01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Dan Grada Samobora
Četvrtak, 04 Listopad 2018 11:58

Bogatim programom Samobor slavi 776. rođendan

Dan grada je dan kada je Samobor proglašen slobodnim kraljevskim trgovištem poveljom kralja Bele IV. 1242. godine, a svečano se obilježava treće subote u listopadu. Rođendanska proslava ove godine započinje već u subotu, 13. listopada velikom gradskom motocross utrkom na Stazi Draga u Rakovom Potoku te koncertom Vojka Vrućine u Centru za mlade Bunker.

Cijeli tjedan obiluje sportskim, kulturnim i zabavnim sadržajima, a središnja proslava održava se u subotu, 20. listopada. Na samom početku dana, glazbom će nas probuditi najstarija Gradska glazba u Hrvatskoj, nakon čega slijedi odavanje počasti poginulim braniteljima te, po prvi puta u Samoboru, mimohod povijesnih postrojbi Hrvatske vojske.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora održat će se u 11,00 sati u novouređenoj dvorani samoborskog kina koja će toga dana biti i svečano otvorena, a besplatne projekcije za građane održavaju se u poslijepodnevnim satima.

Samobor je poznat i kao gastro odredište, stoga će Samoborci i posjetitelji uživati u Festivalu kotlovine, degustaciji vina i gljivarskog kotlića te receptima iz davnina na Placu pod cirkvom.

Po prvi puta u karijeri u Samoboru će nastupiti grupa Jinx, u subotu, 20. listopada na Trgu kralja Tomislava. Koncert počinje u 21,00 sat, a nakon svirke posjetitelji će uživati u, već tradicionalnom vatrometu u izvedbi Mirnovec Pirotehnike.

Objavljeno u Samobor

Povodom 776. rođendana, po prvi puta u karijeri u Samoboru će nastupiti grupa Jinx, u subotu, 20. listopada na Trgu kralja Tomislava. Koncert počinje u 21,00 sat, a nakon svirke posjetitelji će uživati u, već tradicionalnom, vatrometu u izvedbi Mirnovec Pirotehnike.

Samoborci i njihovi gosti zapjevat će tako uz hitove „Smijem se“, „Brazil“, „Ljeto“, „Na plaži“, „Koliko suza“, „Tamo gdje je sve po mom“, „Na čemu si ti“, „Da smo se voljeli manje“ i brojne druge uspješnice kojima su Jinxi uvijek iznova potvrđivali svoj status na sceni, što danas cijene ne samo oni koji ih prate od njihovih početaka, već i nova, mlada generacija publike. Uz bezvremenske hitove predstavit će i materijal s posljednjeg albuma „Pogrebi i pomiriši“.

Uoči Dana grada, u subotu, 13. listopada ispunit će se velika želja mladih Samoboraca, jer u Centar za mlade Bunker dolazi Vojko Vrućina. Splitski reper i glazbeni producent poznat je po svom radu u bendovima Dječaci i Kiša Metaka, a u 2018. odlučio je ponovno uploviti u solo vode. Vojkov povratak soliranju se pokazao odličnom odlukom jer je njegov prvi single “Zovi čovika” pregledan više od 700 000 puta u prva četiri mjeseca. Novim singlom „Pasta italiana“ povezao je nespojivo i time nastavio obarati vlastite rekorde. Grad Samobor sufinancira koncert povodom svoga rođendana, a ulaznice će biti u prodaji po simboličnoj cijeni od 20 kuna.

Program će i ove godine biti obogaćen kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima, uz još jedno izdanje Festivala kotlovine, a odmah nakon Dana grada kreću i brojna kulturna iznenađenja u preuređenoj dvorani samoborskog kina.

Objavljeno u Samobor

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti