Među 16 hrvatskih rukometaša koji su na nedavnom Svjetskom prvenstvu u rukometu za gluhe okitili zlatnim odličjima bio je i Teo Glumac iz Ivanić- Grada kojeg je danas u prostoru Gradske uprave primio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj. Naši „Tihi pakleni“ u finalu ovogodišnjeg prvenstva čiji je domaćin bio Brazil svladali su s 29:22 Rusiju, čime su ponovili uspjeh od prije četiri godine kada su također bili najbolji na prvenstvu u Turskoj.

-Ova medalja puno mi znači, jer nije lako biti svjetski prvak- rekao je na prijemu Teo, koji se rukometom bavi već jedanaest godina.

-Trebalo je tu puno rada i truda uložiti i to se napokon isplatilo- zaključio je zlatni član hrvatske rukometne reprezentacije Teo Glumac, koji je po prvi puta nosio reprezentativni dres.

Zamjenik gradonačelnika nije krio zadovoljstvo što Ivanić- Grad u svojim redovima ima svjetskog prvaka, što potvrđuje kako se u Muškom rukometnom klubu Ivanić, čiji je Teo Glumac član dobro i kontinuirano radi.

-Iz tekstova koje sam pročitao vidio sam da ga zovu Ronaldom, što znači da se u Ivaniću dobro radi. Sport nam napreduje, a mi u Ivanić- Gradu možemo biti ponosni što imamo još jednog svjetskog prvaka- s ponosom će Cuvaj.

Po prvi puta u svoj 64-godišnjoj povijesti MRK Ivanić na jednom je mjestu okupio sve generacije igrača koji su nosili dres kluba kroz povijest. Bila je ovo prilika da se stari suigrači podruže nakon godina zajedničkog igranja, a kroz kratku izložbu svi su se još jednom mogli prisjetiti svojih igračkih dana.

-Drago mi je što su se odazvale sve generacije igrača. Svi su bili oduševljeni i zadovoljni što su se ponovno okupili. Upravo zbog toga, želja nam je da ovo postane tradicija- rekao je dopredsjednik kluba Tomislav Cuvaj.

Susretu se odazvalo stotinjak igrača, koji su formirali šest ekipa koje su odigrale revijalni turnir koji je pokazao kako u veteranima još uvijek ima „dinamita“, sportskog srca i želje, što su svi na parketu na koji je istrčao i gradonačelnik Javor Bojan Leš i pokazali.

Skupštini Muškog rukometnog kluba između ostalih nazočio je i zamjenik gradonačelnika Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj, koji je bio u dvojakoj ulozi, budući da je on i dopredsjednik kluba. Na intenzivnije uključivanje u rad kluba nagovorili su ga kaže prijatelji kojima je trebala pomoć, što je on i prihvatio budući da se klub našao u određenim poteškoćama.

-Dali smo si truda i uspjeli smo većinu toga i odraditi. Klub je sada konsolidiran, a uspjeli smo povećati i broj djece što je meni najbitnije. Seniori su nam u Prvoj ligi, no najbitnije je da su to sve odreda naša djeca iz Ivanića koja nose taj seniorski dres čime se mi ponosimo. Dugoročni cilj nam je da ta djeca koja treniraju tu u Ivaniću da kasnije mogu igrati u respektabilnom rangu- ispričao nam je dopredsjednik kluba Tomislav Cuvaj.

Ivanić- Grad iz godine u godinu značajna sredstva ulaže u sportsku infrastrukturu, što u posljednje vrijeme u Grad privlači sve više reprezentativnih selekcija, jer nakon rukometaša, Ivanić- Grad su kao svoju bazu izabrali i hrvatski košarkaši, ali i košarkašice.

-Ivanić- Grad je definitno grad sporta. Mi smo postali dom rukometne i košarkaške reprezentacije i time se ponosimo. Mi sustavno ulažemo u sport, jer to su odreda mladi ljudi, a oni su budućnost i tu niti jedna kuna nije krivo i uzaludno potrošena- istaknuo je Cuvaj koji se posebno dotaknuo Sportskog parka Zelenjak koji bi kroz mjesec dana treba zasjati u punom sjaju.

-Tamo će se pojaviti niz novih sadržaja vezanih uz sport od odbojke i rukometa na pijesku, pa do badmintona i stolnog tenisa. Mi u gradu pokušavamo zastupiti sve vrste sporta, a ekskluziva koju vam mogu reći je da su nam se javili dečki koji bi osnovali ragbi klub. Mi kao Grad tu inicijativu podržavamo, jer čim se pojavi inicijativa da se netko želi baviti sportom mi to objeručke prihvaćamo i pomažemo koliko je to u našim mogućnostima- za kraj razgovora će Tomislav Cuvaj.

-Daljnja afirmacija mladih igrača koji su nositelji seniorske momčadi koja se natječe u Prvoj ligi i dalje je jedan od naših glavnih ciljeva- ustvrdio je predsjednik MRK Ivanić, Josip Majdek na jučer održanoj 56. sjednici Skupštine kluba.

U izlaganju predsjednika, ali i trenera moglo se čuti kako je MRK Ivanić danas uspješna i stabilna sredina koja je u posljednjih godinu dana ostvarila brojne organizacijske, ali i financijske pomaka prema naprijed. Osim što je uspostavljena nova organizacijska struktura kluba te imenovan sportski direktor Igor Abramović, veliki pomaci ostvareni su i na drugim poljima, pogotovo u onom financijskom dijelu, gdje je klub uspio sanirati preneseni manjak iz prethodnih godina.

-Ostvarili smo gotovo sve zadane ciljeve za 2017. godinu te smo stvorili uvjete za nadogradnju sustava. Želja nam je u narednom razdoblju realizirati sve projekte koje prijavljujemo na raspisane Javne pozive, a sve s ciljem da se što više djece i mladih uključi u rad našeg kluba te popularizira sport i zdrav način života. Također, želimo i povećati broj sponzorstava i donacija kako bi uspjeli u ostvarenju svih svojih ciljeva- zaključio je predsjednik Majdek.

MRK Ivanić danas u sustavu natjecanja ima 115 dječaka koji nastupaju za jednu od osam klupskih selekcija. Upravo, to je i najveće klupsko bogatstvo što su u svojim govorima istakli i gosti skupštine.

U organizaciji Muškog rukometnog kluba Ivanić u Sportskoj dvorani Žeravinec odigrano je šesto izdanje memorijalnog turnira u mini rukometu „Djeca prijatelji“ u čast tragično preminulog člana kluba Antonia Matijevića. Turnir je igran u kategoriji dječaka 2008. i 2009. godišta uz sudjelovanje 400-tinjak djece iz 30 ekipa iz pet zemalja.

Poseban gost i ove je godine bio bivši član Muškog rukometnog kluba Ivanić, a sadašnji igrač PPD-a Zagreb Domagoj Pavlović koji je pozdravio mlade rukometaše. Sve sportaše, kao i brojne gledatelje pozdravili su predsjednik Muškog rukometnog kluba Ivanić Josip Majdek, zamjenik gradonačelnika, ujedno i potpredsjednik kluba Tomislav Cuvaj i tajnik Gradske Zajednice športskih udruga Igor Mužina, dok su turnir službeno otvorili roditelji Antonia Matijevića. (ZO)

POREDAK 2008. GODIŠTE: 1. RK Sloga Novoselec, 2. RK Polet, 3. ŠK Banja Luka
NAJBOLJI IGRAČ: Kimi Markuš
NAJBOLJI VRATAR: Ivan Brajko
PETORKA TURNIRA: Ivan Pelko, Luka Ozvačić, Luka Marić, Ivano Ešegović, Nemanja Stupar 

POREDAK 2009. GODIŠTE: 1. MRK Ivanić, 2. RK Rudar, 3. RK Valpovka
NAJBOLJI IGRAČ: Andrija Hlad
NAJBOLJI VRATAR: Sven Bišćan
PETORKA TURNIRA: Ivano Babić, Noel Brcko, Jakov Galetić, Luka Martinko, Josip Kovač

 

Ne propustite

Završeni redovni godišnji servisi na bazenima Grada Zagreba

Završeni redovni godišnji servisi na bazenima Grada Zagreba

Radovi na bazenima SRC Šalata, Iver, Jelkovec i Zimsko plivalište...

Nastavak radova na Aveniji Dubrovnik mijenja trase autobusnih linija

Nastavak radova na Aveniji Dubrovnik mijenja trase autobusnih linija

U tijeku je druga faza uređenja sjevernog kolniku Avenije Dubrovnik,...

Izložba "Bunjevačko veliko ruvo" do 30. rujna u Etnografskom muzeju

Izložba "Bunjevačko veliko ruvo" do 30. rujna u Etnografskom muzeju

Izložba posvećena ženskoj tradicijskoj svečanoj odjeći "Bunjevačko veliko ruvo" svečano...

Privremena regulacija prometa na Aveniji Dubrovnik

Privremena regulacija prometa na Aveniji Dubrovnik

Za potrebe izvođenja radova uređenja sjevernog kolnika Avenija Dubrovnik na...

Ulica Orešje do 2. rujna bez prometa

Ulica Orešje do 2. rujna bez prometa

Za potrebe izvođenja radova sanacije javnog kanala ulica Orešje kod...

Prijavite se i započnite svoj startup izazov!

Prijavite se i započnite svoj startup izazov!

Ove godine Grad Zagreb spaja svoje najznačajnije projekte za razvoj...

U promet pušten rotor na križanju Sarajevske i Avenije Dubrovnik

U promet pušten rotor na križanju Sarajevske i Avenije Dubrovnik

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnica, pustio je u promet...

Dužijanca u Zagrebu

Dužijanca u Zagrebu

U organizaciji Udruge bunjevačkih Hrvata Dužijanca iz Srbije, na središnjem...