01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: tzvg

U srcu Turopolja i Velike Gorice sredinom listopada ponovo se stvara prava eno-gastro bajka koja privlači brojne zaljubljenike dobre hrane. 17. po redu Gastro Turopolja svim svojim posjetiteljima ponudit će izbor najboljih autohtonih okusa te prezentirati najfinije delicije turopoljskog kraja.

Od 8. do 14.10. u sklopu Gastro tjedna očekuje vas promocija filma „Žganci“ autorice Romane Rožić, koja će se održati sutra, a tu je i festival craft pive „Craft yard festival“, kao i brojni specijaliteti turopoljskog kraja koji se nude u velikogoričkim restoranima. Vrhunac manifestacije, koju tradicionalno organiziraju Turistička zajednica i Udruženje obrtnika Velike Gorice, predstavlja Nedjeljni turopoljski ručak na kojem će posjetitelji moći ručati na otvorenom.

Ovogodišnji Nedjeljni turopoljski ručak, dan dobre atmosfere te slasnih okusa,održat će se 14. listopada s još zanimljivijim i bogatijim sadržajima. Opojni mirisi širit će se oko Muzeja Turopolja već od jutarnjih sati, razgledavanje izložbe počet će u 11,30 sati, a degustacija i ručak u 12,30 sati. Za nezaboravan doživljaj gastronomske ponude bit će zaduženi najbolji velikogorički ugostitelji i restorani, a u središtu pozornosti bit će i natjecanje u pripremi najukusnije turopoljske kotlovine u kojem će sudjelovati brojna dobrovoljna vatrogasna društva i udruge.

Svi ljubitelji slatkog doći će na svoje velikim izborom domaćih tradicionalnih kolača i slastica koje će Vas natjerati da dijetu odgodite za neki drugi ponedjeljak,a kada vam zatreba predah od slatkog tu su fina vina velikogoričkog kraja.

Uz uživanje u nevjerojatnim okusima, posjetitelji će se moći zabaviti i rasplesati na zarazne ritmove koje će izvesti Tamburaški sastav Harmonija.

Objavljeno u Događanja

U samo prvih šest mjeseci ove godine Velika Gorica ostvarila je 23 tisuće noćenja, što je 35 posto više u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, najnoviji su podaci sustava E-Visitor. Trend je nastavljen i u srpnju, pa smo na polovici srpnja već na 26 500 noćenja.Ogroman porast bilježi prethodni mjesec, lipanj. U lipnju ove godine ostvareno je čak 120 posto noćenja više nego u istom mjesecu lani.

Razlog tome je porast broja kreveta u velikogoričkim smještajnim kapacitetima, ali i rast kvalitete smještajnih objekata. Otvoreni su novi hoteli, a postojeći objekti preuređeni su i kategorizirani u skupinu hotela pa u toj skupini bilježimo čak 220 posto više noćenja u lipnju u odnosu na prošlogodišnji.

Uz redovne aktivnosti promocije Velike Gorice kao destinacije s dobrom ponudom smještajnih kapaciteta pokraj Zračne luke i metropole, Turistička zajednica grada Velike Gorice, kroz model Udruženog oglašavanja s Hrvatskom turističkom zajednicom, od početka ožujka do kraja lipnja provela je kampanju za smještajnu ponudu i na Google AdWordsu.

Objavljeno u Velika Gorica
Petak, 13 Srpanj 2018 17:48

Turopoljski top za Francusku stop!

Velika Gorica poziva na zajedničko gledanje finala Svjetskog nogometnog prvenstva. Fan zona seli u Park dr. Franje Tuđmana gdje će biti postavljen veliki ekran, a okupljanje počinje već od 16 sati.

-Posjetitelje očekuje glazbeno- sportski te navijačko- euforični program za kojeg će se, bez sumnje, i ovoga puta pobrinuti naši reprezentativci. Dođite, pokažite kako Gorica navija za Broza i Vatrene!- poručuju organizatori uz poruku „Kad pukne naš Brozović, naš turopoljski top, ima da Francuzima kažemo stop“.

Podršku Vatrenima u nedjelju daje cijela Velika Gorica koja u svoje sportske redove kao pojačanje prima i Turopoljski banderij. Turopoljska povijesna postrojba za svaku bitku, a posebice onu odlučujuću, stiže s punom spremom, još jednim turopoljskim topom, onim pravim, koji će opaliti u znak početka utakmice, te popratiti svaki sljedeći, pobjednički gol.

Objavljeno u Događanja

Fašnička skupina Mad Max iz Pavučnjaka pobjednik je ovogodišnjeg 109. Turopoljskog fašnika. Gosti iz Pavučnjaka već godinama su sudionici fašnika u Velikoj Gorici, a ove godine predstavili su se kao horda pobješnjelih maškara koja je u srce Turopolja stigla s bijesnim automobilima i motorima. Drugo mjesto osvojila je Fašnička skupina Žir i "Superjunaci u akciji", dok je trećem mjesto pripalo Dječjem vrtiću Žirek koji su se predstavili s temom "Obećana zemlja".

Velikogoričane je i ove godine zabavljao dvojac Drele i Vid u liku Rudija i Bobija, dok su za veselu atmosferu pod fašničkim šatorom u Parku dr. Franje Tuđmana zaduženi bili Pirati i Tamburaški sastav Harmonija, te Miroslav Škoro.

A kako je izgledala fašnička povorka koja je prošla kroz Grad možete vidjeti u našoj GALERIJI.

Objavljeno u Događanja

Ljepšeg poklona, od preseljenja u dugoočekivani prostor povodom 20- tog rođendana Turistička zajednica Velike Gorice nije mogla poželjeti. Nove prostore gorička turistička zajednica dobila je na Trgu kralja Tomislava u prostoru budućeg Centra za posjetitelje gdje je proslavljen i Dan Turističke zajednice.

-U sljedećih nekoliko mjeseci Turistička zajednica planira dovršiti multimedijalni postav u dvorani Centra za posjetitelje kako bi bili spremni primiti goste i zainteresirati ih za naš kraj- rekla je tom prilikom direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić, dok je gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo kako ovakav objekt jamči i gospodarski, ali i turistički rast i razvoj.

-Jednom kad Centar bude otvoren, posjetiteljima će ponuditi svo bogatstvo Turopolja, ovdje će moći popiti turopoljsko vino, pojesti turopoljski sir ili uz toplu kajkavsku riječ doživjeti što sve ovaj kraj nudi- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Na svečanosti Dana turističke zajednice dodijeljena su priznanja i zahvalnice udrugama i institucijama s kojima Turistička zajednica surađuje, a povodom 20- tog jubileja posebnu zahvalu dobili su prvi predsjednik Miljenko Rojc, te bivša dugogodišnja šefica goričkog turističkog ureda, a direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ružica Rašperić. (izvor:TZVG)

Objavljeno u Velika Gorica

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti