VIDEO/FOTO: BICIKLOM ZA VUKOVAR – Načelnik Marko Magdić i tridesetak biciklista krenulo na put od 240 kilometara

Tridesetak biciklista sinoć je iz Zagreba u organizaciji Udruge Biciklom ZA, krenulo po osmi puta na put duži od 300 kilometara kojim povezuju Zagreb i Vukovar. Prvu noć već tradicionalno proveli su u Društvenom domu u Novoselcu, gdje su im boravak osigurali Općina Križ, Mjesni odbor i domaćica općinska vijećnica Sanja Jurić.

-Svake godine imamo nova lica i to nas jako veseli. Sve je krenulo spontano, bez plana i programa. Snašli smo se, jer su nam dobri ljudi uvijek izašli u susret. Rekli smo si ovo je prekrasan put i to bi svi trebali doživjeti. Poseban osjećaj je ulazak u Vukovar, jer tada vam je i srce ispunjeno i veliko- rekao nam je uoči jutrošnjeg polaska iz Križa inicijator cijele ove priče Mihael Kečkiš.

Među sudionica je i ove godine načelnik Općine Križ, Marko Magdić koji se ovoj ekipi priključio lani. Uz njega će ove godine biti i njegov sumještanin, Nenad Živec.

-Znamo koja je svrha cijele ove priče, tako da me veseli što sam dio ove ekipe, kojom pridonosim obilježavanju Danu obilježavanja Vukovara. Vjerujem kako će sve sretno proći- poručio je načelnik Magdić.

Između ostaloga Udruga ZA ima i humanitarne akcije, kojima nastoje vratiti ljudima ono što oni daju njima. Jedan od tih koraka je akcija prikupljanja krvi, koja će se u Vukovaru održati i ove godine, po četvrti puta za redom.

Bicikliste je ispratio i blagoslovio velečasni Božo Pinjuh, koji je ovom prilikom pozvao sve mještane da u ponedjeljak, u 18 sati sudjeluju u kratkoj molitvi za sve branitelje i žrtve Vukovara ispred Župne crkve Uzvišenja Svetog Križa u Križu, čija će zvona također zvoniti za Vukovar u sklopu hvale vrijedne akcije „ZVON za Vukovar“. Tako će točno u 18 sati i 11 minuta, zvona župne crkve zajedno sa svim crkvenim zvonima u Hrvatskoj zazvoniti u znak sjećanja na žrtve Vukovara.