

-To nije spomenik od danas do sutra, to je spomenik za cijelu povijest, vječni spomenik hrvatskoj domovini- istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Autor umjetničkog rješenja spomenika, arhitekt Nenad Fabijanić kazao je kako će Spomenik domovini simbolično spojiti sjever i jug Hrvatske.

-Taj spomenik će podsjećati na sudionike i žrtve Domovinskog rata i pretpostavljati poštovanje, naš identitet, naše gene, prošlost ali i budućnost- kazao je Fabijanić.

Kako je istaknuto na konferenciji spomenik će biti sastavljen od tri objekta; Zida svjetlosti, Are s vječnom vatrom i Portala-paviljona koji će zajedno činiti mjesto službenog protokolarnog ceremonijala odavanja počasti.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 7

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti