01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Dolina kardinala

Misnim slavljem koje je predvodio zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, a uz sveprisustvo mnoštva svećenika Zagrebačke crkvene pokrajine jučer je u Krašiću obilježeno 20 godina beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca. Blaženim ga je 3. listopada 1998. godine proglasio na Mariji Bistrici 03. listopada papa Ivan Pavao II.

”Mi, udovoljavajući želji Našega brata zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića te brojne druge braće u biskupstvu i mnogih vjernika, pošto smo razmotrili mišljenje Zbora za proglašenje svetih, Našom apostolskom vlašću dopuštamo da se sluga Božji Alojzije Stepinac odsada naziva blaženim i da se svake godine na dan njegova rođenja za nebo, desetoga veljače, može slaviti njegov spomendan na mjestima i na način kako je to određeno kanonskim propisima. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.” Amen. Tim je riječima papa Ivan Pavao II., prije dvadeset godina proglasio blaženim zagrebačkog kardinala, slugu Božjega, Alojzija Stepinca, pred gotovo milijun vjernika, hodočasnika iz Hrvatske i iz cijeloga svijeta.

Prije svete mise kod spomenika blaženoga Alojzija Stepinca načelnik općine Krašić, Josip Petković Fajnik položio je cvijeće i zapalio svijeću.

Objavljeno u Događanja

Načelnik Općine Krašić, Josip Petković Fajnik održao je sastanak s predstavnicima Turističke zajednice općine Krašić i stručnih suradnika Instituta za turizam, s ciljem daljnjeg jačanja turizma u Dolini kardinala.

Nakon sastanka svi uključeni obišli su cijelo područje općine i sve bitne mikro lokacije koje su najznačajnije točke za sagledavanje turizma na našemu području. Naime Institut za turizam iz Zagreba radi na novom strateškom dokumentu razvoj turizma na području općine Krašić, ali i šire.

Projekt je dogovoren u suradnji sa Zagrebačkom županijom početkom godine, a završni dokument Master plana trebao bi biti dovršen do kraja godine.

Objavljeno u Krašić

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti