Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba izdao je priopćenje povodom radova na remetinečkom rotoru. Prenosimo ga u cijelosti.

"Najavom gradonačelnika o početku rekonstrukcije Remetinečkog rotora 6. kolovoza obustavlja se tramvajski promet kroz dio prometne mreže koju svakodnevno koristi velik broj građana. Tramvajski promet kroz područje Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad ima jednu od najvećih prosječnih brzina na području cijelog grada, pa je samim time i broj prevezenih putnika na tom koridoru mnogo veći nego u ostalim dijelovima. Prebacivanjem tih putnika na dodatne autobusne linije koje bi trebale prometovati već ionako preopterećenim prometnicama teško će se postići razina kvalitete usluge koju su građani do sada imali koristeći tramvajski prijevoz. To će neminovno dovesti do manje privlačnosti javnoga gradskog prijevoza i povećanja korištenja ostalih oblika prijevoza, a poglavito automobilskog.

Prebacivanjem putnika s tramvajskog na autobusni podsustav, cjelokupni javni prijevoz putnika iz Novog Zagreba odvijat će se preko postojeće cestovne infrastrukture na Jadranskom mostu, čime će se dodatno povećati prometno opterećenje na samom mostu i pristupnim cestama, a vrijeme putovanja putnika koji su dosada koristili tramvajski prijevoz biti će znatno produljeno, posebno u vršnim periodima. Osim kvalitete života građana koji žive i rade na području Novog Zagreba, povećana i učestalija prometna preopterećenja utjecat će na gospodarsku aktivnost gospodarskih subjekata na području Novog Zagreba (Avenue Mall, Arena i dr.). Rekonstrukcija Remetinečkog rotora nužan je zahvat za odvijanje kvalitetnijeg i učinkovitijeg prometa te osiguranja održive mobilnosti, no način na koji će radovi započeti i trajati stvorit će dodatne probleme na već ionako preopterećenim raskrižjima (Avenija Dubrovnik i Većeslava Holjevca te SR Njemačke i Avenija Dubrovnik) te preostalim mostovima koji povezuju Novi Zagreb sa središtem grada.

Najavljena obustava prometa s ponuđenim alternativama nedovoljno je izučena te je napravljena ishitreno bez sagledavanja cjelokupne slike osjetljivog prometnog sustava Grada Zagreba što može imati dalekosežne neželjene posljedice na široki broj korisnika i gospodarstvo u cjelini. Bez kvalitetnog sagledavanja potreba građana i gospodarskih subjekata na području Novog Zagreba prije i tijekom privremene prometne regulacije te njihovog uključivanja u proces odlučivanja, nije moguće na adekvatan način ponuditi odgovarajuća alternativna rješenja."

Klub zastupnika HDZ-a pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića održao je jučer na Ključić brdu radni sastanak. U posljednjih pola godine to je treći sastanak Kluba zastupnika HDZ-a koji je održan van Sabora.

-Željeli smo analizirati sve aktivnosti koje smo na relaciji Sabora i Vlade imali u posljednjih pola godine. Zahvalio sam se svima na aktivnosti, angažmanu i na jednom učinkovitom radu Hrvatskog Sabora, a nakon što je donesen novi Poslovnik s nizom izmjena koje su rad učinile metodološki propulzivnijim, čime su rasprave postale puno konstruktivnije- o dojmovima sa sastanka medijima je rekao premijer Andrej Plenković.

Po završetku radnog dijela sastanka odigrana je i revijalna utakmica između Vlade i Sabora, kojoj su se između ostalog odazvali i svi predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a Zagrebačke županije. Tom prilikom gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić predao je premijeru Plenkoviću i dres novog prvoligaša, HNK Gorice.

Povodom obilježavanja 29. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice, održana je svečana dodjela uvjerenja polaznicima 11. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Svaka generacija predstavlja nastavak duge tradicije Zaklade i njenog nastojanja da stvori mlade politički obrazovane i karakterno izgrađene pojedince. Cilj Zaklade je dati svoj doprinos jačanju političke kulture, kulture dijaloga, odnosno podržavanje izgradnje i nadogradnje demokratskog društva i pravne države te socijalno tržišnog gospodarstva kako bi se demokracija učvrstila, a smisao demokracije je dostojanstvo čovjeka i sloboda.

