01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Komunalni radovi
Četvrtak, 11 Listopad 2018 08:30

Plavljenja u Rudama više ne bi trebalo biti

Napokon su započeli radovi na regulaciji vodotoka Rudarska Gradna u Rudama, čime bi se trebao riješiti problem plavljenja za vrijeme velikih padalina. Investitor radova su Hrvatske vode.

Navedene radove izvodi Vodoprivreda Zagreb prema tehničkom rješenju tvrtke Geokon-Zagreb, dok stručni nadzor vrši tvrka Promacon d.o.o. iz Bjelovara.

Objavljeno u Samobor

U Ulici dr. Franje Tuđmana, od križanja sa silaska s autoceste do rotora ispred naselja Hoto ville, u tijeku su radovi na izvedbi nogostupa i biciklističke staze s obje strane ceste, rekonstrukciji i postavi novog asfaltnog kolnika, kao i radovi na izmjeni rasvjete koja će biti zamijenjena novom LED rasvjetom. Vrijednost investicije iznosi 3,3 milijuna kuna plus PDV, a završetak istih je predviđen za kraj rujna.

Budući da je Ulica dr. Franje Tuđmana jedna od najprometnijih prometnica na području Svete Nedelje, iz Gradske uprave pozivaju sve na razumijevanje ako dođe do manjih zastoja u prometu.

Nogostup i biciklistička staza u drugom dijelu izvedbe radova izvest će se sve do rotora ispod Crkve, a semafor na križanju s dolaskom s autoceste zamijenit će brzi rotor.

-Vjerujem kako će time Ulica dr. Franje Tuđmana postati jedna od najuređenijih prometnica u našem gradu, a svakako će svojom funkcionalnošću pridonijeti smanjenju prometnih gužvi koje ju trenutno opterećuju- istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Subota, 23 Lipanj 2018 19:50

Radno u Školskoj ulici i Ulici Siget

Najznačajniji građevinski radovi na području Svete Nedelje trenutno se izvode u Školskoj ulici u Strmcu te u Novakima u Ulici Siget koja se temeljito rekonstruira. Kako napreduju radovi na ovim gradilištima gdje je ukupna investicija veća od 4 milijuna kuna obišao je i gradonačelnik Dario Zurovec.

U Školskoj ulici u Strmcu trenutno su u tijeku radovi na nogostupu, izradi parkirališnih mjesta, oborinskoj odvodnji te rekonstrukciji kolnika u duljini od 390 metara. Vrijednost cjelokupne investicije je 2 880 000,00 kuna. Završetak radova predviđen je za kraj kolovoza kako bi svetonedeljske školarce početkom nove školske godine dočekao novi i sigurniji prilaz školi.

U Ulici Siget izvode se radovi na obostranom nogostupu, oborinskoj odvodnji te autobusnom ugibalištu. Vrijednost radova je 1 266 000,00 kuna, a završetak istih predviđen je za kraj kolovoza.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Četvrtak, 14 Lipanj 2018 11:00

Živo je na brojnim gradilištima Dugog Sela

Najznačajniji građevinski zahvati na području Dugog Sela odnosi se na izgradnju drugog kolosijeka pruge Dugo Selo- Križevci. Riječ je o projektu vrijednom 1,5 milijardi kuna financiranih iz EU fondova. Ovih dana odabran je i izvođač na radovi preko nadvožnjaka na području Dugog Sela.

No, uz ovaj značajan zahvat na području Dugog Sela radno je na više gradilišta. Radovi na reciklažnom dvorištu u Andrilovcu te rekonstrukcija Omladinske ulice napreduju očekivanom dinamikom, a odrađuju se i brojni drugi poslovi asfaltiranja i uređenja gradskih i prigradskih prometnica. Završeni su tako radovi na asfaltiranju parkirališta kod Osnovne škole Ivana Benkovića, nekoliko slojeva asfaltna dobit će i Martin Breg. U Lukarišću se završava nogostup, asfaltom se presvlači Šaškovečka, a uređene su i Ulica Šašec i Ključec čime će ove dvije ulice ovog ljeta biti bez prašine.

Radno je i u Kozinščak, a gradonačelnik Nenad Panian najavio je i skorašnji početak radova na parkiralištu kod dječjeg vrtića.

-Stvarno se puno i dobro radi. Najbitniji su nam zadovoljni i sretni mještani, koji nisu vjerovali da se sve to može tako brzo riješiti. Pred nama je još puno posla, no nema stajanja- kaže gradonačelnik Panian.

Objavljeno u Dugo Selo

Završeni su radovi uređenja, odnosno popločenja dijela platoa ispred Društvenog doma u Križu. Tom prilikom izmjene su djelomično stare i dotrajale kocke, a angažirana je i tvrtka koja je uredila, odnosno oprala stare ploče na preostalom dijelu platoa. Ujedno su postavljeni stupići kako bi se spriječilo paktiranje vozila na ulaznom dijelu platoa te spriječila njegova devastacija.

Vrijednost izvedenih radova bila je oko 22 tisuće kuna.

Objavljeno u Križ

U sklopu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta izvedeni su radovi u ulici Šabarić u naselju Mala Gorica. U duljini od oko 170 metara radovi su obuhvatili izvedbu oborinske odvodnje i novog asfaltnog kolnika. Po završetku radova predsjednik Mjesnog odbora Mala Gorica – Srebrnjak Miljenko Ložnjak, članovi Mjesnog odbora i ostali mještani Male Gorice zajedno su proslavili završetak radova.

-Još mnogo posla nas očekuje u gradu te je potrebno određeno vrijeme kako bi se sve ostvarilo, no vidjeti ovakvo veselje i zajedništvo mještana zaista je lijepa motivacija, kao i određena potvrda da idemo u pravome smjeru- izjavio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Na području Dugog Sela započela je gradnja još dva kapitalna objekta. Uz rekonstrukciju Omladinske ulice u Ostrni, započeli su i radovi na izgradnji dviju retencija za sakupljanje brdskih voda. Retencija Martin Breg s branom vrijedna je 4,2 milijuna kuna, a retencija Planički jarek s branom 3,7 milijuna kuna.

Vrijeme izvođenja ovih projekata je dvije godine (s pauzom od 6 mjeseci zbog slijeganja), a teren su obišli zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac i voditelj Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davor Miljanović.

Nakon izgradnje retencija započet će osposobljavanje spojnih i obuhvatnih kanala kojima će se brdske vode preraspodijeliti na postojeći sustav odvodnje i time ublažiti negativno djelovanje na postojeća naselja. Radi se o višegodišnjem projektu kojim će se konačno zaustaviti višedesetljetno štetno djelovanje brdskih voda na okolni prostor.

Objavljeno u Dugo Selo

Na području Općine Krašić u tijeku su radovi na uređenju dijela nerazvrstanih cesta u Brleniću, Bukovici Prekriškoj, Krašiću, te spojne ceste Pribić - Kostel Pribićki. Tijekom ovoga tjedna trebali bi biti dovršeni pripremni građevinski radovi, te bi sve prometnice trebale biti pripremljene za asfaltiranje.

Završetak radova asfaltiranja predviđa se kroz dva tjedna.

Objavljeno u Krašić

Osječka ulica nakon sadnje novih stabala još više će se zazeleniti. Naime, ovih su dana u ovoj ulici, između Sportske ulice u Ulice Vladimira Nazora zasađena 44 nova stabla. Radove koji su obuhvaćali sadnju 25 stabala bagrema, 10 japanskih trešanja, tri jablana, tri tužne vrbe te tri kuglaste katalpe srcolikog lista odradili su djelatnici Dugoselskog komunalnog poduzetničkog centra.

Kako su izvijestili iz Grada na ovom bi području za desetak dana trebali započeti radovi na uređenje parka za pse.

Objavljeno u Dugo Selo

Započeli su radovi na proširenju groblja u Svetom Ivanu Zelini za koje je prošle godine ishođena građevinska dozvola. Novo proširenje nalazi se na sjevernom dijelu postojećeg groblja, površine 2.837 m2.

Ovim proširenjem groblje će dobiti 184 nova grobna mjesta te novu ogradu kojom će se objediniti cijeli prostor novonastalog groblja.

Objavljeno u Sveti Ivan Zelina
Stranica 1 od 3

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti