U nedjelju 43. međunarodni supermaraton Od Kaptola do Kaptola

U zgradi Gradske uprave održana je jučer konferencija za novinare na kojoj je najavljen 43. Međunarodni supermaraton Od Kaptola do Kaptola u kojem se trči od Zagreba do Čazme. Ovu najdužu cestovnu atletsku utrku u Hrvatskoj  od 61 km i 350 m organiziraju Grad Čazma, Sportska i Turistička zajednica grada Čazme.
 
-Pozivam sve sugrađane da nam se pridruže u nedjelju 8. travnja u 8 sati na Trgu bana Jelačića kako bismo zajedno otvorili tradicionalni 43. Međunarodni supermaraton- rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
 
Dinko Pirak, čazmanski gradonačelnik je istaknuo da će se osim sportskog dijela organizirati kulturne i druge manifestacije u Čazmi koje će biti zanimljive za sve koji dođu.
 
-Supermaraton se tradicionalno održava gotovo pola stoljeća i okuplja stotinjak trkača. Hvala svim maratoncima koji prepoznaju vrijednost ove utrke, a posebice hvala Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji na podršci- izjavio je gradonačelnik Pirak.
 
U utrci svake godine sudjeluju maratonci iz Hrvatske i susjednih zemalja, a na cilju u Čazmi ih dočekuje više od 1 000 posjetitelja. (zagreb.hr)