Nakon Varaždina i Vinkovaca koji su ugostili ovogodišnje izdanje finala Kupa Hrvatske, kao sljedeći domaćin spominje se Velika Gorica i HNK Gorica, koja će od sljedeće sezone igrati u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Već uoči ove, ali i tijekom prijašnjih sezona učinjeni su znatni napori na podizanju stadionske infrastrukture koja bi ovog ljeta trebala biti u potpunosti zaokružena izgradnjom reflektora za što je Grad Velika Gorica osigurao sredstva u iznosu od 10 milijuna kuna.

Veliku Goricu kao domaćina sljedećeg finalnog susreta predložio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, koji je donio odluku da će domaćin Kup susreta za mlađe dobne kategorije biti Karlovac. Da je Velika Gorica ozbiljan kandidat, potvrdio nam je i predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

-Bila bi to velika promocija za naš Grad i cijeli sport, no konačnu odluku donijet će Izvršni odbor kluba, budući da organizacije jedne takve utakmice iziskuje daleko veće razmjere u čemu nam je neizmjerno potreba i pomoć Grada- kazao nam je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

Zasigurno najtraženija osoba nakon jučerašnjeg susreta između HNK Gorice i Šibenika bio je predsjednik budućeg prvoligaša Nenad Črnko. Ponovila je HNK Gorica uspjeh iz prve drugoligaške sezone kada su 2011. godine također bili najbolji, no tada su se ispriječili administrativni razlozi te Velika Gorica nije dobila nogometnog prvoligaša. Ovoga puta uvjerio nas je predsjednik dok je primao čestitke mnogobrojnih ljudi toga neće biti, te će HNK Gorica krenuti u prvoligaški boj.

Za matematičku potvrdu plasmana u 1. HNL Goričanima je u jučerašnjem susretu bio dovoljan jedan bod, kojeg su osvojili odigravši 1:1 protiv Šibenika. Slavio se remi kao pobjeda, jer osim ulaska u Prvu ligu njime je osiguran i drugoligaški naslov.

-Bili smo svjesni ove situacije u kojoj smo bili. Takve utakmice jednostavno je teško igrati, upravo na to smo od početka upozoravali. Šibenik je ovdje došao igrati rasterećeno, a mi smo bili u grču. Ovo je velika stvar za ovu momčad. Da se kojim slučajem igralo u bilo kojim drugom okolnostima vjerujem da ne bi bilo nikakvih problema za nas. U drugom poluvremenu nam se k tome dogodilo i nevrijeme, no dečki su dali sve od sebe i ja im čestitam na tome.

Ovo je velika stvar za Veliku Goricu, jer napravili smo veliki posao. Ovo je velika promidžba Grada i sporta u Velikoj Gorici, jer naš će Grad sljedeće sezone imati tri prvoligaša u najjačim sportovima. Ja bih se na kraju zahvalio svim ovim gledateljima koji su izdržali do kraja i koji su nas bodrili. Za mene osobno jer sam trideset godina u nogometu ovo je veliki rezultat. Sigurno da je ovo moj najveći uspjeh, te ovo pobjedu ne smijemo zaboraviti. Ja je osobno posvećujem svojoj obitelji, ljudima koji su bili uz nas, a posebno ću se sjetiti jednog čovjeka koji je okarakterizirao moj put u nogometu, a više ga nema među nama. Rekao sam sam sebi da ću ovu pobjedu i ovaj rezultat posvetiti njemu- Stjepanu Kovačiću- Peri koji je bio veliki pobornik Gorice i svih ovih godina meni davao podršku da u nogometu radim ovo što radim- ispričao je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

Nakon dugo vremena s tribina se čuo i onaj pravi navijački huk, što je dokaz kako su gledatelji prepoznali važnost utakmice. Dolazak 1500 gledatelja koji su usprkos prolomu oblaka ostali na tribinama dokaz je kako se nogomet vraća u Veliku Goricu.

-Slažem se s time. To je samo jedan od dokaza da Velika Gorica zna živjeti nogomet, da Velika Gorica zna pratiti rezultat i da će kada napravimo prvoligaške uvjete Velika Gorica biti nogometni grad- istaknuo je Črnko, kojeg smo za kraj ovog kratkog razgovora upitali „što i kako dalje“.

-Dogovorili smo se da nećemo danas raditi nikakvo slavlje, jer predosjećali smo da će utakmica biti jako teška. Naš plan bio je da tijekom ovog tjedna napravimo na stadionu veliki happening za cijelu Veliku Goricu te da pozovemo sve naše sugrađane da proslavimo ovaj naslov- zaključio je ponosni predsjednik novog prvoligaša Nenad Črnko.

-Da, Gorica je u ovoj sezoni zacrtala prioritet, a to je plasman u Prvu ligu. Mi ćemo sa sportskog aspekta učiniti ono što maksimalno možemo na zelenom travnjaku da te ambicije i ostvarimo. Upravo na tom tragu i planu tijekom 2017. godine sklopili smo ugovor sa stranim partnerima. Mi u Prvu ligu ne idemo plesati samo jednu godinu, ja vjerujem da ćemo se tamo jako dugo zadržati- izjavio je na današnjoj press konferenciji predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko predstavivši tom prilikom i službeno novog izvršnog dopredsjednika kluba zaduženog za sportska pitanja Nikoličiusa Mindaugasa, koji je došao s jasnim ciljem i vizijom uvođenja Gorice u najviši razred hrvatskog nogometa. 

-Kada sam došao ovdje rekao sam da trebamo ići korak po korak. Naš plan je polako, ali sigurnim koracima ići prema Prvoj ligi. Vjerujem da će nam na tome putu pomoći i četiri igrača koja smo doveli- rekao je izvršni dopredsjednik Nikoličius Mindaugas.

Uz Mindaugasa javnosti su predstavljena i ta zimska pojačanja; Victor Astafei, Iyayi Atiemwen, Giorgi Mchdeshvili te Matija Dvorneković koji se istinski nada kako će u svojem gradu zaigrati u 1. HNL.

-Vratio sam se samo s jednim ciljem, a to je da ostvarim taj svoj neostvareni san da zaigram sa svojim klubom u svom gradu tu neprežaljenu Prvu ligu. Na terenu ćemo pokazati svoje pravo lice- jasan je bio Dvorneković

Trener Ivan Prelec s momčadi trenira već šest tjedana te je ušla u završnu fazu u kojoj bi u subotu trebala imati i posljednju pripremnu utakmicu protiv Lučkog.

-90 posto onog što smo planirali to smo i uspjeli odraditi. Ono što mene kao trenera zadovoljava je to da smo imali samo jednu težu ozljedu Adriana Zenka. Spremni ulazimo u sve izazove koji su pred nama- rekao je trener Prelec.

U drugi dio prvenstva HNK Gorica ulazi domaćom utakmicom protiv druge momčadi Hajduka koja će se na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrati u nedjelju 4. ožujka s početkom u 13 sati.

Ne propustite

Stanovnici  Središća poručili „Da za park, ne za cestu“

Stanovnici Središća poručili „Da za park, ne za cestu“

Udruga građana Glog inicijator je peticije „Da za park, ne...

Na Bundeku otkriven spomenik bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu

Na Bundeku otkriven spomenik bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu

Spomenik bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu otkriven je danas u Aleji...

Brojni posjetitelji pratili ceremoniju Velike smjene straže

Brojni posjetitelji pratili ceremoniju Velike smjene straže

Povodom obilježavanje 27. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske...

Županija osigurala pet milijuna kuna za razvoj poduzetništva

Županija osigurala pet milijuna kuna za razvoj poduzetništva

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 5 milijuna kuna...

Kreće kupališna sezona na otvorenim bazenima i gradskim kupalištima

Kreće kupališna sezona na otvorenim bazenima i gradskim kupalištima

Kupališna sezona na otvorenim bazenima SRC Šalate kreće 28. svibnja,...

Platinasta nagrada KB Sveti Duh za kvalitetnu skrb o osobama s akutnim moždanim udarom

Platinasta nagrada KB Sveti Duh za kvalitetnu skrb o osobama s akutnim moždanim udarom

Klinička bolnica Sveti Duh dobila je platinastu nagradu za kvalitetu...

Znanstveno-stručni skup "Socijalno-demografska reprodukcija Hrvatske" ovoga utorka na Sveučilištu

Znanstveno-stručni skup "Socijalno-demografska reprodukcija Hrvatske" ovoga utorka na Sveučilištu

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo organizira znanstveno-stručni skup...

Projekt Pomoćnici u nastavi provodit će se u 36 škola

Projekt Pomoćnici u nastavi provodit će se u 36 škola

U Osnovnoj školi Kajzerica danas je predstavljen projekt Pomoćnici u...