DAN OPĆINE STUPNIK – Nova škola najveća želja

Po tom pitanju Općina surađuje s Regionalnom energetskom agencijom sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) u pripremi pilot projekta gradnje škola u sklopu projekta eCentral

Vikend za nama u Stupniku je protekao u zabavi i veselju povodom proslave Dana Općine. Uvertira je bila svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je načelnik Bruno Perković mnogobrojnim gostima prezentirao rezultate rada u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

-Dobra suradnja sa Zagrebačkom županijom dovela je do postupka ostvarenja dva izuzetno bitna projekta za našu općinu. Prvi je rekonstrukcija županijske ceste Svetog Benedikta za čiju je izradu projektne dokumentacije sa Županijskom upravom za ceste u veljači potpisan ugovor o sufinanciranju. Drugi važan projekt je škola za što je održan niz sastanaka- rekao je načelnik općine Bruno Perković, koji se nada kako će općinski vapaj za novom školom pasti na plodno tlo.

Po tom pitanju Općina surađuje s Regionalnom energetskom agencijom sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) u pripremi pilot projekta gradnje škola u sklopu projekta eCentral.

Završetak rekonstrukcije državne ceste

Općina Stupnik u prethodnom je vremenu bila veliko gradilište među kojima se naročito ističe ono rekonstrukcije državne ceste kroz Stupnik, koja je danas najljepša i najmodernija državna cesta u Hrvatskoj. Osim toga, izrađen je i projekt urbanističkog plana uređenja groblja, dok je idejni projekt pred završetkom. Također, potpisan je i ugovor za uvođenje LED rasvjete.

-U tijeku su radovi na jednoj etapi sekundarne kanalizacijske mreže Gornjeg Stupnika u pet ulica. Veći dio sredstava osigurale su Hrvatske vode, a svoj obol dala je i Zagrebačka županija. Na jesen bi trebali krenuti radovi u još šest ulica, a drugoj polovici 2020. godine trebala bi krenuti posljednja faza- najavio je buduće radove načelnik Perković, rekavši kako će uskoro krenuti i radovi u Gospodarskoj ulici, koja je žila kucavica Gospodarske zone.

Daljnji gospodarski rast

A da Stupnik očekuju još i bolji dani potvrđuje podatak kako na područje Općine u skorašnje vrijeme namjerava doći još desetak istaknutih gospodarskih subjekata.

-Zahvala svima koji svojim radom doprinose boljem Stupniku. Čeka nas još puno izazova koje treba pretvoriti u realizirane projekte. S novim tjednom započinje s predanim radom- zaključio je načelnik Bruno Perković.

Među mnogobrojnim čestitarima koji su čestitali načelniku na postignutim rezultatima bio je i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan koji je istaknuo kako je Stupnik danas mjesto ugodno i poželjno za život, dok je izaslanik premijera Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Dražen Barišić poželio daljnji prosperitet općine na svim područjima.

-Drago mi je bilo za čuti da nove respektabilne tvrtke dolaze na područje Stupnika. Tako se stvara nova vrijednost i nova radna mjesta, a samim time i bolja kvaliteta života- istaknuo je Barišić.

Na svečanoj sjednici zaslužnim pojedincima dodijeljena su općinska priznanja.