fbpx
01Portal

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Osnovnu školu Vukomerec nakon završetka radova na postavljanju nove ograde, rasvjete, video nadzora te uređenja sportskih igrališta.

-Nakon nemilih događaja prije dva mjeseca, škola funkcionira bez poteškoća. Zahvaljujem gradonačelniku na svemu što je učinio za sigurnost naših učenika i građana Vukomerca. Svi sigurnosni uvjeti su osigurani - postavljen je videonadzor s 21 kamerom koji je obuhvatio cijeli prostor oko škole, nova rasvjeta na igralištu i parkiralištu škole te nova ograda- rekao je ravnatelj Osnovne škole Vukomerec Zdravko Dominik.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić istaknuo je kako je kod pucnjave oštećeno pet automobila od roditelja koji su taj dan bili u školi.

-Napravljena je procjena te je Grad Zagreb putem škole isplatio ta sredstva roditeljima, koje ćemo tužbom tražiti od onih koji su prouzročili tu štetu. Radi se o oko 46 tisuća kuna štete- kazao je Lovrić.

Objavljeno u Grad Zagreb

U sklopu odgojno-obrazovnog centra Središće, u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana, otvoren je novi kampus Američke međunarodne škole Zagreb, a prigodnoj svečanosti, uz brojne visoke goste, prisustvovao je i gradonačelnik Milan Bandić. Gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju je naglasio da je ponosan što Zagreb, kao najveće obrazovno, akademsko i gospodarsko središte Republike Hrvatske, ima odgojnu-obrazovnu ustanovu koja promiče visoke obrazovne standarde i koja svojom infrastrukturom, prostornim uređenjem i obrazovnim konceptom svakomu svomu polazniku pruža priliku za personalizirano učenje i za cjeloviti osobni razvoj.

-Osobitost Američke međunarodne škole se prepoznaje i po međunarodnome identitetu što ga oblikuju njezini polaznici jer njih 250-ero su pripadnici 36 nacionalnosti. Vjerujem da ste ponosni što polaznici vaše škole dolaze iz različitih jezičnih, kulturnih i civilizacijskih sredina i što ovu ustanovu zovu svojim drugim domom, jer su prepoznali da se u njoj njeguju multikulturalne vrijednosti i polaznici se odgajaju na načelima tolerancije i uvažavanja različitosti- dodao je gradonačelnik.

Američka međunarodna škola u Zagrebu djeluje već 52 godine, a ovaj novi, tehnološki najnapredniji kampus u ovom dijelu Europe pohađat će djeca 36 nacionalnosti iz cijeloga svijeta. Kampus na Bundeku je zbog svojih inovacija već osvojio nagrade u kategorijama zelene gradnje, što pridonosi očuvanju okoliša Hrvatske i Zagreba.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 15 Studeni 2018 11:48

Uređuje se igralište kod Bogumilca

U tijeku su radovi na izgradnji školskog sportskog igrališta kod OŠ Bogumila Tonija. Riječ je o izgradnji rukometnog igrališta na mjestu gdje je do sada bilo dotrajalo odbojkaško igralište.

Novo rukometno igralište poslužit će za realizaciju nastave tjelesne i zdravstvene kulture kroz ostvarenje uvjeta za redovito i kvalitetno obavljanje odgojno obrazovnih funkcija svih učenika škole te za sportsku rekreaciju građana.

Radove izvodi trgovačko društvo Komunalac d.o.o., a dio su ulaganja u izgradnju i održavanje objekata osnovnog školstva.

Objavljeno u Samobor

Učenici bistranske škole dočekali su dan kada više ne moraju dolaziti u školu u tri smjene, ali i kada više ne moraju paziti na skele, građevinske strojeve i radnike. Dočekali su dan kada se školom ponovno čuje dječji smijeh, a ne udarci čekićem ili bušilice i miješalice za beton. Otvorena je dograđena škola te potpuno obnovljen stari dio škole, a radovi su vrijedni više od 30 milijuna kuna koje je izdvojila Zagrebačka županija, uz milijun koji je doložilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Danas škola u Bistri ima više od četiri tisuće kvadrata, moderne učionice i kabinete, potpuno novu kuhinju s blagovaonom te prostore za školsko osoblje.

-Slavimo 170 godina školstva u Bistri i ovo nam je najdraži poklon- s oduševljenjem je govorio ravnatelj škole Eduard Kovačević.

