Andrej Plenković odgovorio na Bernardićevu prozivku: On se diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljnu dužnost

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u Sisku kako se predsjednik SDP-a  Davor Bernardić svojim 'briljantnim nastupima' diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljnu dužnost i da je oporba čitavog mandata pokazala visok stupanj destruktivnost

Nikola Čutuk/PIXSELL

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u Sisku je sudjelovao na sjednici HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, gdje je razgovarano o pripremama za parlamentarne izbore i usvajanju programa, a s premijerom je bio potpredsjednik Vlade ministar Davor Božinović, koji će predvoditi listu HDZ-a u 6. izbornoj jedinici.

Premijer se ovom prilikom osvrnuo i na kritike Davora Bernardića upućene s posljednje konferencije SDP-a.

– Bernardić se sa svojim briljantnim nastupima diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljnu dužnost, osobito svojim komentarima na predsjednika Sabora, komentirao je Plenković te nadodao da oporba čitavog mandata pokazuje visok stupanj destruktivnosti, kao i da je prijašnja vlada SDP-a zadužila državu za 70 milijardi kuna.

Ova HDZ-ova vlada, nastavio je, omogućila je zdravi rast, osigurala proračunski višak, rapidno smanjila javni dug za 12 posto, osigurala Hrvatskoj visoki kreditni rejting te ostvarila brojne druge pozitivne pomake poput očuvanja radnih mjesta za vrijeme epidemije koronavirusa.

– To je bila naša taktika da udarimo snažno na koronavirus, da bismo sada mogli reći da smo u situaciji da ljudi mogu doći u Hrvatsku uz otvorene granice, rekao je Plenković.

Premijer je podsjetio i na uspjeh vlade HDZ-a u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje je uloženo oko 3 milijarde kuna.