Ovogodišnje diplomante Političke akademije pozdravio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je naglasio kako je u njegovom mandatu stranka ojačana za 13 tisuća novih članica i članova čiji je prosjek godina 38. Istaknuo je kako se radi o mladi ljudima koji su u zreloj dobi te koji posjeduju potrebno iskustvo i ambiciju da Hrvatsku učine boljom.

 

Gradska organizacija HDZ-a Jastrebarsko provela je jučer unutarstranačke izbore za predsjednika Gradske organizacije, prema načelu jedan član jedan glas. Novom predsjedniku Gradske organizacije HDZ-a Jastrebarskom, mladom pravniku Andreju Krlinu, aktualnom vijećniku HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Jastrebarsko povjerenje su ukazala 142 člana HDZ-a koja su izašla na biralište uz jedan nevažeći listić. On je ujedno, bio i jedini kandidat za ovu funkciju.

-Nakon provedenih izbora za predsjednika Gradske organizacije su proces konsolidacije stranke nastavlja se Izbornom skupštinom Gradske organizacije koja će se održati u skladu sa Statutom stranke. Cilj cijelog procesa je reanimacije članova i dužnosnika koji će svojim radom, znanjem i kompetencijama ponovo vratiti Gradsku organizaciju HDZ-a Jastrebarsko u prvi plan jaskanske političke scene. Izborom novog predsjednika HDZ u Jastrebarskom kreće u novi zamah, modernizaciju uz puno uvažavanje tradicionalnih domoljubnih i demokratskih vrijednosti– priopćeno je iz jaskanskog HDZ-a nakon izbora.

U kratkom obraćanju članovima, Andrej Krlin se zahvalio na ukazanom povjerenju te je pozvao sve članove na konstruktivan rad i doprinos razvoju i jačanju Hrvatske demokratske zajednice, grada Jastrebarskog i društva u cjelini.

Po prvi put od 2001. da je HSS ostao bez ijednog župana. Odlukom aktualnog župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića da u subotu formira istoimenu nezavisnu listu jasno je dano do znanja da se s politikom aktualnog predsjednika HSS-a Krešom Beljakom ne slaže 'najjači' HSS-ovac u državi.

Informacija je izašla u javnost netom nakon Sabora HSS-a na kojemu je došlo do zaokreta u politici stranke. Odlukom većine HSS se odredio kao republikanska, progresivna i zelena stranka, a tako odbacivši dobar dio svoje tradicije i konzervativne tekovine. Koliko je ovo bio mudar potez pokazat će izbori, ali očito je sam zaokret izazvao velike turbulencije u HSS-u. Prema trenutačnim informacijama Kožić će za sobom povući veliki dio, ako ne i većinu HSS-ovih zastupnika u Županijskoj skupštini. Ovo će dodatno fragmentirati oporbu u kojoj se HSS našao nakon preslagivanja u skupštini koje je rezultiralo formiranjem nove većine s HDZ-om na čelu. Ovdje se otvara pitanje i mogućnost za rastom te iste većine jer nije nepoznato da između aktualnog Župana i HDZ-a Zagrebačke županije postoji kvalitetna suradnja.

Ovaj potez uvelike je naštetio HSS-u koji je jedva opstao kao parlamentarna stranka nakon rušenja Hrga i posljedičnog mijenjanja partnera tj. koalicije s SDP-om. Odlaskom osobe koja bez ikakvog pretjerivanja personificirala upravljanje Zagrebačkom županijom nije samo poslana politička poruka HSS-u Kreše Beljaka, već i građanima da se u HSS dogodila promjena s kojom se njihov župan nimalo ne slaže.

 

Aktualni sat prošlotjedne sjednica Općinskog vijeća Općine Rugvica protekao je u znaku pitanja mjesnih odbora, koji su ukinuti usvajanjem novog Statuta. Tim povodom HSS Općine Rugvica potpomognut podrškom županijskog i državnog HSS-a održao je press konferenciju na kojoj su prozvali općinsko vodstvo radi donošenja takve odluke. Sve je kulminiralo paljenjem lampiona i polaganjem vijenca ispod ploče Mjesnog odbora Jalševec Nartski što je posebno zasmetalo vijećnika HDZ-a Emila Majstorovića koji je ujedno obnašao i dužnost predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora.

Emil Majstorović: Pozivate se na demokraciju, a za vrijeme vašeg načelnika nismo mogli ništa

-To što su oni napravili u tom mjesnom odboru u kojem nisu bili na vlasti ne priliči organizaciji kakvom se HSS diči. Zašto to nisu napravili negdje gdje su oni na vlasti, u svom mjesnom odboru. Niti jedan mjesni odbor nema ploču kao što je to imao Mjesni odbor Jalševec Nartski- rekao je Emil Majstorović koji je bio predsjednik tamošnjeg mjesnog odbora u posljednjih šest godina.

-Kada me načelnik upitao što mislim o ukidanju mjesnih odbora ja sam to jednoglasno podržao. Mi nismo imali nikakve ovlasti, sve što smo trebali raditi načelnik je taj koji je odobravao sve naše projekte. Dok se oni pozivaju na to da načelnik ukidanjem mjesnih odbora centrira vlast na jedno mjesto, ja se pitam kakve smo mi ovlasti imali. Za vrijeme vašeg načelnika nismo imali nikakve komunikacije s načelnikom, ništa nismo mogli napraviti, jer sve se odlučivalo ne znam gdje- upitao je Majstorović pokazujući hrpu papira koja pokazuje rad mjesnog odbora koji su vukla dva do tri čovjeka.

Kako je rekao Majstorović i sam Željko Vojković bio je član tog mjesnog odbora i znao je kako se radilo.

-Ne znam da li je to bilo dodvoravanje Kreši Beljaku, koji je poznat po tome da sve neistomišljenike odmah isključi iz stranke. On tu spominje demokraciju, uhljebljivanje i što ti sve znam. Taj potez me razočarao, nisam to očekivao od vas vijećnika HSS-a. Mi smo za dijalog, no ovo podmetanje kolčeva pod noge to ne ide. Ovo nije bilo fer- kazao je Majstorović.

Mato Čičak: Krešo Beljak je posljednji čovjek koji će mene prozivati

Imun na prozivke nije ostao niti načelnik Općine Mato Čičak, koji je bio meta svih napada predsjednika HSS-a Rugvica Željka Vojkovića te predsjednika HSS-a na državnoj razini Kreše Beljaka.

-Promotivnim materijalima HSS-a, a ja to ne bih rekao da su bili njihovi materijali, već su to bili materijali čovjeka koji je došao na čelo te organizacije. Pljuvalo se i omalovažavalo mene, moju obitelj, svašta se tamo pisalo. Kada smo došli na sud, ista taj čovjek se okrenuo prema meni i rekao „Ispričavam ti se, ako sam te ikako uvrijedio. To mi nije bila namjera“. Bila mu je to namjera, no ispričao se da taj proces ne bi išao dalje- rekao je Mato Čičak osvrćući se na poteze Željka Vojkovića.

-Ja više neću šutjeti i trpjeti. Nakon svega on je objavio demantij ispred HSS-a, no ja sam razgovarao s dosta HSS-ovaca i toga nije bilo na općinskom Odboru HSS-a. Može ga biti sram što koristi svoje osobne obračune s ne znam kime. Optužili su nas da smo na vlast došli mafijaškim metodama. No, ovo što on radi u posljednja tri- četiri mjeseca nije ništa drugo nego mafijaške metode po uzoru na valjda svog predsjednika Krešu Beljaka, koji je krao po autima. Taj čovjek je zadnji koji će mene prozivati- nastavio je Čičak kazavši kako su se mnoge stvari unazad posljednje tri godine pomaknule s mrtve točke.

-Pogledajte na što sve ovo danas izgleda. Zar ćemo dozvoliti jednom čovjeku da pljuje po svemu što radimo. Ja nikada nisam rekao da Ivan Remenar nije napravio određene dobre stvari, no to nije bilo dovoljno. Neke su stvari stajale na mjestu i nisu se micale s mjesta. To da netko stalno proziva i pljuje što radimo, ja to više neću trpjeti, pogotovo od čovjeka koji je radio javnu rasvjetu za više od 400 tisuća kuna, a sada košta 120 tisuća kuna- kazao je Čičak.

Moramo biti sasvim jasni, jedina stranka koja je od početka do kraja bila protiv Plana o gospodarenju otpadom bio je HDZ. U skupštini su u više navrata glasali protiv svakog prijedloga plana koji je u sebi sadržavao ili spalionicu na Resniku (Gradska četvrt Pešćenica - Žitnjak) ili u posljednje vrijeme kompostanu u gradskoj četvrti Brezovica. Ostale stranke u Skupštini su uz izuzetak Zagreb je naš koji je plebiscitarno protiv skoro pa svakog prijedloga, bile vrludale s temom. Ili su je ponekad podržavali, a ponekad odbijali u Skupštini ili su jedno najavljivali u kampanji, pa onda glasali na drukčiji način.

Činjenica je da Grad Zagreb još nema Plan za gospodarenje otpadom. Plan koji je preduvjet i bez kojeg sigurno neće biti EU sufinanciranja za ijednu od potencijalnih spalionica, kompostana, pročistača, reciklažnih dvorišta i ostalih bitnih infrastrukturnih elemenata koji su neophodni za funkcioniranje reciklažnog sustava i sustava dugoročnog zbrinjavanja otpada.

U slučaju kada bi se reciklažni sustav financirao EU sredstvima on bi bio obvezan prvih 5 godina funkcionirati na de facto neprofitabilan način. Tu je niz regulativa koje ovo zahtijevaju, ponajviše jer želi onemogućiti preskakanje stepenica u procesu obrade otpada i tako prevenirati moguće loše upravljanje otpadom.

Isto tako, Zagrebu prijete financijske kazne ako sustavno ne riješi pitanje zbrinjavanja otpada. Recikliranje smanjuje količinu otpada i tako taj posao čini lakšim i izvedivijim, stoga recikliranje je poželjno. Svu razliku u otpadu moramo nekako zbrinuti. Zagrebački deponij na Jakuševcu je već godinama u sanaciji i vjeruje se da će ta sanacija biti završena kroz 2-3 godine. Stoga Zagreb može ili tražiti alternativne lokacije za odvoz otpada ili ga spaljivati. Nema potrebe za laganjem, spalionica bi bila ekonomski najisplativije rješenje i gledano u kvadraturi obuhvatila bi najmanji prostor. Naravno nitko ne želi spalionicu u svom dvorištu, ali činjenica je da će ju netko dobiti.

Da Resničanima spalionica ne smeta vidi se iz izbornog rezultata,gdje je stranka Milana Bandića dobila 4 od 5 mandata u Vijeću Mjesnog odbora, a HDZ jedno mjesto. Iako je HDZ godinama bio otvoreno protiv spalionice, a Bandić je na kraju jasno rekao da će ona tamo biti, iako je i sam nekoliko puta mijenjao ploču.

Teško je u kolotečini isprepletenih interesa oko zgrade Poglavarstva Grada Zagreba reći tko bi imao najveću financijsku korist od eventualnog nedonošenja Plana gospodarenja otpadom. No, jasno je da će svi Zagrepčani i Zagrepčanke snositi financijske posljedice ako rješenja ne bude. Sada je trenutak kada će se prosuđivati o etičnost postupaka svake stranke u Skupštini Grada. Hoće li i na ovomjesečnoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba Plan o gospodarenju otpadom ponovo pasti?

Temeljem odluke Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a Grada Jastrebarsko izvanredni prijevremeni izbori za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Jastrebarsko održat će se u nedjelju, 17. lipnja. Izbori će se u skladu sa Statutom HDZ-a i Propisnikom o provođenju unutarstranačkih izbora i izboru tijela i dužnosnika HDZ-a provoditi po načelu jedan član, jedan glas što znači da će glasovanju moći pristupiti svi evidentirani članovi Gradske organizacije HDZ-a Grada Jastrebarsko.

Kandidatura se podnosi Gradskom izbornom povjerenstvu GO HDZ-a Grada Jastrebarsko na obrascu kandidature uz koji je potrebno priložiti popis podrške 3 posto evidentiranih članova. Obrasci se mogu preuzeti na poveznicama.

Krajnji rok za predaju kandidatura je zaključno s 1. lipnjom. Kandidature se mogu predati osobno Gradskom izbornom povjerenstvu GO HDZ-a Grada Jastrebarsko 1. lipnja u stranačkim prostorijama GO HDZ-a Grada Jastrebarsko od 18 – 20 sati ili na drugi dokaziv način unutar navedenog roka.

Sve ostale informacije vezano uz provedbu izbora ili uz zahtjev za uvid u bazu članstva radi prikupljanja potpisa mogu se zatražiti od Gradskog izbornog povjerenstva GO HDZ-a Grada Jastrebarsko na broj mobitela 099/766-9379 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Županijska organizacija HDZ-a Zagrebačke županije proslavila je jučer u Ivanić- Gradu 28 godina od svoga utemeljenja. Također, proslavljena je i 28. obljetnica osnutka stranke na području Ivanić- Grada, gdje HDZ sa svojim koalicijskim partnerima u drugom mandatu obnaša vlast. Dvorana Pučkog otvorenog učilišta bila je premala da primi sve one koji su došli na prigodnu svečanost kojoj su se između ostalog odazvali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković te premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako je HDZ u ovih 18 mjeseci pokrenuo mnoge stvari, najavivši pri tome i novih 160 reformi koje će biti predstavljene na današnjoj sjednici Vlade.

-Za snagu HDZ-a na području Zagrebačke županije jako je važno što je Damir Mikuljan predsjednik Skupštine Zagrebačke županije, no na nama je kao stranci trajna zadaća da društvu dajemo smjer, a u ovoj 2018. godini izrazito je važno da pokažemo čvrstinu, odlučnost i smjer kojim Hrvatska treba ići. To se odnosi na naše vrijednosti iza kojih stojimo, na našu odgovornost u poduzimanju ključnih političkih poteza koji su dugoročno dobri za zemlju, ali i na nacionalnu sigurnost, kao i na pothvate koje radimo u gospodarstvu i rješavanju brojnih problema nagomilanih u tranziciji- rekao je premijer Andrej Plenković. 

Vrijeme je da HDZ ima svoga župana

HDZ Zagrebačke županije izrazito je ponosan na rezultate postignute na prošlogodišnjim lokalnim izborima, jer HDZ na području županije ima tri gradonačelnika i 13 općinskih načelnika, a od prosinca prošle godine i predsjednika Skupštine Zagrebačke županije.

-Sve su to podaci koji ukazuju na veliki potencijal i upravo zbog toga trebamo stremiti prema preuzimanju kompletne odgovornosti za upravljanje Zagrebačkom županijom, jer njeni stanovnici zaslužuju odgovornu i uspješnu vlast. Naši koalicijski potencijali su veliki i zato smo u novije vrijeme našim koalicijskim partnerima prepuštali mjesto župana, no došlo je novo vrijeme, vrijeme u kojem najveća i najjača stranka u županiji mora dati župana- poručio je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić, kojeg raduje činjenica što se i članstvo u posljednjih godinu dana itekako povećalo.

Odabir Ivanić- Grada, gdje je HDZ također proslavio 28. obljetnicu nije bio slučajan, jer stranka je tamo nastavila kontinuitet vlasti, nakon što je 2013. po prvi puta dobila izbore na lokalnoj razini. Tada je Javor Bojan Leš bio jedno od ugodnijih iznenađenja izbora, koji je u proteklom mandatu svojim radom i djelima dodatno zadužio građane koji su mu lani dali povjerenje za još jedan mandat.

-Nikada ne smijete zaboraviti svoje temelje, a to je ono mjesto odakle ste potekli i to je ono na čemu ste gradili svoj život. Takva teza vrijedi i za svaku političku stranku, a ja sam ponosan što se možemo zahvaliti onim ljudima koji su stvarali temelje stranke i države. Te 2013. bili smo oni koji su neočekivano dobili izbore, no tada za nas počinju prave muke. No, imali smo cilj u kojem smo ostvarili većinu zacrtanih projekata što su građani prepoznali lani na izborima- rekao je gradonačelnik Ivanić- Grada i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Javor Bojan Leš, koji je i otvorio sinoćnji skup. 

Prva organizacija HDZ-a na području Zagrebačke županije osnovana je u Krašiću

O povijesti HDZ-a na području Zagrebačke županije govori je jedan od njenih utemeljitelja, Mario Kapulica koji je prisutne prisjetio na same početke osnivanja stranke, kao i na činjenicu da je u Stepinčevom Krašiću 19.12. 1989. osnovana prva organizacija na području županije. 

-Uvjeren sam da ćemo uvijek ostati čvrsto i u polugama na onoj liniji središnje politike koju nas je učio predsjednik Franjo Tuđman- istaknuo je Kapulica.

Jučerašnja proslava obljetnice HDZ-a na području Zagrebačke županije imala je i malu simboliku, jer upravo 25. travnja dogodile su se i dvije obljetnice; 1991. godine Franjo Tuđman je na sjednici Vrhovnog državnog vijeća predložio održavanje referenduma o samostalnosti Hrvatske, dok je pet godina kasnije Parlamentarna skupština Vijeća Europe primila Hrvatsku u tu najstariju instituciju.

Ove nedjelje, 22. travnja, s početkom u 19 sati u prostorijama MS Mlinovi, Jahorinska 5 u Zagrebu, Temeljni ogranak HDZ Mlinovi organizirat će koncert violine, akademskog violinista Tomislava Ištoka. Na repertoaru će se naći djela svjetski poznatih autora: Paganinija, Ysaye, Gardela i Šostakoviča.

Ištok je diplomirao na Muzičkoj akademiji 2001. godine u klasi prof. Kristijana Petrovića, a poslijediplomski studij u klasi prof. Gorana Končara završio je 2005. godine. Od 2006. godine stalni je član Zagrebačke filharmonije. Sa Zagrebačkom filharmonijom sudjelovao je po turnejama po čitavom svijetu od kojih izdvajamo Meksiko, Japan, Kinu, Švedsku, Portugal i mnoge druge zemlje. Solističke nastupe imao je diljem Lijepe naše, ali i inozemstva od čega se posebno izdvaja nastup u Hong Kongu u St. John's cathedral u sklopu Hong Kong Generation Next Arts festivala.

Ovaj koncert bit će drugi u nizu događanja u sklopu ciklusa Večeri kulture u Mlinovima. Ciklus Večeri kulture pokrenut je od strane Temeljnog ogranka HDZ Mlinovi kako bi se susjedima, ali i gostima iz raznih dijelova grada Zagreba, otvorila mogućnost uživanja u nastupima vrhunskih umjetnika. Uz uživanje u nastupima ovakva događanja su odlična prilika za druženje, međusobno upoznavanje i kreiranje zajedništva između susjeda iz kvarta, ali i drugih gostiju.

Ciklus Večeri kulture u Mlinovima nastavit će se i u budućnosti. Odmah po završetku koncerta violine TO HDZ Mlinovi počinju raditi na sljedećem događanju koje će se održati u lipnju ove godine na 3. Večerima kulture.

Ulaz na koncert je slobodan. 
Facebook: https://www.facebook.com/events/392410494567630

Stranica 1 od 3

Ne propustite

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS je izdao priopćenje povodom poskupljenje parkinga i nove...

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu koji će na zagrebačkome Trgu bana...

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Vintage Garden se vraća s nastavkom ljetovanja i za prvi...

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je Aveniju Dubrovnik...

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Od ranog jutra brojni hodočasnici dolazili su u marijanska svetišta...

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija danas obilježava blagdan Velike Gospe svečanom Smjenom straže...

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Autobusne linije 222 (Remetinec – Žitnjak), 295 (Zapruđe – Jakuševec...

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Zbog potrebe izvođenja radova rekonstrukcije prometnice raskrižjem Opatička/Kamenita do petka...