Ništa manje zadovoljan nije bio ni načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić koji je već najavio daljnje ulaganje u školstvo na području Bistre. Najavio je gradnju velike sportske dvorane uz školu jer više od 600 učenika i svi mještani Bistre i okolnih naselja zaslužuju imati jednu kvalitetnu dvoranu. Da je tome tako najbolji su dokaz i vrhunski rezultati brojnih pojedinaca i sportskih kolektiva. 

-Od prvog dana sudjelovao sam u dogovorima za proširenje i rekonstrukciju ove škole, pa sam danas iznimno ponosan i sretan. Ja sam jedan od učenika koji je pohađao ovu školu, i veseli me da će buduće generacije imati još bolje uvjete. Osnovna škola prva je stepenica života, tu srećemo prve simpatije, učimo živjeti i raditi u suradnji s drugima… Danas, više nego ikad, moramo voditi brigu o obrazovanju i mladima- poručio je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, inače i sam stanovnik Bistre. 

Župan Stjepan Kožić zahvalio je svima koji su sudjelovali i pomagali na ovom projektu, a posebno svima u bistranskoj školi jer su imali strpljenja i pozornosti tijekom građevinskih radova pa se nikome nije ništa dogodilo. Spomenuo je i velika ulaganja Županije u školstvo jer već godinama se 40 posto proračuna izdvaja za prosvjetu. Ovo je treća škola koja se otvorila ove godine, a još njih pet je prijavljeno na EU natječaje vrijedne više od 60 milijuna kuna.

Objavljeno u Bistra

Napredno robotičko natjecanje MakeX za najbolje u Croatian Makers ligi koju je osnovao uspješni hrvatski poduzetnik Nenad Bakić održano je u Osnovnoj školi Jure Kastelana. Najbolji natjecatelji izborit će ulaznice za svjetsko MakeX natjecanje koje će se održati u prosincu u kineskom gradu Shenzenu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Nakon što su stvoreni svi osnovni preduvjeti, poput odabira operatera, prikupljenih roditeljskih suglasnosti, umetanja kartica i provjera ispravnosti, danas je u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani i službeno počelo krištenje tableta dobivenih od Ministarstva u sklopu eksperimentalnog programa Škola za život.

Prvi su sa tabletima radili učenici 1. c razreda i njihova učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić. Upoznali su osnovne značajke samog tableta, a u dolazećim danima iskoristit će mogućnosti digitalnih alata koji su im na raspolaganju.

-Ne treba uopće napominjati koliko je današnji sat izazvao osmijeha na licima naših najmlađih učenika- izjavio je ravnatelj škole, Igor Matijašić.

Objavljeno u Samobor

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, organizirao je danas u Staroj gradskoj vijećnici, prijam za sve učenice i učenike sudionike natječaja za dodjelu Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost. Susret je organiziran u povodu Međunarodnog dana tolerancije koji se obilježava 16. studenoga te dodjele Nagrade Luka Ritz, a kao znak uvažavanja svih učenika koji svojim svakodnevnim radom i trudom pridonose razvoju tolerancije u društvu.

–Često nas u životu okupiraju razne brige i čovjek zaboravi koliko znače mala djela pažnje. Neka vam ovaj današnji skromni prijam ostane u lijepom sjećanju, da nikada ne zaboravite zbog čega su vas vaši bližnji prijavili za Nagradu Luka Ritz. Nemojte zaboraviti da je sve dobro krenulo vašim pomaganjem u najbližoj okolini, vašim zalaganjem za svog prijatelja, zajednicu i društvo u cijelosti– rekao je učenicima predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Uz predsjednika Gradske skupštine Andriju Mikulića prijamu su nazočili i članovi Odbora za javna priznanja Gradske skupštine Grada Zagreba Dubravka Brezak Stamać, Mladenka Pašalić-Patarčec i Renato Petek, kao i Ana Stavljenić Rukavina, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i Mirjana Lichtner Kristić, tajnica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Objavljeno u Grad Zagreb
Petak, 26 Listopad 2018 12:04

Otvorena nova kuhinja u školi u Križu

Načelnik Općine Križ, Marko Magdić nazočio je danas svečanom otvorenju nove kuhinje Osnovne škole Milke Trnine u Križu. Osim što kriška škola uključena u projekt Ministarstva obrazovanja Škola za život, dodatnu kvalitetu obrazovanja za sve đake te osnovne škole, a svakako i olakšanje budžetu njihovih roditelja, donosi sufinanciranje udžbenika za sve učenike i to po prvi put od strane Zagrebačke županije i Općine Križ. No, Općina Križ ove je godine odlučila sufinancirati, odnosno pokrenuti još dva nova projekta za dobrobit učenika, a riječ je financiranje obnove školskih stepenica te ono najvažnije, sufinanciranje programa produljenog boravka koji bi trebao krenuti čim Osnovna škola organizira sve potrebno za početak programa.

Na otvorenju nove školske kuhinje koju je posvetio Župnik Božo Pinjuh, nazočili su zamjenici župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i Hrvoje Frankić te predstavnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Jadranka Dujić Frlan kao i voditeljica službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Zagrebačkoj Županiji Dubravka Martić. Novu je modernu kuhinju, koja može isporučiti do 300 obroka dnevno u potpunosti financirala Zagrebačka županije s nešto manje od 900 tisuća kuna.

Općinski je načelnik prigodom otvorenja kuhinje još jednom istaknuo da se Općina Križ zalaže za obrazovanje mladih te stoga učenicima i studentima sufinancira prijevoz i dodjeljuje stipendije te ostalim ulaganjima nastoji unaprijediti proces školovanja. Sufinanciranje osnovnog i srednjeg obrazovanja od strane Općine Križ i iduće se proračunske godine planira u iznosu od oko 350 tisuća kuna namijenjenih za sufinanciranje prehrane učenika slabijeg imovinskog stanja, sufinanciranje udžbenika za osnovnu školu, sufinanciranje produljenog boravka u Osnovnoj školi Milke Trnine te ostale potpore u cilju unaprjeđenja osnovnoškolskog obrazovanja.

Objavljeno u Križ

Posljednjih dana jedna od gorućih tema na području Vrbovca i Preseke je školstvo. Sve je započelo početkom tjedna kada je došlo do redukcije grijanja Područne škole u Preseki, gdje su zalihe loš ulja pri kraju. Kako javlja Radio Vrbovec, Općina Preseka dužna je 215 tisuća kuna Gradu Vrbovcu, čiji je gradonačelnik Denis Kralj donio odluku kako se za školu u Preseki više neće naručivati loš ulje.

Nastavak neriješenih odnosa slijedi u ponedjeljak, 29. listopada kada će presečki učenici ostati i bez dijela prijevoza, zbog duga od 385 tisuća kuna što ozbiljno ugrožava poslovanje I. osnovne škole u Vrbovcu. Takvim raspletom situacije ukidaju se dvije izvanredne linije u 11,10 i 14,00 sati.

O svemu navedenom kontaktirali smo načelnika Općine Preseka, Nikolu Kožara koji nam je potvrdio kako je Općina o svemu obavijestila Ministarstvo te da se čeka odgovor koji bi trebao razjasniti cijelu ovu situaciju.

Objavljeno u Preseka
Srijeda, 17 Listopad 2018 07:36

FOTO: Novi sjaj škole u Kupljenovom

U Kupljenovom je sinoć otvorena obnovljena i dograđena zgrada Osnovne škole Kupljenovo koju su zajedničkim sredstvima financirali Zagrebačka županija i Grad Zaprešić. Simboličnim puštanjem balona s krova školske sportske dvorane, gdje je uređeno školsko igralište, škola je predana učenicima i nastavnicima na korištenje.

Ravnateljica OŠ Kupljenovo Jadranka Kekelj zahvalila je svima koji su uložili sredstva i trud da škola danas bude jedna od modernijih i odgovara pedagoškim standardima i sigurnosnim uvjetima.

-Svi vi zadužili ste ovo mjesto i ovaj kraj na najplemenitiji mogući način- rekla je ravnateljica Kekelj.

Škola u Kupljenovom datira još iz 1912. godine, a današnja nova zgrada je ponos cijelog mjesta.

Gradonačelnik Turk je istaknuo da se mnogo ulagalo u škole na području Zaprešića, a još predstoji gradnja sportske dvorane kod OŠ Antuna Augustinčića.

-Sve to smo radili, oni prije mene, danas ja, a sutra i oni poslije mene, kako bi našoj djeci osigurali što bolje uvjete- rekao je Turk i zahvalio svima, a posebno vijećnicima koji su za školstvo uvijek dignuli ruku.

Zadovoljan je bio i župan Stjepan Kožić koji je rekao kako je već tradicija da se na području Županije početkom školske godine otvori nekoliko novih ili preuređenih školskih objekata. Županija preko 150 milijuna kuna godišnje ulaže u školstvo, što još nije dovoljno ali je iznad prosjeka brojnih drugih županija.

Objavljeno u Zaprešić
Stranica 1 od 9

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti