Domaćin ovogodišnjeg proglašenja najbolji sportaša i kolektiva Zagrebačke županije bio je Grad Zaprešić. Svečanost proglašenja održana je u Konjičkom klubu Trajbar gdje su se okupili brojni uzvanici među kojima je bio i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk s kojim smo nakratko porazgovarali s aktualnoj sportskoj tematici u njegovoj sredini. 

-Prije svega čestitam svim nagrađenim sportašima koji su dobili zaslužene nagrade. Svako da je to i njima, ali i svim ostalim sportašima poticaj za daljnji rad. Veseli nas i drago nam je što je Zajednica odabrala Zaprešić za domaćina. To je na neki način i priznanje sportskim radnicima našega grada. Veseli me da su uz sve nagrađene tri nagrade otišle u sam Zaprešić. Vjerujem i čvrsto držim da je sport bitan segment razvoja svakog društva, a mi u Zaprešiću često kažemo da smo grad mladih, grad obrazovanja i grad sporta i ova manifestacija ide tome u prilog- ispričao nam je gradonačelnik Željko Turk.

Grad Zaprešić svojim sportskim perjanicama, Kuglačkom klubu Zaprešić te Nogometnom klubu Inter nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete. Kuglači Zaprešića tako su ušli u najmoderniju kuglanu na ovim prostorima, dok je NK Inter lani dobio moderan teren s umjetnom travom, a tijekom ljetnih mjeseci i travnjak glavnog terena trebao bi ići u rekonstrukciju zahvaljujući suradnji s HNS-om.

-Mi smo kuglačima napravili novi sportski dom po svim svjetskim standardima. Nakon završetka terena s umjetnom travom, UEFA-i smo upravo prijavili i kompletno renoviranje velikog travnjaka čija je vrijednost između 5 do 6 milijuna kuna. K tome treba pridodati da gradimo i renoviramo školu i sportsku dvoranu u Kupljenovu, a gotova je i projektna dokumentacija za novu sportsku dvoranu kod Osnovne škole Antuna Augustinčića, mislim da je to dovoljan dokaz da ulažemo u sport. Treba znati kako se u sportu sve dobrim vraća- zaključio je gradonačelnik Turk.

Inače, na godišnjoj razini Grad Zaprešić za sportske udruge, ali i investicije u ovoj će godini izdvojiti između 12 do 15 milijuna kuna.

U Vodicama su u sklopu 9. Susreta gradonačelnika i poduzetnika održane sjednice Nadzornog odbora, Predsjedništva i Skupštine Udruge gradova.

Skupština je jednoglasno izglasala i prijedlog kandidata za predsjednike i potpredsjednike Udruge za naredno mandatno razdoblje. Dosadašnji predsjednik gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i u narednom će mandatu obnašati dužnost predsjednika. Dva dopredsjednika su; Renato Krulčić gradonačelnik Pazina iz redova gradova koji su sjedišta županija, te gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić iz redova gradova koji nisu sjedišta županija.

-Danas je Udruga gradova u RH respektabilna organizacija koja sudjeluje u kreiranju zakona i donošenju odluka, štiteći interese gradova i njihovih građana. Namjera nam je tako i nastaviti i dalje- podvukao je njen predsjednik Željko Turk.

Skupština je također jednoglasno izabrala i novi sastav Nadzornog odbora u sastavu; predsjednik Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme te članovi Josip Miletić gradonačelnik Našica, Nikola Grgurić gradonačelnik Raba, Jasenka Auguštan Pentek gradonačelnica Zlatara i Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva.

Predsjedništvo Udruge čine po dva predstavnika gradova svake županije te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

U Zaboku su ministra mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Ivan Kršić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric potpisali ugovor o dodjeli sredstava HŽ Infrastrukturi za modernizaciju i elektrifikaciju željezničke pruge od Zaprešića do Zaboka. Vrijednost projekta je 614,4 milijuna kuna, od čega 85 posto iznosa otpada na bespovratna sredstva, a preostalih 15 posto na sredstva iz državnog proračuna. 

-Ovo je po vrijednosti drugi projekt modernizacije željezničke infrastrukture u Hrvatskoj, koji će žiteljima koji su tradicionalno okrenuti putovanju vlakom olakšati dnevno putovanje prema Zagrebu- rekao je ministar Oleg Butković.

Dionica željezničke pruge od Zaprešića prema Zaboku dugačka je 24 kilometra. Osim njezine temeljite obnove, rekonstruirat će se i kolodvori u Novim Dvorima, Luki, Velikom Trgovištu i Zaboku te stajališta u Pojatnom, Kupljenovu i Žeincima. Isto tako podići će se razina osiguranja na 15 cestovno- željezničkih prijelaza, sagradit će se četiri željeznička i jedan cestovni most. U tijeku je javni natječaj za odabir izvođača radova, koji bi trebali početi početkom iduće, a završiti 2020. godine.

-Modernizacijom pruge brzina prometovanja povećat će se na 120 kilometara na sat, što će putovanje brzim vlakom skratiti za više od 50 posto, a putničkim za otprilike 30 posto- pojasnio je Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

Potpisivanju ugovora, uz ostale, prisustvovali su zamjenik župana Hrvoje Frankić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk za kojeg je bolja željeznička povezanost županije s gradom Zagrebom „ulog u budućnost“.

Ne propustite

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS je izdao priopćenje povodom poskupljenje parkinga i nove...

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu koji će na zagrebačkome Trgu bana...

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Vintage Garden se vraća s nastavkom ljetovanja i za prvi...

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je Aveniju Dubrovnik...

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Od ranog jutra brojni hodočasnici dolazili su u marijanska svetišta...

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija danas obilježava blagdan Velike Gospe svečanom Smjenom straže...

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Autobusne linije 222 (Remetinec – Žitnjak), 295 (Zapruđe – Jakuševec...

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Zbog potrebe izvođenja radova rekonstrukcije prometnice raskrižjem Opatička/Kamenita do petka...