FOTO: Proslavljeno 29 godina od osnutka HDZ-a Otoka Ivanića

Gradska organizacija HDZ-a Ivanić-Grad, te Općinske organizacije Kloštar Ivanić i Križ zajedničkom proslavom proslavili su 29 godina od osnutka HDZ-a na teritoriju Otoka Ivanića. Domaćin proslave bio je Kloštar Ivanić, a uoči svečanog dijela vodstva organizacija na čelu s tajnikom HDZ-a Zagrebačke županije Matom Čičkom položila su vijenac i zapalila svijeću na spomen obilježju.

Predsjednik Općinske organizacije Kloštar Ivanić, Mato Ždero prisutne je upoznao s povijesnim činjenicama Otoka Ivanića.

-Te 1990. godine uključili smo se u sve društvene procese. Osnivanjem tri teritorijalne jedinice svake je organizacija nastavila s djelovanjem do današnjeg dana. Bilo je uspjeha, ali i neuspjeha, no vidi se da naša stranka na ovom prostoru djeluje u korist naših mještana- istaknuo je Ždero, a čestitkama se pridružio i predsjednik Općinske organizacije Križ, Zlatko Hrastić.

-Želim zahvaliti svima koji su osnivali HDZ- u tim trenucima. Bila su to teška vremena u kojima je trebalo hrabrosti- poručio je Hrastić.

Gradonačelnik Ivanić-Grada te predsjednik GO HDZ-a Bojan Javor Leš istaknuo je kako su ove tri jedinice oduvijek bile međusobno povezane.

-Drago mi je što smo danas svi skupa i to je dobar način i za ubuduće. Imali smo uspona i padova u našem političkom djelovanju, no danas smo u poziciji da idemo prema naprijed- kazao je Leš, koji obnaša dužnost gradonačelnika u drugom mandatu.

-U Ivanić-Gradu nikad ne bi bilo uspjeha da nije bilo podrške svih članova. Upravo zbog toga, drago mi je da se u Kloštru koji je bio perjanica HDZ-a stvorila ekipa s novim i starim ljudima tako da na sljedećim izborima vjerujem da ćemo ostvariti ono što nikada nije bio slučaj da imamo vlast u sve tri jedinice- istaknuo je predsjednik GO HDZ-a Ivanić-Grad Javor Bojan Leš.

I dok je minulih godina Kloštar Ivanić bio itekako jako uporište HDZ-a na ovim prostorima, danas je situacija na terenu nešto drugačija, te je HDZ preuzeo primat na području Grada Ivanić-Grada, gdje stranka na čelu s Bojanom Javorom Lešom obnaša vlast u drugom mandatu, a po prvi puta HDZ je na vlasti i u Križu.

-Mnogo se toga izdogađalo u ovih 29 godina otkako je osnovana stranka na ovim prostorima. Zajedno smo se veselili, ali i skupljali snagu kada nismo pobjeđivali. Kada vidim ovo da smo stabilni u Ivanić-Gradu što je nekada bilo nezamislivo, da smo ojačali u Križu te da se stabiliziramo u Kloštru, gdje smo bili najjači, sve to daje vjeru da će HDZ ovdje u Otoku Ivaniću biti najjača stranka- rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

U to vjeruje i tajnik županijske organizacije HDZ-a Mato Čičak, koji je zajedno s kolegama s ovoga područja krenuo osvajanje vlasti na svojim područjima.

 

-Da smo tada znali da ćemo biti ovako uspješni svi mi bili bismo jako sretni. Javor Bojan Leš svojim radom svima vama može biti uzor. U mnogo čemu bio je uzor i Zagrebačkoj županiji, jer on je bio prvi koji je uveo besplatne udžbenike. Upravo zbog toga, vjerujem da ćete vi u Kloštru slijediti njegov put. Velik posao odradio je i moj kolega u Križu, Zlatko Hrastić. Vjerujem kako će te vi u Kloštru krenuti putem Ivanića i Križa te da ćemo 2021. zaplaviti Otok Ivanić- zaključio je Čičak.