Goran Šprem: Hrvatski se rukomet ne treba brinuti za budućnost

U Općini Križ u petak su proglašeni najbolji sportaši i sportski kolektivi za proteklu 2017. godinu. Poseban gost svečanosti koja je održana u Domu kulture Josip Badalić bio je proslavljeni hrvatski reprezentativac Goran Šprem koji je s reprezentacijom Hrvatske osvojio zlatno odličje na Svjetskom prvenstvu 2003. godine u Portugalu, te olimpijsko zlato godinu dana kasnije u Ateni. Osim toga, u bogatoj igračkoj karijeri s reprezentacijom Hrvatske osvojio je zlato na Mediteranskim igrama u Tunisu 2001. godine, dok je na Svjetskim prvenstvima 2005. te 2009. godine osvojio srebrno odličje. 

Njegovi golovi s lijevog krila još uvijek se pamte u dresu Zagreba, ali i nizu njemačkih klubova (Flensburg, Nettelstedt, Melsungen, Nordhorn i Gummersbach) gdje je također ostavio značajan igrački trag. Danas, kada je u rukometnoj igračkoj mirovini, i dalje je tu, kao stručni komentator rukometnih zbivanja na RTL-u gdje mu društvo pravi kolega sa suprotne strane Mirza Džomba.

Dolazak Gorana Šprema, i njegova brata Lovre u Križ nije preveliko iznenađenje, jer ih povezuje prijatelj Marino Bašić.

-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo svaki puta biti sudionikom jedne ovakve priredbe ne samo na najvišoj razini, nego i na ovim lokalnim, gdje je i zapravo baza svakog sporta. Tu je ona širina i početak, zbog čega mi je drago što sam tu u Križu, za koji se nadam da će odavde u budućnosti biti i prvaka na državnim, kao i na najvišim svjetskim razinama, poput Marina koji je već sada stvorio svjetsku karijeru- započeo je razgovor proslavljeni hrvatski reprezentativac Goran Šprem koji je za sve mlade sportaše imao samo jednu poruku:

„Samo trenirajte, budite uporni i dosljedni i rezultati će doći, jer pravi rad uvijek se isplati“.

Peto mjesto je neuspjeh

Europsko rukometno prvenstvo koje se proteklog mjeseca održalo u Hrvatskoj iza nas je. Dio njega bio je i Goran Šprem koji je bio stručni komentator svih zbivanja na RTL-u, gdje su se on i Mirza Džomba snašli jako dobro.

-Sada kad su se slegli dojmovi žao mi je što nismo ušli barem u polufinale, što ti dečki nisu uspjeli osjetiti atmosferu polufinala na domaćem parketu, što bi bio fenomenalan uspjeh. Peto mjesto na kraju smo svi shvatili kao jedan neuspjeh i razočaranje. No, to je isto tako jedna velika škola i put za dalje, jer vidjeli smo što se može, a što se ne može. Mi se sada moramo okrenuti budućnosti i vidjeti na koji način afirmirati nove mlade igrače. Do Olimpijskih igara u Tokiju imamo dvije godine. Ja sam uvjeren kako ćemo ići na sljedeće Svjetsko prvenstvo i polučiti bolji rezultat nego sada. Hrvatska rukometna reprezentacija navikla je javnost na polufinala i to svi od nje i očekujemo- o nastupu Hrvatske na Euru će Šprem koji je veliki optimist glede budućnosti.

-Ja sam vječni optimist, ma koliko nam ponekad rezultati ne idu u korist. I ovo prvenstvo smo jedan gol ili dvije minute bili od polufinala, a nemojte zaboraviti da nas je na zadnjem Svjetskom prvenstvu jedan penal dijelio od finala, da bi na kraju ostali bez medalje. U sportu je to tako, negdje ti lopta uzme, a negdje vrati. Mi smo zaslužili da nam se to negdje vrati. No, sreća se ponekad mora i zaslužiti. Imamo vrhunske igrače, tako da za budućnost ne treba brinuti- nastavio je Šprem.

O novom izborniku

Aktualna tema je i novi izbornik. Lino Červar koji je potpisao najveće uspjehe hrvatskog rukometa najavio je nakon susreta s Češkom kako mu je to oproštaj, koga vidi na toj poziciji upitali smo i našeg sugovornika.

-Vjerujem kako će Hrvatski rukometni savez odlučiti tko je najbolji izbor za njih. Ja u to ne bih htio ulaziti. Naravno, da kao i svatko od nas imam svog favorita, no ja ću ih zadržati za sebe. To je samo moje subjektivno mišljenje. Imamo nekoliko stručnjaka tako da se i u tom segmentu ne trebamo brinuti za budućnost, jer Hrvatska je pokazala da ima kvalitetne trenere- zaključio je razgovor Goran Šprem.

Ne propustite

Stanovnici  Središća poručili „Da za park, ne za cestu“

Stanovnici Središća poručili „Da za park, ne za cestu“

Udruga građana Glog inicijator je peticije „Da za park, ne...

Na Bundeku otkriven spomenik bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu

Na Bundeku otkriven spomenik bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu

Spomenik bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu otkriven je danas u Aleji...

Brojni posjetitelji pratili ceremoniju Velike smjene straže

Brojni posjetitelji pratili ceremoniju Velike smjene straže

Povodom obilježavanje 27. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske...

Županija osigurala pet milijuna kuna za razvoj poduzetništva

Županija osigurala pet milijuna kuna za razvoj poduzetništva

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 5 milijuna kuna...

Kreće kupališna sezona na otvorenim bazenima i gradskim kupalištima

Kreće kupališna sezona na otvorenim bazenima i gradskim kupalištima

Kupališna sezona na otvorenim bazenima SRC Šalate kreće 28. svibnja,...

Platinasta nagrada KB Sveti Duh za kvalitetnu skrb o osobama s akutnim moždanim udarom

Platinasta nagrada KB Sveti Duh za kvalitetnu skrb o osobama s akutnim moždanim udarom

Klinička bolnica Sveti Duh dobila je platinastu nagradu za kvalitetu...

Znanstveno-stručni skup "Socijalno-demografska reprodukcija Hrvatske" ovoga utorka na Sveučilištu

Znanstveno-stručni skup "Socijalno-demografska reprodukcija Hrvatske" ovoga utorka na Sveučilištu

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo organizira znanstveno-stručni skup...

Projekt Pomoćnici u nastavi provodit će se u 36 škola

Projekt Pomoćnici u nastavi provodit će se u 36 škola

U Osnovnoj školi Kajzerica danas je predstavljen projekt Pomoćnici u...