Nakon što je gradonačelnik Nenad Panian održao press konferenciju s temom aktualnih događanja koja se odnose na neizglasavanje rebalansa proračuna i planiranih projekata u Dugom Selu, po istoj tematici obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir koji je ponovio kako je Gradsko vijeće spremno za sjednicu, no materijala za istu nema. Sjednica na kojoj je bio predložen rebalans proračuna održana je 5. srpnja, a tada je većina gradskih vijećnika odbila predloženi rebalans proračuna, zbog kako je tada objašnjeno izostavljenih razvojnih projekata na kojima se dugo radilo.

Obraćanje predsjednika Darjana Budimira prenosimo u cijelosti:

„Kao što sam i na prošloj konferenciji za medije rekao, pozivam gradonačelnika i njegove suradnike da se prime posla i pripreme novi rebalans. Međutim, u ovom razdoblju od zadnje sjednice održali smo samo jedan zajednički sastanak, i to na moju inicijativu, na temu novog prijedloga rebalansa i dogovoreno je da će se pripremiti materijali kako bi što prije održali sjednicu Gradskog vijeća. Dogovoreno je da se 9 najvažnijih projekata ciljano i prioritetno ugradi ili izmijeni u postojećem Proračunu za 2018., a to su: obilaznica kroz poduzetničku zonu Puhovec, Kulturno-informativni centar, uređenje dječjeg vrtića, nabavka kanti za smeće, vozila i ostale opreme za sanaciju smeća, projekt "Pravilno odvoji, čisti grad osvoji", projekti usklađenja sukladno odobrenim sredstvima: Energetska obnova gradske uprave i Glazbena škola, nabavka knjiga za učenike - prenamjena iz dodjela roditeljima u dodjelu školama, dodatna sredstva za dječje ljetne radionice u sastavu POU, povećanje sredstava Zajednici sportskih udruga za sprave vanjskog fitnessa koje će se financirati sredstvima HOO. Mi smo za sve projekte koji su dobri za Grad Dugo Selo. Na kraju krajeva, skoro svi navedeni projekti su naši projekti, projekti HDZ-a i partnera i ne mogu čekati da se rebalans usuglasi sa zakonom.

Materijali za sjednicu još nisu pripremljeni iz meni nepoznatog razloga, vjerojatno zato što su gradonačelnik i novi/stari pročelnik za financije bili na godišnjem odmoru, umjesto da pripreme novi prijedlog rebalansa. Ovakvo postupanje predstavlja podcjenjivanje Gradskog vijeća, da ne spominjemo zabranu dostavljanja podataka o trenutnom izvršenju Proračuna za 2018. Odboru za financije što je podloga za izradu rebalansa i nedostavljanja odgovora i materijala na vijećnička pitanja.

Gradsko vijeće prihvatit će samo zakonit, razvojan i realan rebalans, a neće podržati gradonačelnikovu rastrošnost, zaduživanje i rasprodaju gradske imovine. Gradsko vijeće je predstavničko tijelo građana i svojevrsni korektiv izvršne vlasti i nikako neće pristati na nezakonite prijedloge, niti će iste usvajati. S obzirom na to da nisam primio novi prijedlog rebalansa i materijale koji su potrebni za sazivanje sjednice Gradskog vijeće, ista se do daljnjega neće održati. I ovim putem zahvaljujem se kolegicama i kolegama vijećnicima koji su pomaknuli ili stavili na čekanje planiranje svojih godišnjih odmora kako bi bili na raspolaganju za održavanje sjednice.

