Skupštini Muškog rukometnog kluba između ostalih nazočio je i zamjenik gradonačelnika Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj, koji je bio u dvojakoj ulozi, budući da je on i dopredsjednik kluba. Na intenzivnije uključivanje u rad kluba nagovorili su ga kaže prijatelji kojima je trebala pomoć, što je on i prihvatio budući da se klub našao u određenim poteškoćama.

-Dali smo si truda i uspjeli smo većinu toga i odraditi. Klub je sada konsolidiran, a uspjeli smo povećati i broj djece što je meni najbitnije. Seniori su nam u Prvoj ligi, no najbitnije je da su to sve odreda naša djeca iz Ivanića koja nose taj seniorski dres čime se mi ponosimo. Dugoročni cilj nam je da ta djeca koja treniraju tu u Ivaniću da kasnije mogu igrati u respektabilnom rangu- ispričao nam je dopredsjednik kluba Tomislav Cuvaj.

Ivanić- Grad iz godine u godinu značajna sredstva ulaže u sportsku infrastrukturu, što u posljednje vrijeme u Grad privlači sve više reprezentativnih selekcija, jer nakon rukometaša, Ivanić- Grad su kao svoju bazu izabrali i hrvatski košarkaši, ali i košarkašice.

-Ivanić- Grad je definitno grad sporta. Mi smo postali dom rukometne i košarkaške reprezentacije i time se ponosimo. Mi sustavno ulažemo u sport, jer to su odreda mladi ljudi, a oni su budućnost i tu niti jedna kuna nije krivo i uzaludno potrošena- istaknuo je Cuvaj koji se posebno dotaknuo Sportskog parka Zelenjak koji bi kroz mjesec dana treba zasjati u punom sjaju.

-Tamo će se pojaviti niz novih sadržaja vezanih uz sport od odbojke i rukometa na pijesku, pa do badmintona i stolnog tenisa. Mi u gradu pokušavamo zastupiti sve vrste sporta, a ekskluziva koju vam mogu reći je da su nam se javili dečki koji bi osnovali ragbi klub. Mi kao Grad tu inicijativu podržavamo, jer čim se pojavi inicijativa da se netko želi baviti sportom mi to objeručke prihvaćamo i pomažemo koliko je to u našim mogućnostima- za kraj razgovora će Tomislav Cuvaj.

-Daljnja afirmacija mladih igrača koji su nositelji seniorske momčadi koja se natječe u Prvoj ligi i dalje je jedan od naših glavnih ciljeva- ustvrdio je predsjednik MRK Ivanić, Josip Majdek na jučer održanoj 56. sjednici Skupštine kluba.

U izlaganju predsjednika, ali i trenera moglo se čuti kako je MRK Ivanić danas uspješna i stabilna sredina koja je u posljednjih godinu dana ostvarila brojne organizacijske, ali i financijske pomaka prema naprijed. Osim što je uspostavljena nova organizacijska struktura kluba te imenovan sportski direktor Igor Abramović, veliki pomaci ostvareni su i na drugim poljima, pogotovo u onom financijskom dijelu, gdje je klub uspio sanirati preneseni manjak iz prethodnih godina.

-Ostvarili smo gotovo sve zadane ciljeve za 2017. godinu te smo stvorili uvjete za nadogradnju sustava. Želja nam je u narednom razdoblju realizirati sve projekte koje prijavljujemo na raspisane Javne pozive, a sve s ciljem da se što više djece i mladih uključi u rad našeg kluba te popularizira sport i zdrav način života. Također, želimo i povećati broj sponzorstava i donacija kako bi uspjeli u ostvarenju svih svojih ciljeva- zaključio je predsjednik Majdek.

MRK Ivanić danas u sustavu natjecanja ima 115 dječaka koji nastupaju za jednu od osam klupskih selekcija. Upravo, to je i najveće klupsko bogatstvo što su u svojim govorima istakli i gosti skupštine.

U organizaciji Muškog rukometnog kluba Ivanić u Sportskoj dvorani Žeravinec odigrano je šesto izdanje memorijalnog turnira u mini rukometu „Djeca prijatelji“ u čast tragično preminulog člana kluba Antonia Matijevića. Turnir je igran u kategoriji dječaka 2008. i 2009. godišta uz sudjelovanje 400-tinjak djece iz 30 ekipa iz pet zemalja.

Poseban gost i ove je godine bio bivši član Muškog rukometnog kluba Ivanić, a sadašnji igrač PPD-a Zagreb Domagoj Pavlović koji je pozdravio mlade rukometaše. Sve sportaše, kao i brojne gledatelje pozdravili su predsjednik Muškog rukometnog kluba Ivanić Josip Majdek, zamjenik gradonačelnika, ujedno i potpredsjednik kluba Tomislav Cuvaj i tajnik Gradske Zajednice športskih udruga Igor Mužina, dok su turnir službeno otvorili roditelji Antonia Matijevića. (ZO)

POREDAK 2008. GODIŠTE: 1. RK Sloga Novoselec, 2. RK Polet, 3. ŠK Banja Luka
NAJBOLJI IGRAČ: Kimi Markuš
NAJBOLJI VRATAR: Ivan Brajko
PETORKA TURNIRA: Ivan Pelko, Luka Ozvačić, Luka Marić, Ivano Ešegović, Nemanja Stupar 

POREDAK 2009. GODIŠTE: 1. MRK Ivanić, 2. RK Rudar, 3. RK Valpovka
NAJBOLJI IGRAČ: Andrija Hlad
NAJBOLJI VRATAR: Sven Bišćan
PETORKA TURNIRA: Ivano Babić, Noel Brcko, Jakov Galetić, Luka Martinko, Josip Kovač

 

Ne propustite

Damir Mikuljan: Oko različitosti se treba potruditi

Damir Mikuljan: Oko različitosti se treba potruditi

Delegacija makedonske manjine Zagrebačke županije predvođena Rubinom Zemonom koji je...

Uspinjača do rujna radi do ponoći

Uspinjača do rujna radi do ponoći

Zagrebačka "Stara dama" svakim danom do 1. rujna povezuje Donji...

Gradonačelnik Bandić: Divlja odlagališta su zločin protiv okoliša

Gradonačelnik Bandić: Divlja odlagališta su zločin protiv okoliša

Nakon što su u Sesvetama, nakon dojave građana, na djelu...

Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog predstavile nove koncertne sezone

Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog predstavile nove koncertne sezone

Uz nazočnost gradonačelnika grada Zagreba, Milana Bandića, koncertnu sezonu 2018./2019....

Danas znanstveni simpoziji "Prevencija zloćudnih tumora kože, Grad Zagreb, primjer dobre prakse"

Danas znanstveni simpoziji "Prevencija zloćudnih tumora kože, Grad Zagreb, primjer dobre prakse"

Svečano otvorenje Znanstvenog simpozija „Prevencija zloćudnih tumora kože, Grad Zagreb,...

FPZ proveo projekt ''Sigurnost djece pješaka u zonama osnovnih škola''

FPZ proveo projekt ''Sigurnost djece pješaka u zonama osnovnih škola''

Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu prekjučer je održan okrugli...