Barakude u bazenu krajem svibnja, 24. lipnja nastavak vaterpolskih natjecanja

Dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić nije skrivao zadovoljstvo nakon sastanka s ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslavom Capakom na kojem je potvrđeno da se od 24. lipnja mogu nastaviti vaterpolska natjecanja

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić nije skrivao zadovoljstvo nakon sastanka s ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslavom Capakom na kojem je potvrđeno da se od 24. lipnja mogu nastaviti vaterpolska natjecanja.

-Izuzetno sam zadovoljan sastankom kojem su nazočili i državni tajnik za šport Tomislav Družak i njegov zamjenik Krešimir Šamija i na kojem nam je ravnatelj HZJZ-a potvrdio da, ukoliko ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, možemo nastaviti s vaterpolskim natjecanjima od 24. lipnja i onda bi sezonu završili 1. kolovoza, izjavio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić naglasivši da su od čelnika HZJZ-a dobili suglasnost i da od 25. svibnja izbornik Ivica Tucak može započeti i reprezentativne pripreme.

Bude li sve u najboljem redu, 24. lipnja bi se trebale igrati prve utakmice četvrtfinala Prvenstva Hrvatske, kao i prva utakmica za deveto mjesto u državnom prvenstvu. Uzvrati su tri dana kasnije, a polufinala 1., 4. i 6. srpnja, dok su finalne utakmice na rasporedu od 18. srpnja do 1. kolovoza ove godine. Određen je i termin završnog turnira Regionalne lige koji bi se trebao igrati u Dubrovniku 11. srpnja.

Po Bukićevim riječima natjecanja u završnici Hrvatske lige mogla bi se održavati i uz prisutnost gledatelja jer s obzirom na brojnost posjetitelja ne bi bilo problema održati propisanu socijalnu distancu.