Na kraju opet pozivam gradonačelnika da što prije pripremi zakonit prijedlog rebalansa i da se tome pristupi stručno i odgovorno.“

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela većina u Vijeću nije prihvatila rebalans proračuna. Tim povodom Klub vijećnika HDZ i MB 365 svoje razloge neprihvaćanja proračuna iznio je kroz pet ključnih točaka koje ovaj prijedlog čine nezakonitim i neodrživim. O razlozima neprihvaćanja proračuna na jučer održanoj press konferenciji govorio je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

Pet ključnih točaka objasnili su u svome priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

1. Rebalans proračuna koči perspektive i razvoj malih Dugoselaca

Prvenstveno se koči gradnja nove škole samo zato što je to projekt HDZ-a. Politiziranje se tu stavlja ispred budućnosti i mogućnosti za male Dugoselce i to je nedopustivo. Uređenje turističkog ureda, i to na kredit zaduženjem Grada, nikako ne može biti važniji projekt od 3. osnovne škole. Osim toga pokazuje se nedovoljna angažiranost oko preuređenja vrtića čime se dodatno zaustavljaju nove prilike za djecu. Također, grad ne osigurava potpunu subvenciju školskog prijevoza što imaju i gradovi i općine oko nas te je ovaj potez nedopustiv i nerazvojan. Gradsko vijeće prošle je godine omogućilo besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Dugom Selu, a s obzirom na to da ove godine veliki dio sredstava osigurava Zagrebačka županija, osigurana sredstva u Proračunu treba preusmjeriti na nabavu radnih bilježnica i ostale škole opreme.

2. Rebalans i Odluka o izvršenju Proračuna nisu napravljeni sukladno Zakonu o proračunu

Ovim prijedlogom krše se odredbe Zakona o proračunu i predviđa se financiranje projekata iz kratkoročnog zaduživanja u iznosu 2.000.000 kn a to nije zakonom dozvoljeno. Naime, grad se kratkoročno može i smije zadužiti samo za premošćivanje jaza nastalog zbog raspoloživih sredstava i dospjelih obveza. Naša odgovornost je ne dopustiti izglasavanje nezakonitog proračuna, kakav je bio ovaj prijedlog.

3. Rebalansom se predviđa nerealno povećanje ionako prenapuhanog Proračuna na 118 mil kuna!

Iako je izvršenje Proračuna za 2017. iznosilo 43 mil kn i Grad proteklih godina u prosjeku ostvaruje godišnje 42-45 milijuna kn, prijedlogom rebalansa se predlaže na 118 milijuna kn što otvara vrlo ozbiljne sumnje u nerealna očekivanja, a istovremeno se predlaže izmjena čak 2/3 stavki postojećeg Proračuna. Grad nije ostvario dovoljno sredstava iz EU fondova i nejasno je kako bi se održao ovako prenapuhan proračun. S ovakvim prijedlogom, proračun bi pao na pleća građana, a to je nedopustivo!

4. Netransparentnost u raspodjeli sredstava, trošenju gradskog novca i zapošljavanja u gradskoj upravi!

Grad je u 2017. god. iz EU fondova ostvario tek 6% od planiranog što prijedlog ovogodišnjeg rebalansa dovodi u sumnju realnost ostvarenja istih. Grad sada planira kreditno zaduženje u iznosu od 18 milijuna kuna, povećava se rasprodaja gradske imovine koja bi samo u 2018. iznosila 2,3 mil kn, 2017. godina je u financijskom minusu iako je u gradskoj blagajni prije preuzimanja mandata ostavljen višak pa se postavlja pitanje o načinu trošenja javnog novca. Jedini projekti u Gradu koji idu naprijed su projekti prošle vlasti, primjerice Omladinska ulica u Ostrni. Svi troškovi u Proračunu znatno rastu, primjerice, kompletno održavanje Grada i košnja zelenih površina proteklih godina Grad je koštala oko 1 milijun kuna, dok se ti troškovi u ovoj godini penju na skoro 3 milijuna kuna! S druge strane, državna inspekcija utvrdila je nezakonitost zapošljavanja u gradskoj upravi te je nezakonita i priča gradonačelnika da je volonter, a prima naknadu.

5. Brojni projekti ne ispunjavaju temeljne pretpostavke za usvajanje!

Zakon o proračunu daje temeljne pretpostavke za usvajanje i to su da se za investicijski projekt treba prethodno provesti stručno vrednovanje i ocjena opravdanosti i učinkovitosti projekta te imati cjeloviti prikaz koliko će taj projekt ukupno će koštati. Ovaj prijedlog ne daje uvida u način usvajanja kapitalnih projekata potrebnih da se ovaj rebalans može prihvatiti.

Inače, za predloženi rebalans proračuna od strane gradonačelnika Nenada Paniana ruku su digla četiri vijećnika, tri su bila suzdržana, dok vijećnici HDZ-a i BM 365- Stranke rada i solidarnosti nisu podržali takav prijedlog.

-Ovo su osnovni zaključci zbog čega ja kao predsjednik Gradskog vijeća i svi vijećnici Kluba zastupnika HDZ – MB 365 ne možemo prihvatiti ovakav prijedlog izmjena proračuna koji ne samo da nije održiv, da ne podržava ključne projekte – posebno one za djecu i mlade, već je nezakonit. Da je predloženi prijedlog rebalans Proračuna loš pokazuje i činjenica da je za njega dignulo ruke samo 4 vijećnika, dok svi ostali nisu mogli podržati taj nezakonit prijedlog koji bi uništio ugled Dugog Sela- kazao je između ostalog predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

Također, pozvao je gradonačelnika da ih pozove na radnik sastanak kako bi se donio valjan, održiv i zakonit proračun.

-Odgovornost ovdje je na gradonačelniku, neka nam dostavi zakonit i razvojni rebalans, a ne može biti razvojni ako nema škole za koju se dugo borimo. Iako smo u ljetnim mjesecima i vremenu godišnjih odmora, kao predsjednik Gradskog vijeća osigurat ću da se sjednica Gradskog vijeća sazove i održi u bilo koje doba srpnja ili kolovoza kako bi se što prije raspravio i usvojio novi rebalans, zakonit, realan i usmjeren na djecu, mlade i razvoj Dugog Sela. Ovaj zahtjev je hitan i potrebna je suglasnost svih strana da se što prije izglasa novi rebalans kako bismo potvrdili i kapitalne projekte za Grad kao što je uređenje dječjeg vrtića Dugo Selo, obilaznica kroz poduzetničku zonu Puhovec, izgradnja Kulturno-informacijskog centra, nabavka kanti za smeće, vozila i ostale opreme za zbrinjavanje otpada te energetska obnova zgrade gradske uprave i Glazbene škole. Svi ovi projekti su gotovi projekti prošle vlasti i pravo je pitanje zašto su isti izostavljeni kod planiranja proračuna za 2018., te se sada ponovno putem rebalansa uvrštavaju u proračun i time postaju taoci nezakonitog prijedloga- zaključio je Budimir.

Izgradnja spomenika hrvatskim braniteljima bila je u fokusu pitanja Stipe Velića na Aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Dugog Sela. Izgradnja spomenutog spomenika spremna je već dvije godine naglasio je Velić.

-Sve je pripremljeno još prije dvije godine kada je određena i lokacija. U tome su sudjelovale sve udruge proizašle iz Domovinskog rata. Tada je usuglašeno da je najbolje mjesto za njega ispred našeg budućeg KIC-a. S time smo se svi složili, no sada vidim da se lokacija mijenja, ne bih volio raditi razdor među udrugama. Gurnuti spomenik u zapećak mislim da nije dobro, te sam mišljenja da trebamo još malo razmisliti. Također, zanima me što je s izgradnjom spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu za koji je bila predviđena lokacija ispred zgrade Gradske uprave- upitao je vijećnik Velić.

Zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac podsjetio je kako je ovo pitanje bilo postavljeno na početku mandata.

-Pošto zemljište na kojem je spomenik trebao biti nije u vlasništvu Grada, nego Županije, a prostorni i prometni uvjeti nisu dozvoljavali da se tu napravi kompleks koji bi zadovoljavao veći broj ljudi odustalo se od toga. Mi smo sa svim udrugama stupili u kontakt, i došli do zaključka da je lokacija kod Parka Ivane Brlić Mažuranić daleko povoljnija za novi spomenik. Javni natječaj je raspisan i proveden prije petnaestak dana i dano je jedno rješenje. Mi smatramo da je ovo mjesto daleko dostojanstvenije nego ova prometna ulica- kazao je zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac, dok je gradonačelnik Nenad Panian kazao kako će prvi hrvatski predsjednik dobiti svoj spomenik, a lokacija će biti pronađena dogovorom.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo 18. lipnja započele su besplatne ljetne igraonice koje su završile proteklog vikenda. Ukupno su održane 24 radionice različitih sadržaja, od različitih sportova, preko malih arheologa i znanstvenika, do jahanja, ribolova, izviđača pa sve do kuhara. Broj polaznika koji su sudjelovali u njima zanimao je vijećnicu Vedranu Dragičević koja je u svezi s time postavila i pitanje na prošlotjednom Aktualnom satu Gradskog vijeća.

-Koliko se djece prijavilo za igraonice, na čiji to trošak ide te koliko će to u konačnici koštati- upitala je vijećnica Dragičević.

Odgovorio joj je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo Nenad Haleuš Mali, rekavši kako se u igraonice uključilo 280 djece osnovnoškolsko uzrasta, od kojih su pojedina odabrala i više sadržaja, tako da je evidentirano ukupno 600 polaznika.

-Radionice su ove godine intenzivnije nego što je to bilo prijašnjih godina kada su bile u nešto drugačijem obliku. Za pojedine igraonice prijavilo nam se više djece nego što smo planirali upisati, te smo tamo gdje je to bilo moguće udovoljili smo željama djece i njihovih roditelja, jer cilj je bio da djece koriste slobodno vrijeme na koristan način i kroz edukaciju. Naravno da je taj veći interes povećao i financijska sredstva za koja smo u planu predvidjeli 15 tisuća kuna. Evidentno je kako će taj iznos biti povećan. Moramo zbrojiti sve troškove, pa ćemo vidjeti koliko će to biti- kazao je ravnatelj Haleuš Mali.

Organizator igraonica bilo je Pučko otvoreno učilište uz suradnju Grada Dugog Sela, ali i cijelog niza ustanova i udruga s područja Grada koje su svojim prostornim i stručnim kadrovskim kapacitetima omogućile kvalitetnu provedbu programa.

-Svjesno smo da je uređenje i stanje dječjih igrališta u sve lošijem stanju,a ništa se ne ulaže u sanaciju i popravak. Dosta sprava ima potrošene ili potrgane podove te su velika opasnost za djecu. Također, u parkovima nedostaje i sprava za najmlađe. Mane stoga zanima da li se i u kojem roku se planira da se dječja igrališta obnove, posebno u Parku grofa Draškovića. Također, zanima me kada se planira izgradnja dječjeg igrališta u Puhovu- upitala je na Aktualnom satu ovotjedne 11. sjednice Gradskog vijeća u Dugom Selu vijećnica Ivana Perković.

Odgovor je dao zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac rekavši kako je Grad u proteklom vremenu značajan broj tih igrala obnovio, dok je za jesen najavljena temeljita analiza stanja kako bi se vidjelo što još treba obnoviti, ali i nadopuniti novim igralima.

-Što se tiče Puhova imam radosnu vijest. Javna nabava je prošla te se vrlo brzo očekuje izgradnja dječje igrališta u Puhovu- istaknuo je zamjenik Tominac.

Prve izmjene i dopune proračuna Grada Dugog Sela nisu naišle na odobravanje većine u Gradskom vijeću, koja je s devet glasova protiv odbila predloženi rebalans proračuna od strane gradonačelnika Nenada Paniana.  Njegov prijedlog kojim se proračun trebao povećati za 23,7 milijuna kuna te iznositi 118, 3 milijuna kuna podržala su četiri vijećnika, dok su tri ostala suzdržana.

Predloženo povećanje proračuna koje je nakon poduže konstruktivne rasprave odbijeno trebalo je donijeti uređenje Kulturno-informativnog centra, nabavu opreme za zbrinjavanje komunalnog otpada, investicije u Dječjem vrtiću, obnovu zgrade Gradske uprave i Glazbene škole, uređenje prometnica te druge radove.

-Projekti su za pohvalu, no sve je to pod velikim upitnikom, jer prihodovna strana neće biti ostvarena u tim iznosima. Maksimalni prihod je 45 milijuna kuna te smo i lani bili na toj razini. Imat ćemo problema s manjkom u proračunu. Nisam zlonamjeran, no žao mi je što je izbačeno dosta projekata, a stavljeni su novi. Ja bih bio presretan da se to realizira- kazao je bivši gradonačelnik, a sadašnji vijećnik HDZ-a Stipe Velić.

Gradonačelnik Panian odgovori je kako je Grad do sada potpisao ugovore vrijedne 10,4 milijuna kuna.

-Samim time i proračun od onih 45 milijuna kuna bit će veći za taj iznos- rekao je Panian, uz kojeg su stavke proračuna i važnost usvajanja obrazlagali pročelnik za gospodarstvo i financije Dean Dragičević i Marica Knezić.

Međutim, većina u Vijeću ostala je kod stava kako je predloženi rebalans proračuna prenapuhan, kao i projekti koji su prema njihovu mišljenju neostvarivi u predstojećem vremenu.

-U 12. mjesecu smo vas upozoravali kako je proračun prenapuhan. Ista situacija je i sada s rebalansom koji je također prenapuhan i šupalj. Dvije trećine ondašnjih projekata su izbačene, a predloženi su novi čije je ostvarenje upitno. Ono što nas smeta je to što je maknut projekt III. Osnovne škole. Žalosno je ako se na to gleda kao na projekt HDZ-a, a ne kao na potrebu- kazao je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir pozvavši gradonačelnika i njegove suradnike da proračun dorade i ponovno s njime izađu pred Vijeće.

-Svi predloženi projekti su stvarni projekti. Prije nije bilo hrabrosti za ulazak u njih. Ozbiljnost proračuna nije u tome da li imate novce, nego kako doći do njih. Što se škole tiče mi ćemo od županije tražiti 680 tisuća kuna. Bez obzira na sve ja ću i dalje nastaviti krvnički raditi kao i do sada, jer želja mi je da Grad ide prema naprijed- u završnom je obraćanju istaknuo Nenad Panian, kojem nakon odbijanja rebalansa proračuna nije preostalo ništa drugo nego da s dnevnog reda povuče i točke na koje su se odnosile te izmjene i dopune proračuna.

Pod predsjedanjem predsjednika Darjana Budimira danas je održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela. Pred vijećnicima se našlo 18 točaka, budući da je gradonačelnik uoči početka sjednice s dnevnog reda povukao Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke o izvršenju Proračuna za 2018. godinu. No, pred vijećnicima se našao godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za prošlu 2017. godinu. Ukupni rashodi bili su 50 896 257, 36 kuna, dok je prihod iznosio 49 291 416,67 kuna. U konačnici to znači kako je ostvaren minus od 1,6 milijuna kuna.

-Ostvaren je negativan trend, to zabrinjava, jer je izvršenje Proračuna za 2016. godinu bilo s četiri milijuna kuna u plusu- kazao je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

Prijedlog izvršenja proračuna prihvaćen je većinom glasova, baš kao i Izvješće o radu i financijskom izvješću Dječjeg vrtića Dugo Selo. Izvješća Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice, Glazbene škole i Sportskog centra Dugo Selo prihvaćena su jednoglasno. Po svim izvješćima jedino su za raspravu nešto imali za reći vijećnici iz Građanske inicijative okupljene oko Siniše Kljajića, koja je čak imala što za reći o gradonačelnikovom izlaganju o službenom putu u Francusku i sklapanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji Grada Dugog Sela i Aglomeracijske zajednice Saint–Quentinois. No, to više govori o njima i njihovim postupcima tijekom cijele sjednice Gradskog vijeća.

Također, vijećnici su upoznati i s planom upisa djece u Dječji vrtić Dugo Selo gdje se u pedagoškoj godini 2018./2019. oslobađa 27 mjesta za upis djece.

Osim što su vijećnici Gradskog vijeća Grada Dugo Selo na ovotjednoj sjednici jednoglasno prihvatili polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika Nenada Paniana, vijećnici su jednoglasno donijeli i Odluku o sklapanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji Grada i Aglomeracijske zajednice Saint- Quentinois.

Riječ je naime o nastavku suradnje koja je započeta prije jedanaest godina, a novi se sporazum potpisuje zbog teritorijalnog preustroja Francuske, odnosno Zajednice općina kantona Saint Simon. Ono što povezuje oba potpisnika sporazuma je svetomartinska baština.

Jednoglasno su također, prihvaćena izvješća o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te održavanja kom. infrastrukture za prošlu 2017. godinu.

-Od planiranih 7,5 mil.kuna za program gradnje ostvareno je 6,6 mil.kuna- naveo je pročelnik Marijo Vinko.

Vijećnicu su većinom glasova, prihvatili i izvješće o radu davatelja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada, a donijeli su i odluku o novim ulicama na području Grada. Nova ulica u Dugom Selu je Ulica Željka Filipovića, heroja Domovinskog rata, a novu je ulicu, Put svetog Martina biskupa, dobilo i Prozorje.

Uz gradonačelnikovo izvješće o radu, prihvaćeno je i ono o radu Savjeta mladih koje je podnio zamjenik predsjednice, Luka Perković, koji je u svom izlaganja naveo kako je Savjet mladih od planiranih devet projekata, ostvario njih sedam.

Na jučer održanoj devetoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela gradonačelnik Nenad Panian podnio je svoje prvo izvješće o radu koje se odnosilo na razdoblje od lipnja do prosinca 2017. godine. U podnesenom izvješću gradonačelnik je opisao sve projekte i aktivnosti koje su poduzete u tom polugodišnjem razdoblju u kojem je pripremljen i proračun za ovu 2018. godinu koji je usvojen na šestoj sjednici Gradskog vijeća. Također, u tome razdoblju ostvareni su i brojni kontakti s ministarstvima, te nadležnim institucijama, kao i sa Zagrebačkom županijom.

-Ovih šest mjeseci bilo je jedno predivno iskustvo. Kada dobijete odgovornost građana prema svojim programima koji su malo drugačiji, ali svima nama zajednički ne možete ih dijeliti, jer svima nama je zajednički interes. Radilo smo 24 sata na dan, ali to je pozitivno iskustvo. Sada je tome kraj i moram priznati kako tih šest mjeseci neću nikada zaboraviti- rekao je gradonačelnik Nenad Panian istaknuvši kako se u tome razdoblju družio s puno ljudi od koji je mogao samo učiti.

-Družio sam, slušao i učio od ministara, od ljudi koji rade u ministarstvima, jer nikada ne možete dovoljno naučiti. Postoje i greške u koracima, no ništa od toga nije bilo namjerno- istaknuo je Panian.

O podnesenom izvješću nitko od prisutnih vijećnika nije imao negativan komentar. Stjepan Štefinovec, Siniša Kljajić, Mara Mamuza i drugi pohvalno su se izrazili o svemu, baš kao i predsjednik Vijeća Darjan Budimir.

-Izvješće je sadržajno, pobrojano je sve što se zbivalo u Gradu. No, to treba i bolje, nedostaju aktivnosti za gospodarstvo i poduzetništvo. Moram istaknuti kako je vidljiv napredak kod gradskih manifestacija- zaključio je na kraju predsjednik Budimir, nakon čega su vijećnici jednoglasno prihvatili gradonačelnikovo izvješće o radu.

Osim što su vijećnici Božidar Cik i Stjepan Štefinovec „rešetali“ s pitanjima o zapošljavanju u Gradu, ostali vijećnici zanimali su se kao i obično i za brojne komunalne probleme, a među postavljenim pitanjima bilo je i onih koji su se odnosili na budućnost vojarne, zapošljavanje još jednog logopeda ili koliko je sredstava povučeno za EU projekte. Upravo je to zanimalo vijećnika Krunu Blažinovića kojem je odgovorio dao novopostavljeni pročelnik Dean Dragičević.

-Od ljeta 2017. godine povučeno je 7,1 milijun kuna. Od toga 3,6 milijuna namijenjeno je uređenju Omladinske ulice a 3,5 milijuna kuna uređenju reciklažnog dvorišta. Također, prijavili smo se i za EU projekt koji provodi Ministarstvo zaštite okoliša za informacijske i obrazovne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom gdje nam je projekt prošao prvu fazu, što nam je potvrdio i ministar Čorić- rekao je pročelnik Dragičević. 

Što je s Ferenčakovom ulicom?

Stipo Velić, osim što je iskazao nezadovoljstvo čišćenjem snijega, zanimao se i za Ferenčakovu ulicu koja je totalno razrovana.

-Zašto ta ulica nije napravljena, a bilo je vremena- upitao je vijećnik Velić, kojem je odgovor dao pročelnik Mario Vinko.

-Problema smo imali, jer se dosta kasno krenulo s radovima, a dugo smo čekali i radove na kanalizaciji, tako da smo ušli u jedan period kada to nije bilo moguće napraviti, no taj ćemo projekt realizirati sad u vremenu kad nam se otvore mogućnosti s obzirom na vremenske uvjete- odgovorio mu je pročelnik Vinko.

Oko komunalne infrastrukture zanimao se i Željko Remenar koji je istaknuo kako se na Rimskom putu i u Šenoinoj ulici neke kuće ne mogu priključiti na kanalizaciju.

-Dali se to planira riješiti i na koji način- bilo je pitanje vijećnika Remenara.
Kako se moglo čuti od Stanka Sliška, riječ je o projektu HŽ-a, gdje tih devet spornih priključaka nije bilo u projektu, te je dogovoreno kako će taj posao odraditi netko od kooperanata.

Po pitanju Vojarne upućen dopis Ministarstvu obrane

Vijećnica Sunčana Žuteković zanimala se za prostor Vojarne, ali i za logopeda, na što je pozitivan odgovor dala zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić rekavši kako se razgovaralo o zapošljavanju drugog logopeda u vrtiću čime bi se trebao riješiti veliki broj djece kojoj je taj tretman potreban, zbog čega bi u lipnju trebao biti rebalans proračuna kako bi se povećala sredstva za logopedski tretman.

Po pitanju Vojarne odgovor je dao zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac rekavši kako je u siječnju gradonačelnik uputio dopis Ministarstvu obrane gdje je predložio rješenje toga problema.

-Nas zanima da li postoji mogućnost dobivanja određenog prostora kao i sudbina cijelog prostora- rekao je Tominac.

Stranica 1 od 2

Ne propustite

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS je izdao priopćenje povodom poskupljenje parkinga i nove...

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu koji će na zagrebačkome Trgu bana...

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Vintage Garden se vraća s nastavkom ljetovanja i za prvi...

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je Aveniju Dubrovnik...

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Od ranog jutra brojni hodočasnici dolazili su u marijanska svetišta...

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija danas obilježava blagdan Velike Gospe svečanom Smjenom straže...

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Autobusne linije 222 (Remetinec – Žitnjak), 295 (Zapruđe – Jakuševec...

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Zbog potrebe izvođenja radova rekonstrukcije prometnice raskrižjem Opatička/Kamenita do petka...