Što nam je donio Erdoganov predizborni skup u Sarajevu, kakva je situacija unutar bošnjačke manjine i drugim temama razgovarali smo s Glavnim tajnikom SDAH Arminom Hodžićem koji spori odluku Predsjednika o njegovoj jednogodišnjoj suspenziji.

Nedavno ste nazočili predizbornom skupu podrške turskom predsjedniku Erdoganu održanom u Sarajevu, a na istu temu ste sudjelovali u ovotjednoj emisiji Otvoreno na HRT-u, što na možete reći o tom skupu i reakcijama na njega?

Bio sam prisutan skupu na poziv svojih prijatelja i kolega iz Unije europskih demokrata. I inače prisustvujem i odazivam se većini poziva a ovaj mi je bio posebno zanimljiv jer je privukao pažnju javnosti i prilazilo mu se senzacionalistički. Na kraju, ništa se posebno nije dogodilo. Uobičajena predizborna retorika i govori. Čak je R.T. Erdogan s obzirom na prijašnje izjave imao i poprilično umjeren govor. Mislim da se u javnosti pokušava stvoriti negativna slika o tom skupu, i prikazati ga kroz neku vanjskopolitičku prizmu. Ali BiH nije ništa izgubila posjetom Erdogana, dapače dobila je nova višemilijunska ulaganja.

 

SDA u Hrvatskoj se nekoliko izbornih ciklusa nije uspio usredotočiti i dovesti svoga čovjeka u Sabor, iako Bošnjaci čine najveću pojedinačnu manjinsku skupinu za tog zastupnika u kvoti nacionalnih manjina. Zašto je tomu tako?

Više je razloga tome. Počet ću od onih unutarnjih, mislim da je nakon dva mandata u parlamentu, u Stranci došlo do određene vrste zasićenja i opuštanja. S vremenom je došlo i do osipanja kadrova te nejasnog programskog usmjerenja, na to sve izgubio se kompas u brzom tehnološkom svijetu koji zahtjeva brza i odlučna djelovanja i viziju. S druge strane, postoje i neke institucionalne nepravilnosti koje koče Bošnjake. Ono što stoji na papiru, ne provodi se, a trenutno nemamo glasnika u Saboru koji će zahtijevati da se počne provoditi.

 

Kako se razvija situacija unutar stranke? Javna je informacija da ste odlukom Predsjednika stranke suspendirani na godinu dana, kako to komentirate?

Pokrenuti demokratski unutarstranački procesi idu u jako dobrom smjeru. Većina članova je složna i odlučna u stavu kako su Stranci nužne promjene. "Suspenziju" neću pretjerano komentirati, jer smatram da je apsurdno raspravljati o nečemu toliko neutemeljenom. Jasno je kako je ona trebala poslužiti da me zaplaši i pokoleba u našoj borbi za demokratsku i modernu SDAH. A stvorila je kontraefekt, mobilizirala je javnost i ponovno od SDA stvorila ne stranku, već pokret! I to pokret koji zahtjeva promjene.

Jedan ste od mlađih, ako ne i najmlađi tajnik političke stranke u Hrvatskoj. Kako se nosite s političkim pritiscima, a kažete da je suspenzija jedan oblik pritiska?

Još uvijek ne bih znao odgovoriti treba li se čovjek roditi s nekim darom za politiku. Ako i treba, ne bih Vam znao odgovoriti imam li ga ja. Govorim to jer doista sve ono što bi za mene trebao biti pritisak stojećki podnosim. Ne diraju me niski udarci, podlosti i lopovluci. Ali sam jako osjetljiv na nepravdu bilo koje vrste. I nikada ne dopuštam da zbog moga političkog djelovanja ispašta obitelj ili moji prijatelji. Osobno ću snositi sve posljedice, ali bližnji ne moraju trpjeti to, iako nekada mi se i ne ispuni ta želja.

Angažirani ste uz fakultet, nedavno ste sudjelovali na Simuliranom parlamentu Sveučilišta u Zagrebu. Stižete li ispoštovati sve fakultetske obaveze uz sve te aktivnosti?

Za divno čudo stižem. Najveći mi problem predstavlja prisustvo na predavanjima, učenje je nešto lakši dio. Trenutno privodim kraju 3.godinu i čini se kako ću je očistiti već na prvom roku. No evo već sam se pokajao što sam to rekao. Neka odgovor bude da generalno uspješno izvršavam svoje obaveze.

Prije nekoliko mjeseci našli ste se, kroz tiskane medije, u sukobu s Miroslavom Tuđmanom po pitanju stanja u BiH i politika što Izetbegovića starijeg, što mlađeg. S vremenskim domakom, bi ste li postupili na isti način?

Apsolutno. Gospodin Tuđman je prešao granicu koju se ne bi trebalo prelaziti. I bez obzira tko bio s druge strane, nikome neću dati za pravo da Islam naziva terorističkom vjerom, negira genocid u Srebrenici, revizionistički tumači modernu povijest i tome sl. Žao mi je što je polemika zastala na tom jednom tekstu, jer sam imao puno toga za reći.

Koje je po vama idealno rješenje situacije u BiH, ako ono uopće postoji?

Nema idealnog rješenja sve dok svi građani BiH ne počnu tu državu smatrati svojom državom za koju se treba boriti da ima prosperitet. Sve dok politički predstavnici jednog ili dva naroda ne zastupaju interese BiH, imaju secesionističke težnje, huškačku retoriku itd. neće postojati nikakvo idealno rješenje za BiH. Idealno rješenje za BiH je da se njeni stanovnici i predstavnici okrenu ka svojoj zemlji, i svoje probleme rješavaju u Sarajevu, a ne u Zagrebu, Beogradu, Ankari, Berlinu ili bilo gdje drugdje.

Trenutno se u Hrvatskoj mogu potpisati peticije za raspisivanje dvaju referenduma, jedan od njih u svojim točkama teži ukidanju zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru. Kako komentirate tu inicijativu? Radi li se ovdje o pokušaju stvaranja boljeg i pravednijeg izbornog zakona ili je cilj neke druge naravi?

Mislim da su tu namjere i ciljevi poprilično jasni. Iza inicijativa stoje udruge koje su uvijek usmjerene protiv manjina, bilo seksualnih, bilo nacionalnih, bilo vjerskih. A to se događa jer samo manjinu mogu pobijediti i otuđiti im njihova prava. Kada se namjere na jačega, kao u slučaju Istanbulske konvencije, onda polome zube, pa pokušavaju popraviti renome na ovakvim inicijativama. Manjinski zastupnici doista moraju poboljšati svoj rad u određenim segmentima, po mom osobnom sudu. Ali ne smiju se nacionalnim manjinama oduzimati prava samo zato što su se udruge našle uvrijeđene pa sada žele destabilizirati Vladu RH.

Moramo biti sasvim jasni, jedina stranka koja je od početka do kraja bila protiv Plana o gospodarenju otpadom bio je HDZ. U skupštini su u više navrata glasali protiv svakog prijedloga plana koji je u sebi sadržavao ili spalionicu na Resniku (Gradska četvrt Pešćenica - Žitnjak) ili u posljednje vrijeme kompostanu u gradskoj četvrti Brezovica. Ostale stranke u Skupštini su uz izuzetak Zagreb je naš koji je plebiscitarno protiv skoro pa svakog prijedloga, bile vrludale s temom. Ili su je ponekad podržavali, a ponekad odbijali u Skupštini ili su jedno najavljivali u kampanji, pa onda glasali na drukčiji način.

Činjenica je da Grad Zagreb još nema Plan za gospodarenje otpadom. Plan koji je preduvjet i bez kojeg sigurno neće biti EU sufinanciranja za ijednu od potencijalnih spalionica, kompostana, pročistača, reciklažnih dvorišta i ostalih bitnih infrastrukturnih elemenata koji su neophodni za funkcioniranje reciklažnog sustava i sustava dugoročnog zbrinjavanja otpada.

U slučaju kada bi se reciklažni sustav financirao EU sredstvima on bi bio obvezan prvih 5 godina funkcionirati na de facto neprofitabilan način. Tu je niz regulativa koje ovo zahtijevaju, ponajviše jer želi onemogućiti preskakanje stepenica u procesu obrade otpada i tako prevenirati moguće loše upravljanje otpadom.

Isto tako, Zagrebu prijete financijske kazne ako sustavno ne riješi pitanje zbrinjavanja otpada. Recikliranje smanjuje količinu otpada i tako taj posao čini lakšim i izvedivijim, stoga recikliranje je poželjno. Svu razliku u otpadu moramo nekako zbrinuti. Zagrebački deponij na Jakuševcu je već godinama u sanaciji i vjeruje se da će ta sanacija biti završena kroz 2-3 godine. Stoga Zagreb može ili tražiti alternativne lokacije za odvoz otpada ili ga spaljivati. Nema potrebe za laganjem, spalionica bi bila ekonomski najisplativije rješenje i gledano u kvadraturi obuhvatila bi najmanji prostor. Naravno nitko ne želi spalionicu u svom dvorištu, ali činjenica je da će ju netko dobiti.

Da Resničanima spalionica ne smeta vidi se iz izbornog rezultata,gdje je stranka Milana Bandića dobila 4 od 5 mandata u Vijeću Mjesnog odbora, a HDZ jedno mjesto. Iako je HDZ godinama bio otvoreno protiv spalionice, a Bandić je na kraju jasno rekao da će ona tamo biti, iako je i sam nekoliko puta mijenjao ploču.

Teško je u kolotečini isprepletenih interesa oko zgrade Poglavarstva Grada Zagreba reći tko bi imao najveću financijsku korist od eventualnog nedonošenja Plana gospodarenja otpadom. No, jasno je da će svi Zagrepčani i Zagrepčanke snositi financijske posljedice ako rješenja ne bude. Sada je trenutak kada će se prosuđivati o etičnost postupaka svake stranke u Skupštini Grada. Hoće li i na ovomjesečnoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba Plan o gospodarenju otpadom ponovo pasti?

Iz nekoliko anonimnih izvora potvrđeno nam je kako su se na popisima članova s pravom glasa u SDP-u pojavila imena članova stranke BM365.

Početkom lipnja SDP Grada Zagreba provesti će svoje unutarstranačke izbore, ovo su prvi već izbori u SDP-u od donošenja novog Statuta. Prvi krug izbora održat će se 10. lipnja, a eventualni drugi krug 17. lipnja.

Prošli se tjedana vodila javna medijska bitka za opstanak nekih kandidata, a unutar zidova Iblera vodila se bitka za onemogućenje nekih kandidatura. O tome su dovoljno izvještavali mnogobrojni mediji. Konačna lista odobrenih kandidatura za predsjednika ili predsjednicu Gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba bit će poznata 21. svibnja a do sada su se kandidirali Aleksandra Kolarić, Gordan Marasa, Denis Hrestak i Alen Čičak.

Prema informacijama koje su stigle iz organizacija u gradskim četvrtima sama baza članova koji ostvaruju pravo glasa je pod velikim upitnikom. Naime, do automatskog brisanja iz članstva doći će ako se član SDP-a nađe na listi konkurentske stranke. To je bio nerijetki slučaj na prošlogodišnjim lokalnim izborima kada su se mnogi članovi SDP-a i HDZ-a našli na listama stranke Milana Bandića. S tim danom oni su formalno prestali biti članovi svojih stranaka. Trenutne liste osoba s pravom glasa tj. onih koji su podmirili stranačku članarinu, sadrže imena i nekih od tih članova.

Iako se ovdje vjerojatno radi o grešci u vođenju baza članova otvara se prostor političkim špekulacijama koji će naškoditi procesu izbora unutar SDP-a. Same baze članova s pravom glasa, odnosno onih koji su platili članarinu, dostavila je središnjica SDP-a.

Razgovarali smo s Dominikom Krgom Kratofilom, članom Savjeta mladih Grada Zagreba koji je sudjelovao na nedavno održanom sastanku s predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba Andrijom Mikulićem, na kojemu se razgovaralo o aktualnim temama bitnima za mlade.

Prošli tjedan održan je sastanak između vas kao predstavnika Savjeta mladih Grada Zagreba i predsjednika Gradske skupštine, gospodina Andrije Mikulića. Koje su bile glavne teme razgovora?

Jedna od glavnih tema razgovora bila je osnivanje Savjeta mladih Vijeća Gradskih četvrti. Radi se o inicijativi koju je pokrenuo Savjet mladih Grada Zagreba imajući na umu dvije stvari. Prva je pasivnost mladih, a druga je dubina i složenost Grada Zagreba koju čini glavnim dijelom podjela na 17 Gradskih četvrti. Naime, naša je ideja da unutar svakog Vijeća četvrti postoji Savjet mladih zadužen za problem mladih upravo na području koje pokriva određeno Vijeće. Samim time postigli bismo povećanje aktivnosti mladih u njihovom lokalnom okruženju. Prijedlog uključuje preko 150 mladih kroz 17 gradskih četvrti, gdje će se suočavati s izazovima lokalne politike i angažirati kao predstavnici mladih na svom području, a sve u koordinaciji sa Savjetom mladih Grada Zagreba.

Koje ste probleme mladih iznijeli Predsjedniku Skupštine i kako je on reagirao na njih?

Pasivnost mladih te načini rješavanja iste bile su glavne točke razgovora. Predsjednik je svjestan problema s kojima se suočavaju mladi te je voljan pomoći kako bismo došli do rješenja. Nadajmo se kako je prvi korak ka tome upravo inicijativa za osnivanjem Savjeta mladih vijeća četvrti, te kako ćemo u budućnosti uspjeti izrealizirati i ostale projekte koje imamo u vidu.

Uz problem pasivnosti, postoji niz problema mladih na koje smo se osvrnuli. Neki od njih su obrazovanje, sport i kultura. Savjet mladih Grada Zagreba ima namjeru sastajati se s klubovima zastupnika, gradonačelnikom te predsjednikom Gradske skupštine te raspravljati o izazovima koji se nalaze pred mladima.

Koje su planirane aktivnosti Savjeta u narednom periodu i kako komentirate nastavak raspuštanja, pa ponovnog sazivanja savjeta mladih u drugim gradovima?

U narednom periodu dogovoren je sastanak s predstavnicima Savjeta mladih Grada Splita s ciljem povezivanja, međusobne suradnje te razmjene dobre prakse i iskustava. Osim toga, u planu nam je i organizacija konferencija i tribina o aktualnim temama važnim za mlade u Gradu Zagrebu te nastavak stvaranja zajedničke web platforme za udruge mladih na području Grada Zagreba. Vjerujemo da svojim radom utječemo kako na Grad Zagreb, tako i na Savjete mladih drugih gradova i županija u Republici Hrvatskoj s kojima imamo odličan partnerski odnos, neovisno o njihovom sastavu. Vezano za nove sazive Savjeta mladih, važno je da se što prije novokonstituirani Savjeti mladih uključe u postojeće mreže i edukacije. Ukoliko će biti potrebno, mogu računati na našu pomoć.

Ministarstvo državne imovine i Grad Zagreb sklopili su ugovor o zamjeni nekretnina na području Zagreba, koji je time u vlasništvo dobio četiri nekretnine, uključujući poznatu i već dugo zatvorenu kavanu Corso u Gundulićevoj ulici, dok je država u vlasništvo dobila jednu zgradu i jedan poslovni prostor. Ugovor o zamjeni u srijedu su u prostoru sada zapuštene kavane Corso potpisali ministar državne imovine Goran Marić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Napominjući kako su se oko toga dogovarali oko šest mjeseci, Bandić je zahvalio Mariću na susretljivosti te najavio da Grad u prostoru kavane Corso želi napraviti kavanu sličnu nekadašnjoj i vratiti joj stari sjaj, ali nije iznosio nikakve rokove ni detalje kada se kavana planira otvoriti.

-Nećemo žaliti novca da je uredimo tako da bude najbolja kavana u Europi. Već sutra krećemo osmišljavati uređenje kavane Corso, tražit ćemo rješenja i natječajem, a onda ju i obnoviti i urediti i u skladu s time što je ta zgrada i prostor kavane posebno zaštićen- kazao je Bandić.

Dodao je kako se nada da će, na tragu Tina Ujevića i drugih zagrebačkih intelektualaca i zagrebačkih gradonačelnika koji su posjećivali tu kavanu, i on u njoj jednom piti kavu.

Ministar Marić je naznačio da je zadovoljan što će kavana u obnovu, jer, kako je kazao, "nema ništa gore od zapuštenosti objekata, pogotovo državnih, a ovo sada je početak kraja zapuštenosti te kavane".

-Siguran sam da ovo neće biti samo prostor za piti kavu nego i susreta inteligencije te sugovorništva- poručio je ministar, koji je na upit novinara kazao da procesi privatizacije i prodaje državne imovine idu ove godine prema planu te da će prodaja biti veća nego se očekivalo i dosegnuti sigurno oko milijardu kuna za ovu godinu.

Od ostalih nekretnina koje su zamijenili Grad Zagreb i Ministarstvo državne imovine i o čemu su novinari dobili pisanu informaciju, a potpisnici o tome nisu govorili, Grad je u vlasništvo osim kavane Corso, čija je vrijednost procijenjena na oko 30 milijuna kuna, dobio nekretnine koje su do sada bile u vlasništvu države odnosno prostor u Jurišićevoj ulici 1 koji sada koristi zagrebačka Turistička zajednica, procijenjene vrijednosti oko 3,7 milijuna kuna, te još jedna prostor u Jurišićevoj 1 vrijednosti oko 3,1 milijun kuna, a koji se bespravno koristi. Dobio je i suvlasnički dio nekretnine u Sesvetskom Kraljevcu, vrijednosti oko 2,9 milijuna kuna, koji se koristi za smještaj životinja.

Država je pak od Grada Zagreba u vlasništvo dobila poslovni prostor na prvom katu u Frankopanskoj ulici 1., vrijednosti oko 10,5 milijuna kuna, a to koristi Ministarstvo financija, kao i zgradu u Ulici Republike Austrije 20, vrijednosti oko 28 milijuna kuna, koju koristi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. (HINA)

U zagrebačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima se sastao s Mariom Bratulićem, načelnikom Općine Sveti Petar u Šumi.

Nakon sastanka, Mario Bratulić je medijima izjavio kako su razgovarali o novim projektima na području srednje Istre. Dotakli smo se moguće suradnje oko projekta izgradnje „Križnog puta patera Danijela Hekića“, organizacije nacionalne smotre starocrkvenog pučkog pjevanja „Maša po starinski“, te mogućnosti potpore za izgradnju prve „Hrvatske kuće kobasica.“

Tedi Lušetić, pročelnik Gradskog ureda za kulturu je naglasio kako ga veseli buduća kulturna suradnja. Između ostalog, „Maša po starinski“ je jedna vrsta starocrkvenog pjevanja na glagoljici te nam je posebno drago da će Grad Zagreb poduprijeti očuvanje kulturne i tradicijske baštine.

Gradonačelnik je od načelnika Općine Sveti Petar u Šumi primio poklon - „Uskršnju špaletu.“ Radi se o tradicionalnom, istarskom, uskršnjem poklonu, no budući smo u ovom predblagdanskom ozračju, gradonačelnik ju je odlučio pokloniti jednoj od najbrojnijih obitelji koje su podrijetlom iz Istre, a žive u Zagrebu, zaključila je Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada. (zagreb.hr)

Podružnica Zrinjevac rano jutros započela je sadnju 80 stabala piramidalnog hrasta u Branimirovoj ulici u zelenom pojasu na dijelu od križanja s Ulicom Crvenog križa do križanja s Ulicom Zavrtnicom u dužini od 200 metara.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je sudjelovao u sadnji prvog hrasta, istaknuo je kako će stabla krasiti produženu Branimirovu, a projekt rade zajedno i uz suglasnost Hrvatskih željeznica. Također je najavio i novi projekt na trasi dugoj 11 km od Jankomirskog mosta do Ivanje reke, gdje planiraju zasaditi između 1200 i 1500 lipa, te će to biti najveća Aleja lipa u Europi. (zagreb.hr)

Zbog puknuća vodovodne cijevi za promet će kroz dan biti zatvorene Ulice Divka Budaka od Branimirove do Svetice u smjer zapada te Ulica Svetice od Budakove do Maksimirske ceste u smjer sjevera.

Zbog oštećenja naponske mreže u zoni Selske ceste i Horvaćanske, tramvaji linija 5, 7, 14 i 17 trenutno prometovali su skraćeno do Savskog mosta. U prometu je bila izvanredna linija od Savskog mosta do Prečkog. No, u tijeku je normalizacija tramvajskog prometa prema Prečkom i Novom Zagrebu preko Jadranskog mosta. Autobusni promet redovit je na svim linijama.

Iz Grada očekuju normalizaciju prometa do 13 sati.

Grad Zagreb nastavlja sklapati ugovore s podnositeljima zahtjeva koji su stekli pravo na novčanu naknadu za umanjenu kakvoću življenja na području mjesnih odbora Jakuševec, Hrelić i Mičevec.

U Mjesnome odboru Mičevec, Vatrogasnome domu Jakuševec te Mjesnome odboru Hrelić danas se potpisuju ugovori o dodjeli novčane naknade za 2018.

Već godinama sustavno isplaćujemo naknadu stanovnicima ovih naselja, to je najmanje što možemo napraviti za naše sugrađane koji žive u blizini tog deponija, a koji se nalazi tamo od početka 60ih godina prošlog stoljeća. Naknade će se uredno isplaćivati sve dok se ne otvori novi Centar za gospodarenje otpadom, a potom će se zatvoriti odlagalište na Jakuševcu, rekao je gradonačelnik Milan Bandić zahvalivši Mičevčanima, Jakuševčanima i Hrelićanima na strpljenju i razumijevanju.

Ugovori se potpisuju na temelju Zaključka o utvrđivanju iznosa dijela pojedinačne novčane naknade za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec.

(Zagreb.hr)

Zagrebačkim je srednjoškolcima na svečanosti u palači Dverce gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima uručio 81 gradsku stipendiju za izvrsnost.

Uz čestitke dobitnicima, njihovim profesorima i članovima njihovih obitelji, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je ponosan što Grad Zagreb već 26 godina zaredom dodjeljuje stipendije najboljim učenicima i studentima, a 11 godina i studentima doktorskog studija. Želim da vam ova stipendija osigura što bezbrižniji nastavak učenja te još bolje rezultate u daljnjem obrazovanju, poručio je.

Ovu stipendiju prvenstveno doživljavamo kao nagradu za trud i za uspješno ispunjavanje školskih obveza, ali istovremeno i kao nagradu za različite izvanškolske i izvannastavne aktivnosti u koje smo uključeni. Ona nam je dodatni motiv i inspiracija za još veće dosege u budućnosti, uime stipendista rekla je Klara Bardač, učenica I. razreda gimnazije.

Grad Zagreb dodjeljuje stipendije u 6 kategorija i to za: izvrsnost učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu, srednjoškolce nagrađene na međunarodnim natjecanjima, učenike i studente slabijega socijalnog statusa, učenike i studente s invaliditetom te učenike i studente iz romske nacionalne manjine. Grad Zagreb godišnje izdvaja oko 50 milijuna kuna za stipendije.
Do sada su, uključujući i ovu školsku, odnosno akademsku godinu dodijeljene 3 652 stipendije: 1 614 učenicima, 1 980 studentima i 58 studentima doktorskog studija te je izdvojeno 295.000.000.00 kuna.

(Zagreb.hr)

Ne propustite

Stanovnici  Središća poručili „Da za park, ne za cestu“

Stanovnici Središća poručili „Da za park, ne za cestu“

Udruga građana Glog inicijator je peticije „Da za park, ne...

Na Bundeku otkriven spomenik bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu

Na Bundeku otkriven spomenik bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu

Spomenik bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu otkriven je danas u Aleji...

Brojni posjetitelji pratili ceremoniju Velike smjene straže

Brojni posjetitelji pratili ceremoniju Velike smjene straže

Povodom obilježavanje 27. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske...

Županija osigurala pet milijuna kuna za razvoj poduzetništva

Županija osigurala pet milijuna kuna za razvoj poduzetništva

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 5 milijuna kuna...

Kreće kupališna sezona na otvorenim bazenima i gradskim kupalištima

Kreće kupališna sezona na otvorenim bazenima i gradskim kupalištima

Kupališna sezona na otvorenim bazenima SRC Šalate kreće 28. svibnja,...

Platinasta nagrada KB Sveti Duh za kvalitetnu skrb o osobama s akutnim moždanim udarom

Platinasta nagrada KB Sveti Duh za kvalitetnu skrb o osobama s akutnim moždanim udarom

Klinička bolnica Sveti Duh dobila je platinastu nagradu za kvalitetu...

Znanstveno-stručni skup "Socijalno-demografska reprodukcija Hrvatske" ovoga utorka na Sveučilištu

Znanstveno-stručni skup "Socijalno-demografska reprodukcija Hrvatske" ovoga utorka na Sveučilištu

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo organizira znanstveno-stručni skup...

Projekt Pomoćnici u nastavi provodit će se u 36 škola

Projekt Pomoćnici u nastavi provodit će se u 36 škola

U Osnovnoj školi Kajzerica danas je predstavljen projekt Pomoćnici u...