Vijećnika HDZ-a Željka Pongraca na Aktualnom satu prošlotjedne sjednice Skupštine Zagrebačke županije zanimala je problematika Osnovne škole u Graberju Ivanićkom, odnosno tamošnja školska sportska dvorana koja vapi za sanacijom.

-Grad Ivanić- Grad je prije dva do tri mjeseca dostavio prijedlog da se dvorana uz Osnovnu školu Ivanićko Graberje uvrsti u prioritete za 2019. godinu. Mene zanima da li je Županija u nekim svojim projekcijama i razgovorima potaknula ovo pitanje i da li možemo očekivati stavljanje te dvorane u proračun kako bi Grad Ivanić- Grad mogao predvidjeti i svoj dio za tu dvoranu- bilo je pitanje vijećnika Pongraca.

Odgovor je dala pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kultura Mirela Katalenac.

-Upravni odjel je prije dva mjeseca započeo je s intenzivnim pripremama strateškog dokumenta „Analiza potreba i stanja kapitalne izgradnje na području Zagrebačke županije“. U tom smislu mi smo svim našim škola uputili jedan upitnik u kojem oni iskazuju sve svoje potrebe. Vjerujem da ćemo potrebnu analizu s akcijskim planom imati do prijedloga proračuna za 2019. godinu. S problemom dvorane u Graberju Ivanićkom sam upoznata i vjerujem da će ona po nekim pokazateljima biti pri samom vrhu te liste- odgovorila je pročelnica Katalenac.

Problematika školstva zanimala je i vijećnika BM 365- Stranke rada i solidarnosti, Zdenka Juraka koji se požalio na katastrofalne uvjete u Osnovnoj školi Strmec, koja se kako je rekao vijećnik „raspada“, dvorane za nastavu tjelesnog nema, a i sanitarni čvorovi su u lošem stanju.

-To nisu uvjeti za školovanje male djece u 21. stoljeću. Nadam se da će se tijekom 2019. godine djeci osigurati barem normalni dio za održavanje nastave- kazao je vijećnik Jurak koji je zatražio pismeni odgovor na postavljeno pitanje.

U Jastrebarskom će se sutra svečano obilježiti Dan Europe u Zagrebačkoj županiji, koja već godina organizira prigodnu svečanost povodom toga dana. Upravo je organizacija Dana Europe zanimala na prošlotjednoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije potpredsjednicu Skupštine i vijećnicu MOSTA Ljubicu Ambrušec.

-Zanima me što će biti s manifestacijom. Hoće li obilježavanje krenuti i u ostalim gradovima, koji će biti sadržaji i hoće li biti i u nekim općinama- upitala je vijećnica Ambrušec.

Zagrebačka županija već četrnaest godina organizira manifestaciju informativno- edukativnog karaktera Europski tjedan u Zagrebačkoj županiji. Obilježavanje na području Zagrebačke županije započelo je jučer i traje do 13. svibnja.

-Iznimka nije niti ova godina u koju su se uključila četiri grada. Mi smo na temelju naše županijske tradicije uputili iskaz gradovima, na koji su se očitovali Vrbovec, Dugo Selo, Samobor i Jastrebarsko koji su iskazali interes da se uključe. Grad Jastrebarsko iskazao je interes da organizira središnju manifestaciju za Zagrebačku županiju- rekao je pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Velimir Kokot.

Program obilježavanja u Perivoju dvorca Erdödy odvijati se pod sloganom „Ponosan na kulturnu baštinu“.

-Mislim da Zagrebačka županija ima itekako štošta za pokazati. Vjerujem da ćemo prisustvovati jednom lijepom događanju u našem Gradu, ali i u drugim gradovima koji su se uključili u obilježavanje Europskog tjedna- istaknuo je Kokot.

Kroz šetnicu u Perivoju šetat će povijesne osobe iz javnog života, u zgradi Žitnice bit će postavljena tradicionalna „Cvetkovačka iža“ i predstavljen način života iz prethodnih vremena, a u amfiteatru će nastupiti Vitezi zelingradski i kuburaška udruga „Okić“.

Zabavni program odvijat će se na centralnoj pozornici u Perivoju uz nastup kulturno umjetničkih društava i predstavljanje narodnih nošnji s područja Zagrebačke županije, te koncert Mie Dimšić, jedne od najpopularnijih mladih pjevačica i kantautorica.

Rebalansom proračuna u prosincu Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije zahvaljujući amandmanu HDZ-a osigurano je dodatnih 500 tisuća kuna koje će se utrošiti na stipendiranje sportaša. Upravo su sredstva namijenjena za vrhunske sportaše, koja još nisu doznačena Zajednici bila razlogom pitanja koje je na Aktualnom satu Skupštine Zagrebačke županije postavio vijećnik HDZ-a, Vladimir Bregović.

-Vidljivo je da u Zagrebačkoj županiji ima sredstava. ja ovdje pitam što je s realizacijom, jer naša djeca čekaju realizaciju, sredstava ima. Molim izvršnu vlast da pokrenemo ovu situaciju kako bi naši sportaši mogli raditi ono u čemu su najbolji, predstavljati Zagrebačku županiju, svoje klubove i gradove. Krenimo što prije u realizaciju, jer u proračunu su sredstva predviđena i ona postoje- rekao je Vladimir Bregović.

Župan Stjepan Kožić kazao je kako je realizacija krenula već davno, jer ugovor sa Zajednicom športskih udruga i saveza već je potpisan.

-Program javnih potreba u športu, kulturi i tehničkoj kulturi nije bio izmijenjen te je zato bio potpisan ugovor koji je bio evidentan iz tog programa. Jasno, da radimo na tome da i taj iznos koji je osiguran kroz amandman, jer aneks sporazuma do iznosa koji je osiguran u proračunu je pripremljen i bit će potpisan kroz koji dan. Nema problema da bi nešto zaustavili ili ne bi osigurali- odgovorio je župan Kožić.

Mnoge općine nezadovoljne su stanjem županijskih prometnica na svome stanju, a upravo je to bio i fokus pitanja vijećnika HDZ-a Damira Tomljenovića na jučerašnjem Aktualnom satu Skupštine Zagrebačke županije. Vijećnika Tomljenovića zanimao je završetak radova na Županijskoj cesti 3124 koja prolazi kroz Bunjane. Naime, na dionici prometnice u dužini od 4 500 metara, asfaltirano je 2 500 metara, dok je neasfaltirano ostalo 2 000 metara.

-Bilo je rečeno, obećano i dogovoreno da će do kraja godine i nastavak biti. Nakon toga je rečeno da će se ostatak asfaltirati kada dođe ljepše vrijeme, stoga moje pitanje glasi kada se planira završiti taj dio prometnice- upitao je vijećnik Tomljenović.

Odgovor je dao ravnatelj Županijske uprave za ceste Zdenko Majzec koji je istaknuo kako mu je poznat problem asfaltiranja završetka ove dionice prometnice.

-Ostala je još 2 000 metara, te smo u našem planu za 2018. godinu predvidjeli sredstva za asfaltiranje. Raspisujemo natječaj za tu vrstu posla, te kada dobijemo izvođača radova za to asfaltiranje odradit ćemo i taj preostali dio koji nismo završili- rekao je Majzec.

-Zanima me da li se na području Zagrebačke županije provodi program mjera jednokratne novčane pomoći za novorođeno dijete- upitala je na jučerašnjem Aktualnom satu Skupštine Zagrebačke županije vijećnica HSS-a Štefica Kamenarić- Filipović.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak odgovorila je kako su se zadnjim izmjenama i dopunama Akcijskog plana u socijalnoj skrbi stekli uvjeti za donošenje odluke o kriterijima i mjerilima koji će omogućiti to pravo jednokratne novčane pomoći za novorođeno dijete.

-Odluka je stupila na snagu 23. ožujka. Od tada do polovice travnja pristiglo je 300-tinjak zahtjeva za ostvarivanje toga prava. Pola je riješeno, dok je druga polovica u postupku. Očekujemo da će u narednom vremenu doći više zahtjeva- rekla je pročelnica Čuljak.

Pravo podnošenja zahtjeva za ostvarivanje jednokratne pomoći ima jedan od roditelja, samohrani roditelj, posvojitelj ili roditelj iz jedne roditeljska obitelji, koji taj zahtjev podnose u roku od četiri mjeseca od rođenja djeteta. Svi potrebni dokumenti nalaze se na internet stranici Zagrebačke županije.

Vijećnica BM 365- Stranke rada i solidarnosti, Tajana Amšel Zelenika na Aktualnom satu osvrnula se na problematiku poljoprivrede istaknuvši kako je stoke na području Zagrebačke županije sve manje, no takva je situacija na području cijele Hrvatske.

-Smatram da to nije dobro za naša ruralna područja, jer to automatski vuče iseljavanje mladog stanovništva s našeg područja. Ono što mene zanimale je da li postoji mogućnost da se kroz ovaj program mjera za poljoprivredu provuku konkretni poticaji za manja poljoprivredna gospodarstva, odnosno za mlade obitelji koje bi možda krenule u stočarsku proizvodnju, na način kako je to bio primjer u Velikoj Gorici gdje se financirala nabavka nazimica, sufinancirala nabavka krava, davali poticaji ljudima da odgajaju telad za mliječnu kravu. Smatram da bi to oživjelo naša ruralna područja, a isto tako bi možda mlade obitelji prestale razmišljati o pakiranju kofera- rekla je vijećnica Amšel Zelenika.

Odgovor na njeno pitanje dao je pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković. 

-Mi ovdje možemo slobodno reći kako smo mi bili prva županija koja je u Hrvatskoj uvela sve ovo potpore koje ste naveli. Pokazuje se da bez obzira na sve naše potpore nismo uspjeli, jer državne mjere moraju pratiti naše mjere. Ono što je dodatno došlo kao novost je ulazak Hrvatske u Europsku uniju, te usklađivanje naših propisa s europskim gdje su određeni uvjeti sada drugačije postavljeni. Ovo što ste vi rekli u našim je programima omogućeno, no morat ćemo tražiti suglasnost Ministarstva poljoprivrede, nakon čega ćemo znati hoćemo li ih moći provoditi- rekao je pročelnik Kraljičković koji vjeruje da će se kroz te mjere dati nada mladim poljoprivrednicama i svima onima koji se žele baviti poljoprivredom.

Nakon konzultacija stranačkih klubova današnja sjednica Skupštine Zagrebačke županije započela je sa satom zakašnjenja. Pred skupštinarima je bio dnevni red od 26 točaka, a uz one tehničke koje su usvajane bez ikakvih rasprava, skupštinari su jednoglasno usvojili i one točke oko kojih se na prošloj sjednici lomila koplja.

Za razliku od tada danas je postignut dogovor oko Odluke o davanju suglasnosti Srednjoj strukovnoj školi Velika na Odluku o darovanju nekretnine Gradu Velikoj Gorici. Riječ je o parceli na kojoj se gradi pristupna cesta prema Gradskom bazenu koji bi kroz nekoliko tjedana trebao otvori svoja vrata. Također, prihvaćeni su prijedlozi programa razvoja iz područja gospodarstva, komunalne infrastrukture, poljoprivrede te pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz europskih fondova s čime su stvorene pretpostavke da se raspišu natječaji i javni pozivi namijenjeni poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, udrugama, gradovima i općinama.

-Pravilnik je nastao kao rezultat dogovora i razgovora. Hvala svima koji su u ovome sudjelovali. Sve ono što je zadnji puta bilo opisno o programima, sada je pretočeno u pravilnik. Dopunjeni su i kriteriji. To smo napravili u kompletu i mogu reći da smo imali suglasnost predstavničke i izvršne vlasti. Idemo dalje, a ja se nadam da će dogovor i dalje kuću graditi- objasnio je predsjednik Skupštine Damir Mikuljan.

Bez dogovora oko rebalansa Proračuna

I baš kada se činilo kako su vladajući i opozicija postigli sve dogovore, uslijedile su brojne stanke, nakon kojih nisu postignuti dogovori, koji su rezultirali nedonošenjem rebalansa Proračuna, kao i Odluke o osnivanju Javne ustanove Razvojne agencije Zagrebačke županije.

Predloženim rebalansom Proračuna isti se trebao povećati za 2,84 posto, odnosno za 10 milijuna kuna. Za takav prijedlog ruku su digla 24 oporbena vijećnika, dok su oni vladajući ostali suzdržani na takav prijedlog, što je od strane župana za posljedicu imalo povlačenje četiriju točaka koji su se odnosili na programe koji su se planirali realizirati tim sredstvima.

-Rebalans proračuna nije prošao, a svi ovi programi Javnih potreba su rađeni na temelju Rebalansa proračuna. Kako se ti programi mogu realizirati, ako Rebalans nije donesen, znači da za to nema sredstava- upitao je s govornice župan Stjepan Kožić svaljujući krivnju na vladajuću većinu u Skupštini, odgovorivši im „Zašto bih ja te točke povukao“.

Nakon dvadesetominutne stanke, točke su povučene s dnevnog reda, a u izjavi koju je župan kasnije dao medijima, kao krivce za mogući nedostatak sredstava kod nabavke udžbenika naveo je skupštinsku većinu koja nije podržala takav prijedlog rebalansa.

-Ne znam zašto većina u Skupštini nije mogla prihvatiti takav prijedlog, jer mislim da je to bio korektan i vrlo jasan prijedlog. Očito postoje neki drugi razlozi za to- kazao je župan Kožić.

Predsjednik Skupštine Damir Mikuljan istaknuo je kako je većina koristila svoje pravo da bude suzdržana.

-Posljednji puta župan je povukao prijedloge programa, koje smo danas donijeli. Postupio je upravo onako kako smo predlagali, da se iz programa izbace odluke o provođenju te da se pretoče u pravilnik. Kada je sve to napravljeno to smo jednoglasno donijeli. Izgleda da ćemo o ovim drugim stvarima morati malo duže raspravljati- rekao je predsjednik Mikuljan odbacivši tvrdnje kako je sada sve ugroženo.

-Proračun Zagrebačke županije dobro stoji zbog toga što u njemu imamo velike zalihe. Te zalihe su gotovo 30 milijuna kuna. Ne postoji bojazan, niti ikakva opasnost da se neke stvari neće izvršavati kako smo mogli čuti od izvršne vlasti. Mi ćemo biti suzdržani sve dok ne postignemo suglasnost oko svih točaka- pojasnio je Mikuljan rekavši kako su na ovaj način dali smisao i dignitet rada predstavničkom tijelu, poručivši kako se od predstavničkog tijela ne može očekivati da donosi odluke bez dogovora i razgovora. 

Niti iz drugog pokušaja nije osnovana Javna ustanova Razvojne agencije

Na dnevnom redu Skupštine ponovno se našao prijedlog Odluke o osnivanju Javne ustanove Razvojne agencije Zagrebačke županije. Naime, temeljem izmjena i dopuna Zakona o regionalnom razvoju, trgovačko društvo Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije mora se preustrojiti u javnu ustanovu. No, kao i kod Rebalansa proračuna i za ovu točku bila su 24 vijećnika, dok je vladajuća većina ostala suzdržana. Samim time županu Kožiću nije preostalo ništa drugo nego da s dnevnog reda povuče i imenovanje privremenog ravnatelja.

 

Na danas održanoj šestoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije na dnevnom redu od 26 točaka bio je i izbor članova Savjeta mladih Zagrebačke županije. Na natječaj poziva pristiglo je 17 kandidatura, a vijećnici su tajnim glasovanjem odredili 13 kandidata koji će u narednom razdoblju biti članovi Savjeta mladih.

U novi saziv Savjeta mladih tako su izabrani; Mihael Karačić, Darija Đurina, Dominik Baltić, Tihomir Svečnjak, Anamarija Ambrušec, Antonijo Lisičak, Željko Nagi, Ivan Borojević, Nikola Vrbanec, Ivana Šošić, Andrija Rotim, Josip Blazin i Marinela Draganić.

-Čestitam novoizabranim članicama i članovima Savjeta mladih, kao i njihovim zamjenama. Nadam se da ćemo se uskoro vidjeti na jednoj od sjednica i započeti s radom- rekao je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Nekako u sjeni previranja vladajućih i opozicije prošao je Aktualni sat posljednje sjednice Skupštine Zagrebačke županije na kojoj je pitanja za župana Stjepana Kožića, te njegove službe imalo trinaest vijećnika. Uz župana Kožića, njegovu zamjenicu Nadicu Žužak na vijećnička pitanja po prvi su puta odgovarali i novoimenovani pročelnici Mirela Katalenac te Velimir Kokot.

Apel za ukidanje naplate cestarine

Vijećnik Denis Tovernić županu je uputio pitanje može li Zagrebačka županija pokrenuti inicijativu za oslobađanje cestarine prema Ivanić- Gradu i Jastrebarskom.

-Republika Hrvatska je počekom godine ukinula naplatu prolaska kroz tunel Sveti Ilija kako bi se omogućio besplatan prolazak kroz tunel. Može li i Zagrebačka županija pokrenuti inicijativu da se ukine cestarina prema Ivanić- Gradu i Jastrebarskom, čiji su stanovnici diskriminirani po tome pitanju- upitao je Tovernić. 

Župan je odgovorio kako Županija nema ovlasti za donošenje ovakvih odluka da se ukine naplata cestarina na pojedinim dijelovima autoceste.

-Ako do toga dođe tada bi svi gradovi i svi žitelji trebali biti pod jednakim tretmanom, a to znači da se i u drugim dijelovima Lijep naše ukine cestarina. Prijedlog pozdravljam i prihvaćam i mogu reći kako ću ga uputiti nadležnom tijelu- rekao je župan Kožić.

Zvonko Kunić je pak imao pitanje glede zajedničkog sastanka župana sa svim načelnicima i gradonačelnicima, na kojem nije vidio predstavnike određenih gradova. Zanimalo ga je da li su pozivi bili svima poslani, te da li su se oni koji nisu bili nazočni sastanku ispričali zbog nedolaska.

-Jasno da smo zbog važnosti tema pozvali sve načelnike i gradonačelnike. Pozivi su bili jednako odaslani u sve gradove i općine, no ja nažalost ne mogu govoriti iz kojih ih razloga nije bilo na sastanku- odgovorio je župan.

Tajana Amšel Zelenika nezadovoljan odgovorom s posljednje sjednice Skupštine

Njegovu stranačku kolegicu Tatjanu Amšel Zeleniku zanimalo je unaprjeđenje komunalne infrastrukture na područjima oko Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, jer nije prihvatljivo da Velika Gorica i okolna mjesta nisu adekvatno obeštećena glede te ugroze.

Vijećnika Jasmina Kraljevića zanimalo je u kojoj je fazi obnova Osnovne škole u Rakovom Potoku, na što će dobiti pisani odgovor, dok je Mirtu Kovačević zanimalo jesu li su osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi.

-Zagrebačka županija je zajedno s gradovima i općinama, te svojim partnerima pokrenula projekt „Prsten potpore“. Broj djece kojima je potreban pomoćnik u nastavi kontinuirano raste. U projektu za sada sudjeluje 35 srednjih i osnovnih škola, 121 učenik te 111 pomoćnika u nastavi. Projekt je započeo početkom školske godine, i tako će ostati s početkom iduće školske godine, jer je vrijednost projekta veća od 18 milijuna kuna- pojasnila je pročelnika Mirela Katalenac.

Bez sredstava za LAG-ove

Vijećnika Damira Tomljenovića zanimalo je hoće li Županija sufinancirati rad LAG-ova.

-U proračunu za 2018. godinu u našem odjelu nisu osigurana sredstva za LAG-ove- odgovorio je pročelnik Velimir Kokot, koji je također sve prisutne informirao i o načinima na koje se javnost informira o EU projektima.

Vijećnici su doznali i u kojem je stanju realizacija projekta Mali tehnopolis Samobor, te kako će se domovi zdravlja u Vrbovcu, Zaprešiću i Jastrebarskom uskoro energetski obnavljati, dok je vijećnica Petra Prugovečki upozorila na opasnost divljih odlagališta otpada kojih samo na području Velike Gorice ima 50.

Među mnogobrojnim točkama jučerašnje sjednice Županijske skupštine bio je i prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Zagrebačke županije, kao i prijedlog odluke o izmjenama i dopuna Poslovnika Županijske skupštine. 

Određene primjedbe na takve prijedloge iz redova oporbe iznio je Zoran Ostović uloživši pri tome i dva amandmana na prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Zagrebačke županije, koji su odbijeni.

-Ovime se ne uvodi ništa novoga, nego se sve dodatno pojašnjava. Kada smo utvrđivali nacrt prijedloga Statuta, onda smo ga dostavili i izvršnom tijelu koje je reklo da ima niz poboljšica. Tada smo rekli i mi na dobru da bi ovaj Statut trebao doživjeti niz izmjena, ali da ćemo se ograničiti na nešto što je po izmjenama Zakona o lokalnim samoupravama nužno s jedne strane, dok smo s druge strane ispravili niz stvari i dopunili ono što je bilo nužno. To smo sada kako se ono kaže u narodu popeglali- rekao je predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan. 

Odbijen i amandman za Poslovnik

Također, Zoran Ostović iznio je i svoje primjedbe po pitanju odluke o izmjenama i dopuna Poslovnika Županijske skupštine. Ono, što ga je posebno zasmetalo to su ovlasti prema kojima predsjednik Skupštine preuzima pokroviteljstva u ime Županijske skupštine.

-Naš amandman se odnosi na ovlasti predsjednika Županijske skupštine da preuzima pokroviteljstva u ime Županije. Taj amandman vidjeli smo nije prošao na prethodnoj točki. Međutim, ovom prilikom želimo ponovno istaknuti žaljenje što to nije prošlo. Nedvojbeno, je da ako damo ovlasti bilo kojem članu Županijske skupštine da u ime Skupštine odluči o nečemu, onda će on povrijediti Zakon. To je nedvojbeno- istaknuo je vijećnik Ostović.

Budući da ovaj amandman niti ovoga puta nije naišao na odobravanje većine, s 26 glasova usvojena je predložena odluka o izmjenama i dopuna Poslovnika Županijske skupštine.
Osim ovih odluka, na Skupštini su imenovani i brojni županijski Odbori, kao i Povjerenstva pri čemu se iz redova oporbe moglo čuti negodovanje po pitanju imenovanja Savjeta za socijalnu skrb i Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije.

Donešen je i Plan razvoja palijativne skrbi

Između ostalog, na jučerašnjoj sjednici izvješće je Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda za 2017. godinu, a donešen je i Plan razvoja palijativne skrbi za područje Zagrebačke županije 2018.-2022., koji za cilj ima unapređenje kvalitete života pacijenta koji boluju od neizlječivih malignih i progresivnih bolesti te osiguranje podrške njihovim obiteljima.

Stranica 1 od 3

Ne propustite

Damir Mikuljan: Oko različitosti se treba potruditi

Damir Mikuljan: Oko različitosti se treba potruditi

Delegacija makedonske manjine Zagrebačke županije predvođena Rubinom Zemonom koji je...

Uspinjača do rujna radi do ponoći

Uspinjača do rujna radi do ponoći

Zagrebačka "Stara dama" svakim danom do 1. rujna povezuje Donji...

Gradonačelnik Bandić: Divlja odlagališta su zločin protiv okoliša

Gradonačelnik Bandić: Divlja odlagališta su zločin protiv okoliša

Nakon što su u Sesvetama, nakon dojave građana, na djelu...

Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog predstavile nove koncertne sezone

Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog predstavile nove koncertne sezone

Uz nazočnost gradonačelnika grada Zagreba, Milana Bandića, koncertnu sezonu 2018./2019....

Danas znanstveni simpoziji "Prevencija zloćudnih tumora kože, Grad Zagreb, primjer dobre prakse"

Danas znanstveni simpoziji "Prevencija zloćudnih tumora kože, Grad Zagreb, primjer dobre prakse"

Svečano otvorenje Znanstvenog simpozija „Prevencija zloćudnih tumora kože, Grad Zagreb,...

FPZ proveo projekt ''Sigurnost djece pješaka u zonama osnovnih škola''

FPZ proveo projekt ''Sigurnost djece pješaka u zonama osnovnih škola''

Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu prekjučer je održan okrugli...