Znate li da uz Savu u Zagrebu imamo sunčalište i kupalište s kinom na otvorenom, terenima za nogomet, košarku i odbojku, kafićima, vježbalištima? Upravo je to bila tema današnje press konferencije Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba održane na nasipu kod okretišta Savski most. O “Zagrebačkoj plaži snova“ govorio je predsjednik Tomislav Stojak.

-Svaki veliki grad kao što je Zagreb ima te sadržaje na rijeci, no jedini problem ovdje je što mi to ne vidimo- kazao je Stojak.

Projekt kojim bi se svi ti sadržaji postali vidljivi stoji 20 milijuna kuna, jer kako je istaknuo Stojak Grad Zagreb ima u planu napraviti kupalište i sunčalište na Savi.

-To ovome gradu treba, no treba li to biti prioritet. 20 milijuna kuna su ogromni novci Zagrepčana, koji plaćaju najveći prirez u državi i koji očekuju od ovoga Grada da imaju komunalnu i prometnu infrastrukturu onakvu kakvu bi trebao imati jedan grad kao što je Zagreb- istaknuo je predsjednik zagrebačkog HNS-a.

Spomenuti projekt trebao je zaživjeti 1. lipnja, a kako smo ušli u drugu polovicu kolovoza sasvim je izvjesno kako se ovaj projekt neće ostvariti.

-Za taj projekt predviđeno je 20 milijuna kuna. To nisam rekao ja, niti netko od mojih drugih kolega oporbenih vijećnika. To je rekao gradonačelnik Zagreba, stojeći ovdje i obećavajući sve to. To je nešto što ne možemo nikako shvatiti da jedna populistička politika dovodi do toga da se građanima sve obećaje, a na kraju jako malo ostvari- nastavio je Stojak pozvavši gradonačelnika da se uozbilji.

-Gradonačelniče uozbiljite se i počnite voditi odgovornu i razumnu politiku u ovome gradu. Vaših obećanja je građanima previše, a pogotovo onih neispunjenih, njih je 90 posto. Mislim da je vrijeme da se takvoj politici kaže dosta te da se počne voditi ozbiljna i odgovorna politika, jer građani ovo jako skupo plaćaju. Pogledajte, mi ovdje stojimo na kupalištu i sunčalištu, koje nije u funkciji i neće biti, jer ga Grad Zagreb nije napravio. Potrošeni su silni novci da bi se ova zemlja u ovih par stotina metara između dva mosta maknula. Pitam vas za što? Da bi ponovno narastao korov, trava i raslinje. Čiji su to novci? To su novci Zagrepčana, zbog čega na kraju pitam di su pare- zaključio je Tomislav Stojak.

Pristupanjem načelnika Križa Marka Magdića u BM 365- Stranku rada i solidarnosti, ova je stranka dobila prvog čelnog čovjeka u jednoj od jedinica lokalne samouprave na području Zagrebačke županije. Kako se moglo čuti za vrijeme predstavljanja ne i posljednjeg, jer vrlo je izvjestan još jedan transfer, i to onaj načelnika Krašića Josipa Petkovića Fajnika.

-Interes za pristupanje i ojačavanje naših redova i dalje postoji. Nedavno smo završili s unutarstranačkim izborima, no posao nije gotov. Predstavili smo našu općinsku organizaciju i novu ekipu za Križ koja je ojačana. To nam daje dodatni polet i elan jer se slični interesi pojavljuju i na drugim područjima Zagrebačke županije. To je pokazatelj da je politika predsjednika naše stranke interesantna ne samo običnom čovjeku koji našeg predsjednika prepoznaje kao osobu s puno socijalne osjetljivosti, već i načelnicima koji tu vide rješenja za brojne probleme koje nosi svakodnevni život- kazao je predsjednik BM 365- Stranke rada i solidarnosti Zagrebačke županije Zvonko Kunić.

Načelnik Općine Križ i dosadašnji član Laburista, Marko Magdić zajedno s vijećnicima i ostalim članovima pristupio je Stranci rada i solidarnosti. Službeno predstavljanje održano je jučer u Općinskoj vijećnici u Križu. Ovim činom BM 365- Stranka rada i solidarnosti dobila je prvog čelnog čovjeka u nekoj od jedinica Zagrebačke županije.

