Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec primio je sinoć zlatnog hrvatskog veslača, Martina Sinkovića, koji je zajedno s bratom Valentom, jedan od sinonima svjetskog veslanja. Svoju neprikosnovenost ovaj veslački dvojac potvrdio je na i ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u bugarskom Plovdivu, gdje su osvojili svjetski naslov u dvojcu bez kormilara.

Gradonačelnik Dario Zurovec ovom je prilikom još jednom čestitao Martinu na sjajnom uspjehu, poželjevši njemu i bratu nastavak takvih rezultata i na budućim natjecanjima. Za postignute rezultate od strane Grada, Martin je nagrađen priznanjem, ali novčanom nagradom od 15 tisuća kuna.

Ostavši iznenađen dobivenom nagradom, Martin se zahvalio Gradu i gradonačelniku na svemu, istaknuvši kako su sljedeći korak Olimpijske igre u Tokiju.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec uručio je prigodna priznanja udrugama koje su se tijekom ove godine istaknule svojim rezultatima i djelovanjem. Priznanja su tako dodijeljena Lovri Novoselu, članu Šahovskog kluba Sveta Nedelja, Kuburaškom društvu Gromovnik, Povijesnoj postrojbi Svetonedeljska Garda Petar II Erdödy te Udruzi Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja.

-Izuzetno mi je drago danas primiti, ali i nagraditi, udruge i pojedince koji su svojim zalaganjem doprinijeli uspjehu grada Svete Nedelje, kao i svom osobnom uspjehu. U budućim razdobljima želim vam da uživate u onome što radite, te vam svima još jednom od srca čestitam– istaknuo je gradonačelnik, koji je potom zajedno s nagrađenima u prostorijama Centra za posjetitelje Grada Svete Nedelje otkrio novo izloženu lutku s odorom Svetonedeljske garde, koja će od sada činiti stalni postav galerijskog dijela.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i njegova zamjenica Marija Hršak primili su najuspješnije učenike Osnovne škole Sveta Nedelja i Vladimira Deščaka. Gradonačelnik Zurovec nije krio zadovoljstvo izvrsnim rezultatima koje su ostvarili učenici.

-Ulaganje u obrazovanje ono je na što moramo biti ponosni i na čemu moramo ustrajati- istaknuo je Zurovec, poručivši kako će osnovnoškolci ove godine dobiti besplatne udžbenike, radne bilježnice, likovne mape, radne kutije za tehničku kulturu te atlase za 5. razrede.

Sukladno Odluci o dodjeli javnih priznanja Grada Svete Nedelje, po prvi puta su najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima dodijeljene zahvalnice i priznanja, kao i novčane nagrade. Zaslužena priznanja primilo je 39 učenika, dok je zahvalnice primilo 11 mentora.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, na kojoj su uručena javna priznanja Grada i potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji s makedonskim Gostivarom, Sveta Nedjelja je proslavila svoj dan. Gradonačelnik Dario Zurovec dao je presjek učinjenoga u proteklih godinu dana, od kada je na čelu grada, rekavši da se uvijek može bolje, no da je ponosan na ostvareno i smjer razvoja grada.

-Građani su nas izabrali radi promjena i na tome aktivno radimo- rekao je.

Istaknuo je da će u daljnjem planiranju aktivnosti od velike pomoći biti nedavno usvojena Strategija razvoja Svete Nedelje do 2022. godine.

-Riječ je o prvoj izrađenoj strategiji našega grada na što sam iznimno ponosan. Time po prvi puta gradska uprava stoji pred građanima s jasno mjerljivim ciljevima te će se na kraju razdoblja moći vidjeti što je realizirano, a što, eventualno, nije. Strategija daje smjer u kojemu se grad kreće, kao i alat kojim se može provjeriti jesmo li na pravom putu prema cilju- rekao je Zurovec.

Tijekom govora nekoliko je puta na pruženoj pomoći zahvalio Zagrebačkoj županiji, u čije je ime svečanoj sjednici prisustvovao zamjenik župana Hrvoje Frankić. Zamjenik je rekao da se Županija ponosi kada u nekoj sredini, bilo logistički, bilo financijski, pomogne realizaciju određenih projekata.

-Na prvome mjestu treba nam biti gospodarstvo, a s demografskog aspekta zalog u sigurnu budućnost ulaganje je u mlade. Županija je sufinancirala gradnju škole i dvorane u kojoj se danas nalazimo, a okvirno možemo početi i razgovore o hodogramu aktivnosti oko gradnje škole i sportske dvorane u Strmcu- rekao je Frankić, podsjetivši da su nedavno odobrena bespovratna sredstva za energetsku obnovu OŠ Sveta Nedjelja i PŠ Kerestinec.

Sjednici je prisustvovao i potpredsjednik Županijske skupštine Zvonko Kunić.

Objavljeno u Sveta Nedelja

U sklopu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta izvedeni su radovi u ulici Šabarić u naselju Mala Gorica. U duljini od oko 170 metara radovi su obuhvatili izvedbu oborinske odvodnje i novog asfaltnog kolnika. Po završetku radova predsjednik Mjesnog odbora Mala Gorica – Srebrnjak Miljenko Ložnjak, članovi Mjesnog odbora i ostali mještani Male Gorice zajedno su proslavili završetak radova.

-Još mnogo posla nas očekuje u gradu te je potrebno određeno vrijeme kako bi se sve ostvarilo, no vidjeti ovakvo veselje i zajedništvo mještana zaista je lijepa motivacija, kao i određena potvrda da idemo u pravome smjeru- izjavio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Nakon što je obišao početak radova na izgradnji Školske ulice u Strmcu, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec odlučio je provjeriti i kako napreduju radovi na uređenju parkirališta uz novi dio groblja. Naime, završetkom radova novo će parkiralište imati 89 parkirnih mjesta te će uvelike pomoći u rasterećenju prometa i parkirališnog prostora u centru grada, kod postojeće mrtvačnice.

Radovi će potrajati u naredna tri mjeseca tako da se prva parkiranja na novom parkiralištu mogu očekivati u drugoj polovici srpnja.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec u prisutnosti svojih zamjenika obišao je početak radova na izgradnji Školske ulice u Strmcu. Riječ je o vrlo važnom projektu čime će mještani ovog naselja nakon 25 godina dobiti dvosmjernu ulicu s malim kružnim tokom, obostranim nogostupom, biciklističkom stazom, parkirnim mjestima te novom rasvjetom.

Radovi će se u početku odvijati od ulice Vladimira Nazora i promet će biti propuštan koliko god će to biti moguće uz omogućen prilaz školi sa suprotne strane, dok će se radovi na dijelu ispred same škole izvoditi po završetku školske godine.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Na temelju izrađene projektne dokumentacije Grad Sveta Nedelja prijavio je Osnovnu školu Sveta Nedelja na "Poziv na dostavu projektnih prijedloga - Energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora". Projektni prijedlog udovoljio je svim uputama te su i službeno odobrena bespovratna sredstva za energetsku obnovu zgrade Područne škole Kerestinec u iznosu od 1 007 794,95 kuna, dok ukupni trošak energetske obnove iznosi 2 405 339,5 kuna.

Preostali iznos troškova energetske obnove zgrade Područne škole Kerestinec koji uključuje i neke dodatne radove, preraspodijelit će se između Grada i Županije u jednakom omjeru.

-Posebno se zahvaljujem Zagrebačkoj županiji, kao i Osnovnoj Školi Sveta Nedelja na suradnji u procesu izrade projektne dokumentacije i prijavi na fond te vjerujem kako ćemo i ubuduće uspješno surađivati.Rezultate prijave matičnog objekta Osnovna škola Sveta Nedelja na isti fond još uvijek čekamo, no vjerujemo da će i oni biti pozitivni!- kaže gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec zajedno sa svojim zamjenicima Marijom Hršak i Davorom Nađijem, održao je jučer zajednički sastanak sa svim Udrugama hrvatskih branitelja koje djeluju na području Grada. Na sastanku se raspravljalo o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na području grada, obilježavanju državnih praznika u Hrvatskoj i Dana Grada Sveta Nedelja, ali i o financiranju udruga proizašlih iz domovinskog rata u ovoj godini.

-Inicijalnim zajedničkim sastankom željelo se potaknuti međusobnu suradnju za boljitak svih braniteljskih udruga. Želim istaknuti kako smo odlučni u davanju smjernica, ali i otvoreni za svu raspravu i ravnopravni dogovor- izjavio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec donio je 8. ožujka odluku o isplati prigodnih jednokratnih naknada umirovljenicima i nezaposlenim osobama povodom uskrsnih blagdana, u iznosu od 150 kuna.

Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici čija mirovina ne prelazi 2 501 kunu, te nezaposlene osobe koje to trebaju dokazati podnošenjem Potvrde o nezaposlenosti od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Isplata  započinje u ponedjeljak 19. ožujka i trajat će sve do petka, 6. travnja, a vršit će se u zgradi „stare pošte" u Svetoj Nedelji od 9 do 15 sati.

Isplata umirovljenicima i nezaposlenim osobama obavljat će se uz predočenje osobne iskaznice, odreska od mirovine za veljaču ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine za veljaču te Potvrde o nezaposlenosti od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti