U povodu osvajanja zlata na Europskom prvenstvu atletike u Berlinu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku najboljoj svjetskoj bacačici diska Sandri Perković, u kojoj stoji:

"Draga Sandra,

Povijest je ispisana! Pet uzastopnih europskih zlata u istoj disciplini baš nikome u povijesti atletike nije uspjelo, ali rekordi postoje da bi se srušili! Još jednom si dokazala da si najveća, a tvoje navijače po tko zna koji put oduševila i ispunila neopisivim ponosom. Čestitam ti od srca na ovom uspjehu. Uvjeren sam da u tebi još uvijek gori onaj isti žar za rušenjem novih rekorda i pisanjem novih stranica povijesti.

S nestrpljenjem iščekujemo tvoje nadolazeće nastupe!

Sretno!"

Zaželjevši djeci sretan put i dobru zabavu na moru, jučer je s maksimirskog stadiona gradonačelnik Milan Bandić ispratio još dvije skupine djece, njih 90-ero, iz obitelji slabijeg socijalnog stanja na sedmodnevno ljetovanje u odmaralište Cvrčak u Dugoj Uvali i odmaralište Stoimena u Crikvenici.

-Ove godine u organizaciji Grada Zagreba u odmaralištima podružnice Vladimir Nadzor na četiri lokacije u Dugoj uvali, Skradinu, Crikvenici i Velom Lošinju  ljetuje 1200 djece, a koliko se tome raduju govore njihovi osmjesi na licu- rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić. 

-Sretni smo zbog ove mjere Grada koja podiže kvalitetu života naših sugrađana- dodala je pročelnica te istaknula da je u posljednjih 18 godina ljetovalo oko dvadeset i jedna tisuća djece.

U povodu smrti Olivera Dragojevića, glazbenika, kantautora i tekstopisca, gradonačelnik Milan Bandić uputio je supruzi i obitelji telegram sućuti u kojem, između ostalog, stoji:

"U povodu smrti Olivera Dragojevića, oca, supruga i djeda, jednog od najvećih hrvatskih glazbenika upućujem Vama i Vašoj obitelji izraze najdublje sućuti.

Otišao je čovjek, koji je hrvatsku glazbenu scenu obilježio nezaboravnim ostvarenjima, i neizmjernim talentom. Svojim nastupima, vedrinom i optimizmom koje je širio oko sebe oduševljavao je svoju publiku, koja je znala prepoznati osebujnu i emotivnu interpretaciju u pjesmama koje ostaju važan dio hrvatske glazbene povijesti.

Svima nama koji smo ga neizmjerno cijenili ostaju sjećanja na njegovu glazbu i mnogobrojne hitove koje je ostavio iza sebe te kojih ćemo se rado prisjećati."

Ovaj ponedjeljak je dan sukoba u Gradskoj skupštini. "Aktualni sat sjednice zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je obilježio verbalni okršaj gradonačelnika Milana Bandića i zastupnice Radničke fronte Katarine Peović Vuković oko izgradnje nacionalnog nogometnog stadiona, u kojem je gradonačelnik poručio zastupnici da će on izgraditi nacionalni stadion, a ona može crknuti od tuge", piše Večernji list.

U središtu sukoba je bio budući stadion na Kajzerici.

-Molim vas, nemojte s ove govornice govoriti nacionalni stadion pod znakovima navodnika. Pod kojom zastavom vi živite i u kojoj zemlji? Učinit ću sve da napravimo nacionalni stadion. To će biti hrvatski nogometni dom. Potrošit ćemo novaca manje nego ono što su oni napravili za ugled ove zemlje, i Zagreb i Vlada, a vi možete crknuti od tuge- poručio je Bandić zastupnici Peović Vuković."

Gradonačelnik je uvjeren da će se novi stadion sagraditi, te da će on biti gotov do 2020. godine. 

-Zagreb je jedini istinski veliki grad u ovoj zemlji, svidjelo se to nekome ili ne, i taj grad treba imati nacionalni stadion, a Dinamo treba imati svoj. Nema problema tu i napravit ćemo- kazao je Bandić. 

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

U okviru provođenja projekta Udruge hrvatskih tržnica (UHT) pod nazivom „Certificirana seljačka tržnica“ jučer su na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac svečano dodijeljeni certifikati „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 53 obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su dobrovoljno prošla postupak certificiranja o porijeklu poljoprivrednih proizvoda koje prodaju na prostoru tržnica.

Od njih 53, čak 34 su sa područja Grada Zagreba. Zaslužene certifikate uručio je gradonačelnik Milan Bandić uz nazočnost Daniele Franić, članice uprave Zagrebačkog holdinga i Bože Granića, predsjednika UHT.

-Drago mi je da nakon četiri godina, kada je Dolac certificiran kao seljačka tržnica, imamo i certificirane proizvode koje su sve napravile vrijedne ruke naših ljudi- rekao je gradonačelnik prije uručenja.

Udruga hrvatskih tržnica pokrenula je projekt „Certificiranje seljačke tržnice“ sa ciljem promocije domaćih proizvoda. Proizvodi koji se prodaju na tržnicama bit će prepoznatljivi po istaknutom certifikatu i zaštitnom znaku na prodajnim mjestima - štandovima koji potvrđuje da je proizvođač na vlastitom gospodarstvu i u vlastitom domaćinstvu proizveo poljoprivredne proizvode koje prodaje na prodajnom mjestu tržnice.

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Preradovićevu ulicu koja se trenutno rekonstruira u duljini od 660 metara, od Haulikove do Masarykove, odnosno Tesline ulice.

-Ovako će i u centru i u rubnim dijelovima grada biti sve do početka školske godine- rekao je gradonačelnik zamolivši građane za strpljenje.

Planirani radovi na ovih 10 000m² obuhvaćaju kompletnu sanaciju svih prometnih površina, uređenje obostranih nogostupa, 100-tinjak parkirališnih mjesta, uređenje kolnika s unaprjeđenjem sustava oborinske odvodnje te sustava javne rasvjete, uređenjem pješačkih i biciklističkih staza, zamjenu i ugrađivanje nove te poboljšanje postojeće prometne signalizacije.

Radovi se izvode etapno kako bi se što manje inkomodirali građani. Prva dionica od Haulikove do Hebrangove je počela u lipnju, dok su jučer započeli radovi na dionici od Hebrangove do Tesline, objasnio je Krunoslav Tepeš iz Gradskog ureda za prostorno uređenje... Dodao je također da je planirana i izvedba oko 16 zelenih otoka te izvedba AB ukopanog spremnika za smještaj kontejnera za otpad (3+2) na Svačićevom trgu. Vodoopskrba i odvodnja izvodi radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda te kućnih vodoopskrbnih priključaka, njih ukupno 27. Vrijednost radova je nešto manje od 7,5 milijuna kuna.

Nakon obilaska gradonačelnik je rekao kako prema svim ugostiteljima i obrtnicima koji rade na ovom potezu, a koji budu imali minusa u prihodima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, Gradski ured za gospodarstvo reagirati na isti način kao i prilikom obnove Radićeve ulice.

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, jučer je u naselju Podbrežje uručio 45 zaključka prvim korisnicima stanova u zgradi 5. Predstavnici 45 obitelji koji će za najam tih stanova plaćati zaštićenu (minimalnu) najamninu. Uz zaključke su dobili i ključeve svojih novih domova.

Podsjetimo, od ukupno 600 stanova izgrađenih u ovom novozagrebačkom naselju, Grad je rješavanje stambenog pitanja prema Listi reda prvenstva, a prema preporuci mjerodavnog gradskog Ureda, osigurao 200 stanova.

-S današnjom predajom ključeva korisnicima stanova dodijeljen je 131 stan- dodao je gradonačelnik posebno se zahvalivši Zagrebačkom holdingu i podružnici Stanogradnja što su u ovaj Projekt, kako je naglasio, uložili dio sebe.

Zbog puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda u Vatikanskoj ulici, jučer od ranih jutarnjih sati dio potrošača Novog Zagreba bio je bez vode ili smanjenog pritiska.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je zajedno s direktoricom Vodoopskrbe i odvodnje Šteficom Mihalic obišao je mjesto i utvrdio kako je uspješnom intervencijom puknuće sanirano, te su svi korisnici dobili vodu.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je sa suradnicima, u Gradskoj upravi nositelje projekta Zagreb runs with twins, predvođene voditeljem Projekta Zoranom Kalinićem. Na sastanku bilo je riječi o našim atletičarima koji će povezati Zagreb i St. Petersburg. Projekt je zamišljen kao razmjena trkačih delegacija ovih gradova prijatelja, te ga Grad podržava, rekao je pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić i naglasio da se prva utrka održava 22. srpnja.

Zoran Kalinić istaknuo je kako je projekt potaknut proslavom 50. godišnjice prijateljstva Zagreba i St. Petersburga. Želimo promovirati međunarodnu, sportsku i turističku suradnju, te zdrav način života. Delegacija će brojati 13 članova, a discipline koje će se trčati su 10 kilometara i maraton.

Trkačka delegacija Zagreba gostovat će u St. Petersburgu od 19. do 22. srpnja i sudjelovat će na maratonskoj utrci Bijele noći 22. srpnja, dok će delegacija St. Petersburga gostovati u Zagrebu od 11. do 16. listopada te sudjelovati na Zagrebačkom maratonu 14. listopada 2018. godine.

Deveta tradicionalna manifestacija Tesla & Friends, u organizaciji udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, nizom prigodnih događanja od 9. do 11. srpnja obilježava 162. godine rođenja svjetskog genija Nikole Tesle.

Jučer je gradonačelnik Milan Bandić, u društvu predsjednice Udruge Dragice Mihajlović i ravnatelja Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Davida Matthewa Smitha, položio lovorov vijenac ispred Teslinog spomenika na križanju Tesline i Preradovićeve ulice.

-Sretni smo i ponosni što danas obilježavamo rođendan Nikole Tesle - kozmopolita, vizionara, znanstvenika koji je svojim izumima zadužio svijet i na tome mu veliko hvala. Njegova rečenica da se ponosi hrvatskom domovinom je poruka svim građanima ove zemlje, da se ponose svojom zemljom Hrvatskom ma odakle došli i kojeg roda bili- istaknuo je gradonačelnik.  

Kako se čulo obilježavanje godišnjice rođenja započelo je sinoć projekcijom lika Nikole Tesle na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Kako je najavila predsjednica Udruge Dragica Mihajlović, večeras će se u Hotelu Esplanade održati dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla – Genija za budućnost. U okviru svečanog programa održat će se dva okrugla stola Inspirirani Teslom o ulozi znanosti i gospodarstva u zaštiti okoliša. 

Zadnjeg dana manifestacije, u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Komori Zagreb održava se konferencija „Tesla u Zagrebu“ o održivom gospodarenju otpadom i značaju zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj. Istoga dana u Tehničkom muzeju Nikola Tesla  otvara se izložba Teslin svjetski sustav u organizaciji Muzeja nauke i tehnike iz Beograda i zagrebačkog tehničkog muzeja.

Manifestacija se održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grada Zagreba, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb.

Stranica 1 od 9

Ne propustite

Izložba "Bunjevačko veliko ruvo" do 30. rujna u Etnografskom muzeju

Izložba "Bunjevačko veliko ruvo" do 30. rujna u Etnografskom muzeju

Izložba posvećena ženskoj tradicijskoj svečanoj odjeći "Bunjevačko veliko ruvo" svečano...

Privremena regulacija prometa na Aveniji Dubrovnik

Privremena regulacija prometa na Aveniji Dubrovnik

Za potrebe izvođenja radova uređenja sjevernog kolnika Avenija Dubrovnik na...

Privremena regulacija prometa - Ulica Orešje

Privremena regulacija prometa - Ulica Orešje

Za potrebe izvođenja radova sanacije javnog kanala ulica Orešje kod...

Prijavite se i započnite svoj startup izazov!

Prijavite se i započnite svoj startup izazov!

Ove godine Grad Zagreb spaja svoje najznačajnije projekte za razvoj...

U promet pušten rotor na križanju Sarajevske i Avenije Dubrovnik

U promet pušten rotor na križanju Sarajevske i Avenije Dubrovnik

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnica, pustio je u promet...

Dužijanca u Zagrebu

Dužijanca u Zagrebu

U organizaciji Udruge bunjevačkih Hrvata Dužijanca iz Srbije, na središnjem...

Zagrebački mostovi vape za sanacijom

Zagrebački mostovi vape za sanacijom

Još prije dvije godine inspekcija je za Most slobode u...

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Autobusne linije 222 (Remetinec – Žitnjak), 295 (Zapruđe – Jakuševec...