-Nakon dugo vremena vaganja i promišljanja sa svojim timom ljudi ovdje u Križu došlo je vrijeme da se i mi transferiramo. Zajedničkom odlukom došli smo do zaključka da je Stranka rada i solidarnosti u ovom trenutku najbolja opcija za nas. I dalje smo radišni, no sada smo malo više solidarni. Iskreno se nadam da ćemo zajedničkim naporima ostvariti sve ono što smo si zacrtali- kazao je načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Zadovoljstvo rastom stanke na području Zagrebačke županije izrazio je i predsjednik stranke i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

-Dugo smo promišljali o ovome, no bili smo strpljivi, mudri i razboriti. To je urodilo time da smo sada zajedno.Hvala vam što dijelimo isti svjetonazor. Vi niste napravili ništa nego što i ja kada sam vidio da u SDP-u neke stvari ne štimaju. Osnivanje stranke s današnjim danom pokazuje se da sam bio u pravu. Vjerujem kako ćemo Križ približiti Zagrebu, a Zagreb Križu- istaknuo je Bandić.

Na čelu općinske organizacije BM 365- Stranke rada i solidarnosti je Stevo Turčinović, koji je tek kratko poručio „idemo delat“.

Nakon što je početkom lipnja 2018. godine Općinsko vijeće Općine Rugvice na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a donijelo odluku o promjeni Trga Josipa Predavca u Trg dr. Franje Tuđmana, na 134. godišnjicu rođenja Josipa Predavca, u Društvenom domu u Rugvici, održana je tribina o Josipu Predavcu.

Predsjednik HSS-a Rugvica Željko Vojković istaknuo je da je djelovanje i stvaralaštvo Josipa Predavca, a posebice život koji je dao za Hrvatsku, na ponos rugvičkog kraja. Upravo zbog navedenog je 2002. godine predmetni trg nazvan njegovim imenom. Neupitna je uloga dr. Franje Tuđmana kao prvog predsjednika Republike Hrvatske i na području Općine Rugvica ima mjesta za trg ili ulicu koja bi nosila njegovo ime, no ne pod cijenu zatiranja dijela hrvatske, a posebice rugvičke povijesti.

U sklopu tribine dr.sc. Hrvoje Petrić, izvanredni profesor na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održao je predavanje, jasno istaknuvši Josipa Predavca kao jednog od najznačajnijih hrvatskih političara prvih desetljeća 20. stoljeća. Tribini o Josipu Predavcu prisustvovao je i Josip Kolar iz Rugvice, unuk sestre Josipa Predavca, koji je nakon tribine s dr.sc. Petrićem i predsjednicom HSS-a Zagrebačke županije Martinom Glasnović te predstavnicima HSS-a Zagrebačke županije obišao mjesto gdje se nalazila Predavčeva rodna kuća.

Vjerujući da se radi o ishitrenoj odluci dijela vijećnika Općine Rugvica, iza kojeg stoji nedovoljno poznavanje važnosti Josipa Predavca za cjelokupnu hrvatsku povijest, HSS Rugvica će nastaviti aktivnosti za povratak Trga Josipa Predavca.

U hotel International održana je 3. Izborna skupština Gradske organizacije BM 365- Stranke rada i solidarnosti. Za predsjednicu je jednoglasno je izabrana Jelena Pavičić Vukičević, dok su za potpredsjednike izabrani Slavko Kojić i Milana Vuković Runjić.

Iznesen je o prijedlog programa rada za naredno četverogodišnje razdoblje do 2022. godine u kojem između ostalog stoji; daljnje jačanje stranačke organizacije, stranački rad sa zainteresiranom javnošću, kreiranje novih politika i priprema stranke za izbore na kojima je cilj osvojiti više glasova nego u prethodnim izborima.

-Stranka Bandić Milan 365 je uspješna jer mi radimo ono što drugi zagovaraju. Namjera je provesti “epidemiju“ rada i solidarnosti i izvan Grada Zagreba, odnosno diljem Hrvatske. Mjesto rođenja i rodbinu ne možete mijenjati i birati, ali mjesto gdje ćete realizirati sebe i prijatelje možete. Mi smo izabrali Grad Zagreb i to šest puta smo položili taj ispit. U Gradskim četvrtima se otvorite, okupite pametne ljude i radite- kazao je predsjednik stranke i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Županijska organizacija BM 365- Stranke rada i solidarnosti na sinoć održanoj Skupštini u Velikoj Gorici, ukazala je povjerenje dosadašnjem predsjedniku Zvonku Kuniću da i u budućem razdoblju vodi stranku čiji je početak upravo i vezan za Veliku Goricu, gdje je i osnovana Županijska organizacija, ali i prvi temeljni ogranak. Kao Županijska organizacija stranka je s radom započela u 21. ožujka 2017. godine, dok je ogranak u Mičevcu osnovan u ljeto 2015. godine. Sa sedam gradskih i općinskih organizacija stranka je danas izrasla u ozbiljan politički faktor koji je prisutan u gotovo svakom kutku Zagrebačke županije.

-Bilo je to burnih petnaest mjeseci, jer mi smo osnovani dva mjeseca uoči lokalnih izbora tako da smo morali sve užurbano pripremiti. Želja nam je bila iskoristiti ime predsjednika Milana Bandića tako da je i naš program povezan s njegovom ideologijom- prisjetio se početaka predsjednik Zvonko Kunić.

Rezultat na izboru bio je iznenađujuć, jer je BM 365- Stranka rada i solidarnosti na izborima dobila gotovo 17 tisuća glasova što im je donijelo osam vijećnika u Skupštini Zagrebačke županije, dok sveukupno na području Zagrebačke županije po gradovima i općinama stranka ima 34 vijećnika.

-To želimo opravdati, zbog čega želimo biti odgovorni. Nije dovoljno reći „idemo delat“, svaki naš vijećnik mora znati o čemu se radi, koji su problemi lokalne zajednice te mora nuditi rješenja. Ne smijemo si dopustiti da smo neaktivni, da ne pratimo događaje u našoj okolini- o izbornom rezultatu će Kunić.

Za tri dopredsjednika izabrani su Josip Držaić, Dalibor Bastalec i Pave Vukelić, dok će poslove tajnice i dalje obavljati Tajana Amšel Zelenika. Također, izabrano je i predsjedništvo stranke, kao i županijski odbor. Pred svima njima novi su izazovi kako bi opravdali zadobiveno povjerenje.

-Moramo brusiti kvalitetu, moramo ljude koji nisu bili u politici educirati da se znaju nositi s problematikom koja je pred njihovim tijelima, kako bi znali odgovarati na svakodnevna pitanja običnog čovjeka. Upravo tu moramo biti zreli i odgovorni- zaključio je Kunić, poručivši kako svi časno i odgovorno trebaju odrađivati svoj posao.

Politička scena Općine Farkaševca bogatija je za još jednu političku opciju. Naime, u ovoj istočnoj općini Zagrebačke županije osnovana je stranka Hrvatski laburista- Stranke rada. Za predsjednicu općinske organizacije izabrana je Ana Grgurić koja se na politički angažman u Hrvatskim laburistima odlučila, jer zastupaju ideje za koje se cijeli život zalaže, a to zaštita radničkih prava te borba za socijalnu osviještenost i pravednost.

Ana Grgurić smatra da su Hrvatski laburisti ostali jedina stranka kojoj je do radnika stalo. Svjesna činjenice da se njihova općina nalazi u ruralnoj Hrvatskoj svjesna je kako se u Farkaševcu javljaju realni problemi na koje treba upozoravati, ali isto tako davati i konkretne prijedloge. Neki od njih su potreba osnivanja zadruge kao i otkupne stanice za poljoprivredne proizvode, a sve to subvencijama Europskih fondova.

Uz predsjednicu, izabran je i Izvršni odbor kojeg čine Igor Britvić, Damir Glad i Ljerka Totić, dok je na mjesto tajnika izabran Marko Fulir.

Kao gosti na Skupštini su sudjelovali predsjednik stranke David Bregovac, predsjednik Nacionalnog vijeća Vedran Sabljak, predsjednik županijske organizacije Zagrebačke županije Damir Hrdas, predsjednik gradske organizacije grada Vrbovca Stjepan Fotović, predsjednik općinske organizacije Kloštar Ivanić Vlado Pandurić te Ivan Bokun član izvršnog odbora Kloštar Ivanić.

Pave Vukelić novi je stari predsjednik Gradskog odbora BM 365 Stranke rada i solidarnosti u Dugom Selu. Odlučili su tako sinoć stranački izaslanici na drugoj Izvještajnoj i izbornoj skupštini i stranke. Za dopredsjednike izabrani su Željko Remenar i Lovro Darojković, dok će poslove tajnice obavljati Ivana Perković. Također, odabrani su i članovi Gradskog odbora kojeg još čine; Zlatko Sruk, Damir Puž, Marko Nuić, Mirica Rustambeg, Ivica Franjčić i Goran Vukelić.

-Tijekom proteklih godinu dana radilo smo na promicanju temeljnih vrijednosti za koje se zalaže naša stranka. Uspjeli smo ostvariti i dobar izborni rezultat dobivši dva vijećnika u Gradskom vijeću Dugog Sela te vijećnika u Skupštini Zagrebačke županije. To nam je omogućilo i participiranje u vlasti zahvaljujući dobroj suradnji s partnerima. Što se nadolazećeg vremena tiče radit ćemo na povećanju članstva kako bi nam rezultati u budućnosti bili još bolji- istaknula je podnoseći izvješće o radu tajnica Ivana Perković, dok je predsjednik Pave Vukelić tek kratko poručio „Idemo delati“, citiravši tako Milana Bandića.

Upravo ime zagrebačkog gradonačelnika najveća je snaga stranke kazao je predsjednik Županijske organizacije BM 365- Stranke rada i solidarnosti Zvonko Kunić obračajući se nazočnima, kojima su se obratili i tajnik Županijske organizacije HDZ-a Mato Čičak koji je istaknuo kako je suradnja između HDZ i Stranke rada i solidarnosti kada je u pitanju Zagrebačka županija i Grad Dugo Selo na zavidnoj razini, a na ostvarenoj suradnji novoizabranom vodstvu zahvalio se i dogradonačelnik Nikola Tominac.

-Nas u Dugom Selu povezuju projekti, a njih je bilo i bit će još- kazao je Tominac.

Stranka rada i solidarnosti BM 365, gradska organizacija Sveti Ivan Zelina održala je proteklog tjedna drugu redovnu i izbornu skupštinu. Za predsjednika ogranka ponovno je izabran Dalibor Bastalec, za potpredsjednike Filip Ćurko i Stjepan Berulec, dok je tajnicu potvrđena Daria Đurina. Također, u odbor gradske organizacije izabrano je 25 novih članova.

Bio je to povod za razgovor s predsjednikom Daliborom Bastalcom koji nam je ispričao koje sve projekte je stranka realizira u Svetom Ivanu Zelini, ali i koji su daljnji ciljevi na kojima će se ustrajati.

Godina dana je iza Vas, istaknuli ste kako se u tom periodu dosta radilo, pa što bi ste Vi izdvojili kao ono najvažnije što ste realizirali?

U proteklih godinu dana dosta toga smo napravili, bez obzira na to što smo mlada stranka, koja u Gradskom vijeću ima tri člana. Iza nas je nekoliko projekata u vrijednosti od gotovo milijun kuna. Tu ne stajemo, radit ćemo i dalje bez obzira na to što smo mi oporbeni vijećnici. Želja nam je da Grad zasja u svom punom svjetlu, da naši mještani imaju Grad po mjeri čovjeka te da nam svima skupa bude ljepše i ugodnije živjeti.

U ovih godinu dana, zasigurno vas je pomno pratila i županijska organizacija, ali i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Suradnja je izvrsna, o čemu svjedoči i nekoliko dolazaka Milana Bandića u Sveti Ivan Zelinu. To pokazuje da drži do Zeline, naročito kroz projekte koje smo već odradili. Milijun kuna realiziranih projekata je puno, a to dovoljno govori.

Ponovno ste dobili podršku članstva na mjesto predsjednika. Koji su daljnji ciljevi na kojima će te ustrajati?

Malo smo pomladili naše redove, no ostala je sinergija i energija što će se upotpuniti u svim segmentima rada. Izuzetno je važno iskoristiti sve potencijale, kako u društvenom, tako i u gospodarskom te turističkom smislu koje nudi Grad Zagreb, kako bi realizacijom zajedničkih projekata naš grad povećao kvalitetu života. Naša stranka je na raspolaganju svim ljudima dobre volje, jer zajedničkim snagama naš grad možemo učiniti boljim i ljepšim. Naglasak će biti na obrtništvu, poduzetništvu i sveukupnom gospodarstvu, jer ako je gospodarstvo dobro onda sve druge stvari idu svojim tijekom.

Vaša stranka u Gradskom vijeću je u oporbi, pa kakva je onda suradnja s gradonačelnikom Hrvojem Košćecom?

Moram reći kako smo nas dvojica prijatelji, no politički se ponekad ne slažemo u nekim stvarima. Volio bih da ta situacija bude bolja, te da iskoristimo ovu situaciju i zajedničkim snagama, krenemo dalje, jer sinergijom sa svim vlastima možemo poboljšati život u našem gradu.

Iz dosadašnjih odgovora može se iščitati kako Vam je prosperitet Zeline i bolji život građana na prvom mjestu.

Želja nam je da Zelinčani imaju grad po mjeri čovjeka, onakvim kakvim ga i zaslužuju. Vjerujem da će pamet prevladati i da ćemo u tome uspjeti.

Gradska organizacija HDZ-a Jastrebarsko provela je jučer unutarstranačke izbore za predsjednika Gradske organizacije, prema načelu jedan član jedan glas. Novom predsjedniku Gradske organizacije HDZ-a Jastrebarskom, mladom pravniku Andreju Krlinu, aktualnom vijećniku HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Jastrebarsko povjerenje su ukazala 142 člana HDZ-a koja su izašla na biralište uz jedan nevažeći listić. On je ujedno, bio i jedini kandidat za ovu funkciju.

-Nakon provedenih izbora za predsjednika Gradske organizacije su proces konsolidacije stranke nastavlja se Izbornom skupštinom Gradske organizacije koja će se održati u skladu sa Statutom stranke. Cilj cijelog procesa je reanimacije članova i dužnosnika koji će svojim radom, znanjem i kompetencijama ponovo vratiti Gradsku organizaciju HDZ-a Jastrebarsko u prvi plan jaskanske političke scene. Izborom novog predsjednika HDZ u Jastrebarskom kreće u novi zamah, modernizaciju uz puno uvažavanje tradicionalnih domoljubnih i demokratskih vrijednosti– priopćeno je iz jaskanskog HDZ-a nakon izbora.

U kratkom obraćanju članovima, Andrej Krlin se zahvalio na ukazanom povjerenju te je pozvao sve članove na konstruktivan rad i doprinos razvoju i jačanju Hrvatske demokratske zajednice, grada Jastrebarskog i društva u cjelini.

Stranica 1 od 4

Ne propustite

Izložba "Bunjevačko veliko ruvo" do 30. rujna u Etnografskom muzeju

Izložba "Bunjevačko veliko ruvo" do 30. rujna u Etnografskom muzeju

Izložba posvećena ženskoj tradicijskoj svečanoj odjeći "Bunjevačko veliko ruvo" svečano...

Privremena regulacija prometa na Aveniji Dubrovnik

Privremena regulacija prometa na Aveniji Dubrovnik

Za potrebe izvođenja radova uređenja sjevernog kolnika Avenija Dubrovnik na...

Privremena regulacija prometa - Ulica Orešje

Privremena regulacija prometa - Ulica Orešje

Za potrebe izvođenja radova sanacije javnog kanala ulica Orešje kod...

Prijavite se i započnite svoj startup izazov!

Prijavite se i započnite svoj startup izazov!

Ove godine Grad Zagreb spaja svoje najznačajnije projekte za razvoj...

U promet pušten rotor na križanju Sarajevske i Avenije Dubrovnik

U promet pušten rotor na križanju Sarajevske i Avenije Dubrovnik

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnica, pustio je u promet...

Dužijanca u Zagrebu

Dužijanca u Zagrebu

U organizaciji Udruge bunjevačkih Hrvata Dužijanca iz Srbije, na središnjem...

Zagrebački mostovi vape za sanacijom

Zagrebački mostovi vape za sanacijom

Još prije dvije godine inspekcija je za Most slobode u...

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Autobusne linije 222 (Remetinec – Žitnjak), 295 (Zapruđe – Jakuševec...