01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Kotlovina Show
Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 15:04

Jubilarna „Kotlovina Show“ okupila 35 ekipa

U perivoju dvorca Erdödy održana je jubilarna 10. „Kotlovina Show“ – gastro manifestacija koju Jaskanci tradicionalno posjećuju u izuzetno velikom broju. Tako se ove godine odazvalo najviše ekipa do sada, njih 35, koje su se natjecale u tri različite kategorije; vatrogasnoj, političkoj i slobodnoj, koja je bila i najbrojnija.

Prema mišljenju stručnog žirija kojeg su činili vlasnici poznatih jaskanskih restorana K Lojzeku, Šumski dvor Kolarić i Restoran Ivančić; Mario Kovačić, Jasmina Kolarić i Jadranka Ivančić najbolju kotlovinu u vatrogasnoj kategoriji spremila je ekipa DVD-a Malunje-Hrastje, pobjednik političke kategorije bila je ekipa Grada Samobora, dok je u slobodnoj kategoriji pobjedu ponijela ekipa M&M&M-mast&meso&majstori.

Najoriginalnija ekipa bila je ona Svetojanskih mažoretkinja, dok je najveći broj bodova u svim kategorijama ostvarila ekipa DVD-a Malunje- Hrastje.

Objavljeno u Događanja
Subota, 08 Rujan 2018 06:28

U tijeku prijave za Kotlovina Show

Turistička zajednica grada Jastrebarskog, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, u subotu 29. rujna organizira već tradicionalno gastro natjecanje u pripremi kotlovine, koje će se održati s početkom u 15 sati u Perivoju dvorca Erdödy .

Na ovo natjecanje, prijavljuju se ekipe po 5 članova. Natjecatelji imaju obvezu, u zadanom vremenskom roku, spraviti kotlovinu od 5 kg svježeg mesa, a koje je za natjecatelje osigurao Lidl. Nakon pripremljenih miomirisnih obroka stručni žiri ocjenjuje svaku ekipu po zadanim kriterijima: izbor načina pripreme, aroma kotlovine, aroma umaka, vizualni izgled kotla te ukupna razina nastupa ekipe.

Najbolji „majstori kotlovine“ bit će nagrađeni vrijednim nagradama. Osim natjecanja u pripremanju kotlovine bit će organizirani ugostiteljski sadržaji, dodatni sadržaji za najmlađe te dodatna iznenađenja za sve posjetitelje i natjecatelje.

Do sada je natjecanje bilo organizirano pod drvenim kućicama na Sajmištu u Jastrebarskom i na gradskom trgu, ali budući da svaku godinu ima sve više prijavljenih ekipa i posjetitelja, lokacija natjecanja ove godine seli u Perivoj dvorca Erdödy. Prijava je u potpunosti besplatna, ali ograničenog broja. Prijave se zaprimaju u Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog, Vladka Mačeka 1; faksom na broj 01 6272-940 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave možete dostaviti najkasnije do nedjelje, 23.rujna. Prijavnica se nalazi na službenoj stranici Turističke zajednice grada Jastrebarskog, a istu možete preuzeti OVDJE.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti